Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 razmer na snimkite
Автор: ventzo   
Дата:   20-12-03 21:39

zdr,
imam edno za nqkoi strano za drugi interesno i novo vyprosche

kak trqbva da naglasq snimkite za otpechatvane ot cifrov fotoaparat

primer
1024x768px na kakyv razmer moje da se otpechati fyrhu foto jhartiq

tap pak li e na "dpi" ili ???
ako ima nqkyde opisano kak stava tova neka mi prati link do tam

10x

Отговори на това съобщение
 Re: razmer na snimkite
Автор: BoneCollector   
Дата:   20-12-03 22:32

Колкото по-висока реозлюция - толкова по-добре.Т.е. снимката би станала по детайлна.Но важното тук е отношението на страните.Във фотото, където аз си правя снимките ги правят на ~ 10 na 15 см.А когато аз ги глася за принтване спазвам съотношението 153х102 (измерено с линийка) [smile]

zavisi ot mashinata...
Автор: GuruMMX   
Дата:   21-12-03 01:36

ako pritvash na fuji frontier mashina failovete trjabva da sa ti v sRGB, 300dpi, 1/1 razmera kojto jelaesh.

Absolutno ne sum suglasen che kolkoto po goljama resolucion tolkova po dobre.. tva sa pulni gluposti.

Izobrajenieto se nanasja na hartijata chrez laser exponacija i 300dpi sa iziskvanijata mu :) poveche dpi samo shte zabavjat procesa zashtoto mashinata shte ti down sample image-a i ako e dosta po goljama ot kolkoto shte se pechata moje da dovede samo do po ne konkretno izobrajenie. Smjatam znaesh che down sample moje da se pravi mo dosta algoritmi, a edva li iskash da se pravi ot mashinata a ne ot teb :)

mdaaa

tva e cjalata rabota :)

[beer]

Автор: J0R0   
Дата:   21-12-03 18:46

Във Фотошоп влизаш в меню IMAGE SIZE задаваш размерите на снимката (напр 20х30 см) задаваш в позорчето за резолюция 300 DPI и програмата ти показва колко по колко пиксела трябва да ти е снимката.
300 DPI е средно изискването за добър печат.
До 200 - е що годе приемливо, по-надолу вече е компромис.

Автор: junior   
Дата:   22-12-03 12:01

Az sam proces-val mnogo snimki (nai-veche v KonicaDigital) i sam zabeliazal che prekaleno goliamata rezoliucia na snimkata malko is blur-va.
Osven tova sam zabeliazal che dori da ne spazvam iziskvaniata ot Photoshopa za razmer snimkata pak si stava super. Naprimer sam pravil ot snimka 6:8 sm. 13,5:18 sm. BEZ NIKAKVI ZAGUBI!!! (Razbira se si ima niakakav limit sled koito snimkata shte se pixelizira)
Spored men choveshkoto zrenie ne e prigodena da razlichava chak takiva razliki.

Автор: GuruMMX   
Дата:   22-12-03 16:45

he he, a koe zrenie gi vijda togava :)

[smilie10]

първа  назад  1     всички  напред  последна