Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ползва ли някой..........???
Автор: юнга   
Дата:   20-05-06 00:08

Ползва ли някой интернет през електрическата мрежа и как ще се отрази това на фотографията?

Отговори на това съобщение
 Re: Ползва ли някой..........???
Автор: tishovsx   
Дата:   20-05-06 00:15

а...[smilie10]

Автор: Wildkid   
Дата:   20-05-06 00:16

Че какво общо има това какъв ти е нета с фотографията????[smilie10]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   20-05-06 00:18

Разработва се пробно нет по водопроводните тръби ...[smile]

Автор: tochnia   
Дата:   20-05-06 00:28

На незапознатите да кажа че наистина има устроиства за ползване на локална мрежа/интернет по електрическата мрежа. Дори съм виждал да се продават в магазин (вариятна които бях видял беше за ползване във рамките на къщата). Но не в България и едва ли скоро у нас ще тръгнат да предоставят нет по ел. мрежата. А фотографията със или без този вид на комуникации ще продължи да си се развива! [thankyou]

Публикацията е редактирана (20-05-06 00:29)

Автор: to6e   
Дата:   20-05-06 12:17

Да има такива разработки,

Definition: BPL (Broadband over Power Line) technology makes possible high-speed Internet access over ordinary residential electrical lines. BPL offers an alternative to DSL or cable modem broadband Internet services.
BPL works on a similar principle to DSL technology. Computer network information can be transmitted over the lines using signaling frequencies higher than the electrical (or voice in the case of DSL) signals. Taking advantage of otherwise unused transmission capability of the wires, computer data can be sent back and forth across the BPL network with no disruption to power output in the home.
По-вероятно е да не бъдат доразвити, тъй като за значително по-переспективен се смята безкабелния достъп като стандарта WiMAX.
С една лека забележка, че тук е фото, а не форум за sysadmin-и

Дата:   20-05-06 12:33

Благодаря!
Тук лъжат. че щяло да бъде много бързо и по-евтино от БТК.Златни пясъци.
А аз питам съвсем фотографски,защото, ако е по-бързо, ще мога по-бързо да отварям любимия форум, който сега, понякога се бави.
Освен това, ако се развие това нещо,спокйно може да си снимаш около село и вечерта когато седнеш на ракийката с домашното кисело мляко да си пратиш снимките по жицата в къщи.

Автор: asahi   
Дата:   20-05-06 12:37

За да върви нетя по жицата в село ще трябва да закачат по ел-мрежата разни джуджявки, които коренно ще различават твоето село от останалите. Ако си единствен потребител на услугата в селото ще усетиш сериозно олекване откъм джоба. Технологията е приложима в големи сгради и на не много големи разстояния.

Търси нещо с радиовълни. Или СуперЛюбо.

Автор: Стоев   
Дата:   20-05-06 12:39

Юнга, за любителите на телеметрията ще е по-подходящо да си дресират гълъб или пощенска патица [ezik] [ezik] [ezik] [smilie5] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   20-05-06 12:40

(подозира, че Стоев има подходяща снимка за илюстрация на предложението)

Дата:   20-05-06 12:41

Ахааа. Ей това спестяват при зарибявката значи.
Все пак окабеляването на един хотел не е евтино и това се явява конкурентно като цена.

Дата:   20-05-06 12:44

Мен ме окабелиха без пари. Даже ме забравиха за 6 месеца - много се бях притеснил. Миналия месец ми изровиха името от архива и се обадиха за първа вноска.

Такива ми ти работи с нетя по нашия край.

Автор: Стоев   
Дата:   20-05-06 12:45

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/azwz3963.JPG
http://webduck.gooside.com/duck-post.gif

Автор: bobihot   
Дата:   20-05-06 15:04

Това по жиците се разправя отдавна и го гледах на практика при един приятел. Но не комуникираше с интернет, а с съседната стая.
Проблемът е, че всяко допълнителни устройство по пътя- трансформатор, електромер, шумоподтискащи филтри спират сигнала, защото той се модулира като високочестотна съставка към 50 (60) херца на нормалната мрежа и за енергото това са паразитни сигнали, които пречат на нормалната работа. За това за всяко такова устройство ти трябва байпас, който за в къщи става и кондензатор, но за големи разстояния си трябват повторители/усилватели, които може да ги поддържа само енергото, а то такива не слага. И ако те видят да слагаш ще ти ги махнат, ако са останали жици?

първа  назад  1     всички  напред  последна