Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Още за глобализацията (китаизацията)
Автор: asahi   
Дата:   06-08-04 15:00

Колегата OgiOne ми прати линк към
руски сайт www.dpcamera.ru, от който прочетох това:

2004-05-26
Kodak переносит производство в Китай
Американская компания Eastman Kodak заключило соглашение с японской компанией Funai, согласно которому теперь продукция Kodak цифровой любительской линейки EasyShare будет производится на фабрике Funai в Китае. Собственно, это всего лишь отображает общую тенденцию переноса производств большинства крупных электронных компаний в Поднебесную. Пресс-релиз на сайте Funai.

Да им е честита новата фабрика!

Отговори на това съобщение
 Re: Още за глобализацията (китаизацията)
Автор: shutter   
Дата:   06-08-04 15:30

Май не е далеч денят в който Канон, Никон, Сони и всичките ще се изнесат натам и ще е рядкост нещо да не е China"made in China"
Аз навремето играех бейзбол с една щатска ръкавица и понеже това си беше рядкост на нея пишеше "proudli made in USA"...

Автор: miloev   
Дата:   06-08-04 16:02

лошо няма в тая работа.. що е правено за някой световен brand (и от двете страни на пролива Формоза), все е качествено.. така че 'що да не пишат хората proudly
Важното е хубавата техника да поевтинява.. за сметка на "модерната", с олимнайсе гигапиксела[smilie5]

Автор: rashev   
Дата:   06-08-04 16:27

Така си е...всико е закономерно! При такова огромно население и евтина работна ръка ще си изнесат и други, нали и дупе дават за по-голяма печалба! А вие се запитайте защо не си изнесат производството тук в България???[smilie11] Това трябва да ни тревожи...

Автор: volokin   
Дата:   06-08-04 16:46

Навремето, всичко що е било произведено в Япония, се е гледало с недоверие от страна на Немците по специално, сега когато човек (включително и немеца) види на апарата си или каквото и да е там ''made in Japan'' значи качество.
Същото се отнся и за Китай. Няма значение къде е произведено!
Никон отдавна е в Китай, Сони също, Канон мисля че имат фабрики в Тайван (но не мога да бъда сигурен). Олимпус, по-голямата чàст от производството на фотоапарати е в Китай. Тъй че няма нищо страшно.
Що не са при нас?? Ами ние сме им скъпи!!
И още едно качество си имаме ама няма да го казвам....[shtrak]

Автор: dsp   
Дата:   06-08-04 16:49

Аз пък на тайвански стоки (пак китай един вид) съм виждал да пише "it was very well made in taiwan" :) или нещо подобно [shtrak]
А България е малка и просто няма необходимите човешки ресурси - сравнете 7-8 милиона със много над 1 милиард население...

първа  назад  1     всички  напред  последна