Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Izkustvoto da se dvizhish
Автор: holden   
Дата:   20-05-06 23:09

Една от важните страни на фотомоделирането е движението. Няма нищо по-дразнещо за фотографа от "позирането". Не задържайте движенията си. Нека тялото ви се движи през цялото време.

Винаги си показвайте ходилото. Недейте да стоите върху плоско стъпало. Местете тежестта на тялото от единия крак към другия. Повдигайте едното ходило и след това другото. Обърнете ходилото което е повдигнато към фотоапарата. Това ви кара да извиете бедрото си и носи много положителни ефекти: подчертава прасеца, прави бедрото да изглежда предизвикателно, гърбут ви се изправя. Не само това: също показва единият крак в профил а другият в анфас и издължава тялото.

Пуснете главата си назад (бавно!) и потърсете светлината, независимо дали сте в студио или навън. Извийте главата си бавно към светлината. Дайте на фотографа избор между различните опции.

Престорете се че се смеете. Фотографът няма да ви се смее, напротив, ще ви благодари. Това ви кара да блестите.

Извийте раменете. Насочете раменете си към фотоапарата под малък ъгъл и ще изглеждате по-стройни. Позволете на предното рамо да падне от време на време докато се движите. Това ви придава по-изискан, предизвикателен вид, а ако сте по-млада, ви кара да изглеждате невинна. Това кара брадичката ви да падне надолу, докато очите ви се вдигат нагоре търсейки обектива. Всички модели изглеждат страхотно в такава поза.

Още едно нещо което можете да пробвате: извийте ханша обръщайки се почти с гръб към фотоапарата. Не забравяте ходилото! Сега се извийте обратно и погледнете право във фотоапарата. Гърбут ви ще се изправи и ще имате прекрасен кадър в профил.

Друг трик е да използвате положителни емоции. Кажете "Ехааа!". Танцувайте! Движете главата във всички посоки. Забавлявайте се и емоцията ще се запечата на снимката.

За да изглеждате сексапилни, обърнете едното рамо напред, наведете брадичката, обърнете очите към фотоапарата и кажете "Здрааааааасти" много бавно. Пробвайте първо пред огледалото. Това кара устните ви да изглеждат невероятно привлекателни. Произнасяки (бавно) гласните звуци от азбуката също помага.

Не се движете прекалено бързо, но не задържайте тялото си в една позиция за повече от 5 секунди. Помнете, вие и фотографа работите като тим и заедно се опитвате да направите максимално много страхотни кадри в една сесия. Не чакайте да чуете щракането на фотоапарата. Движете се, освен ако фотографът не ви помоли да задържите позата, и дори тогава задръжте само докато чуете щракането и след това продъжете да се движите. Движение, движение, двихение. Ще бъдете изумени от броя на различните изгледи които можете да запечатате за 30 минути с добър фотограф.

(Това е превод на http://www.onetalentsource.com/view_article/30/ . Имам уговорка с няколко прохождащи модели в Бургас и им го преведох за да имат някаква представа за какво става дума)

Отговори на това съобщение
 Re: Izkustvoto da se dvizhish
Автор: svetalcho   
Дата:   20-05-06 23:32

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Wildkid   
Дата:   20-05-06 23:44

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: den_den   
Дата:   20-05-06 23:48

[smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   20-05-06 23:51

(тренира пред огледалото с разпечатка в ръка)

Дата:   21-05-06 01:06

(чуди се с коя ръка Асахи държи разпечатката и с коя - апарата, че да се снима в същото време [smilie19] )

Дата:   21-05-06 01:10

Докато се чудиш аз се уморих.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-05-06 01:19

Аз пък обичам моделите ми да заемат други пози.
- престанете да ми се хилите, и застанете мирно да помисля.
- сбръчкайте се максимално.(а аз ще ръгна и червен филтър)
- карайте се и викайте по фотографа, докато ви снима.
- спънете се, и още по-добре направо паднете, ако е във вода - още по-добре.
- не си пъчете еротичните части. Снимките не са за секс-фест.
- загърнете се в плащ, сложете очила и шапки.
- ако се биете с някого в момента, цена няма да имате.
- всяка кръпка в облеклото е ценна.
- разкарайте кичозните атрибути, не се мажете с мазила.
- обърнете се към подветрената страна.
- слънцето свети най-добре, ако е в гърба ви.

Дата:   21-05-06 01:24

Гледай тъпо. По-тъпо, можеш го! А така, сега приличаш на себе си.

Автор: ALBIREO   
Дата:   21-05-06 01:57

Ейййй... спамъри!
holden [smilie24]
И аз имам уговорка с моделки, та ми идва добре този материал. Благодарско :)

Автор: holden   
Дата:   21-05-06 03:21

[smilie24] Pylno e s gramatichni greshki no idejata se razbira. Vse pak az ne sym Geo Milev. [smilie5]

Дата:   21-05-06 10:33

Казва се "граматически грешки" [ezik]
Холдън, статийката е интересна [smilie24] [smilie24] [smilie24] , мерси - сега трябва да си навием моделки за изпробване на тия (може и на други) техники [smilie5]

Автор: LTG   
Дата:   21-05-06 10:42

Готино описание. Ще се опитам да го приложа, когато се наложи да снимам такива снимки, че нещо хора не ми се удава да снимам много...
Някой ще каже "магаре снимано - магаре излязло" ама все пак, защо да не е хубава снимка с магаре [smilie18]

Ако някоя моделка се върже на фльонга да се обади - ще я развържа... няколко пъти. [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна