Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 A610 vs. TZ1 vs. FZ7
Автор: PiToMeN   
Дата:   17-05-06 17:54

Здравейте пак,
стесних кръга до три модела, след като разбих касичката тип 'прасенце'.
Съответно:
Canon A610
Panasonic TZ1
Panasonic FZ7
Канонът завладява с въртящия се дисплей и батериите АА, коити се сменят лесно навсякъде и са по-издръжливи. Но само 4х варио...
TZ1 има страхотен зуум ( 10х ) в компактна опаковка, но няма визьор, предполагам ще скапва тази литиево-йонна (1000 mah) батерия бързо.
FZ7 има визьор, който дава реална представа за снимката (за разлика от канона, който само приближава), но пак е със слаба 750 mah батерия. За сметка на това има ръчни настройки и 12х оптично варио.

Кажете си мнението кой да избера. И имайте предвид, че ще взема на истина това, което ми препоръчате в тази тема, така че ви моля, бъдете сериозни :)

Момъкът в Техномаркет 'Европа' ги подреди така:
1. FZ7
2. A610
3. TZ1

Отговори на това съобщение
 Re: A610 vs. TZ1 vs. FZ7
Автор: apollo   
Дата:   17-05-06 18:24

FZ7 е с най пълен пакет възможности, така че е логичен избор от тези/но и най скъп/!

Макар че ФЗ5 е с около 150лв. по евтин няма да прави по лоши снимки от 7-цата...

Дата:   17-05-06 20:24

Никой друг не отговаря, да разбирам, че всичкиса съгласни ?

Автор: Стоев   
Дата:   17-05-06 20:43

Снимал съм с панасоник ФЗ10, доволен съм.
Други не мога да препоръчам.[smilie5]

Автор: insefc   
Дата:   17-05-06 20:50

за батерията на фз7 не съ,м сигурен че не държи аз поне имам фз5 който е 680 mah и държи по 200-300 снимки

Автор: koceto   
Дата:   17-05-06 20:52

ако искаш компактност TZ1 е апарата и да не те притеснява че няма ръчни настройкил като има компенсация на експозицията е напълно достатъчно да горигираш до 2 стопа

Дата:   17-05-06 21:00

insefc със включен LCD или без ?

Автор: bobihot   
Дата:   18-05-06 04:06

Както ти писаха, панасониците им издържат "страшно" много батериите. С едно зареждане издържам 2-3 дена снимане >300 снимки. Като си купиш още една батерия ти се решава проблема. По-скоро гледай другите параметри- Вземи TZ1, та да кажеш как е?

Автор: simbon4o   
Дата:   18-05-06 08:26

не се коси за батериите, може да са малки но са на голям волтаж и 600мАч ще носи повече от едни 2100 на 1.5 волта.ФЗ7 малко по-маже снимките от 5-цата, но има ръчен фокус. Това е основното, иначе като качество на снимка мен 5-цата по-ме кефи.ТЗ1 е просто компактен апарат :).

Автор: Любител   
Дата:   18-05-06 10:48

По мое мнение ТЗ 1 прави гадни снимки и затова за мен отпада от класацията.
А610 снима мисля най-добре, но пък ФЗ7 има 12х стабилизиран зуум и други екстри. Ако отидеш към ФЗ 7 и аз като други преди мен ти препоръчвам ФЗ 5 и хартисалите 150лв ги похарчи по твое усмотрение (батерия, карти...).

Дата:   18-05-06 12:03

с включен дисплей и с включен стабилизатор на mode2

Автор: ivossss   
Дата:   18-05-06 14:07

другото което на мен ми прави впечатление е че матрицата на канона е по-голяма докато на панасиницте е по-малка. Чесно казано и аз много се чудя за панасоника заради стабилизатора най-вече...но май ще си взема канона A610 или A620

Автор: svilen333   
Дата:   18-05-06 15:04

Аз избрах ФЗ7, от 2-3 месеца снимам с такъв и не бих го заменил дори за два от тия прехвалени А610.
Предимствата му са:
+ Голям зум (16.5х оптичен на 3Мпиксела)
+ Много рязка оптика
+ Огромен и много контрастен дисплей (2.5")
+ Електронен визьор
+ Външен вид и дизайн на контролите
+ Леки и удобен
+ Пълни ръчни настройки

За качеството на снимките от гледна точка на шум и дгуги няма да говоря защото тва е дъвкано достатъчно в други теми. [smilie5]
Да не говорим, че Алтернативата на FZ7 е Канон S3 is а при него отношението цена качество му играе лош номер поне в БГ [ezik]

Автор: Wildkid   
Дата:   18-05-06 16:23

Аз съм пристрастен, но подкрепям Свилен, с две уговорки - първо зума не е 16.5х оптичен на 3 МП, а си е пак 12, остатъка е "буустед", т.е. цифров; второ - електронния визьор не е никакво предимство според мен (лично мнение). С тоя апарат съм снимал няколко пробни кадъра (гледахме го с приятел) и в общи линии ми харесва (като за тия пари) - аз лично гърмя с ФЗ 20 - по тази причина предполагам, аз лично препоръчвам него (но е малко по-скъп) - оптиката е малко по-добра, а и ръчния фокус е на гривна (с тоя джойстик на мен ми е трудно, но предполагам е въпрос на навик). Канона е с хубава матрица, обаче според мен куца оптично спрямо Панасоника (доколкото изобщо може да се говори за кой-знае какво качество на оптиката на такъв клас апарати), а и дълбоко се съмнявам, че човек, който си търси апарат от този клас ще забележи чак такава видима разлика в качеството. Като ти "отеснее" този - взимаш дизел и тва е......и аз вече се оглеждам, пък дори тоя още ми е "нов"....

Автор: svilen333   
Дата:   18-05-06 22:01

Благодаря за подкрепата [smilie24] То верно, че като сме заложили на Панасоник после ще го хвалим за да не излезем прецакани ама все пак и ревютата ни подкрепят [smilie7]

За зума не съм съгласен с теб, 16.5х си е оптичен, просто в тоя случай оптиката прави по-малко изходящо петно и успява да освети само средните 3 мегапиксела от 6М матрицата.
С цифровия зум резултата е 66х който също е използваем, примерно като бинокъл със стабилизатор [smilie5] Освен всички тия доводи за твое сведение цифровия зуум обикновенно е число кратно на двойката [smile]

Автор: Wildkid   
Дата:   18-05-06 22:11

Бе не знам - за мен пак си е като кроп, ама няма да се хващаме за гушите - тъй или иначе не ползвам ниски резолюции, та не бих ползвал и тоя зум, но то 12 си е напълно достатъчно! За мен (пристрастно [smilie5] ) за тия пари по-добро от Панасоника нЕма[smilie24] !

Дата:   18-05-06 22:59

Това е абсолютна измама че е 16 зоома това е рекламен трик!!! Иначе ФЗ5/7 за праите си е супер[smilie24]
[shtrak] [shtrak]

Дата:   19-05-06 03:52

Благодаря ви много, вече работя по въпроса за FZ 7 :) Надявам се скоро да го държа в ръцете си и да се уча да снимам с него.

Автор: georgebg   
Дата:   19-05-06 09:55

опа двоен пост

Публикацията е редактирана (19-05-06 09:56)

Автор: georgebg   
Дата:   19-05-06 09:56

е аз от вчера съм с tz1 , но впечатления най-рано в понеделник ... все пак да имам време да пощракам :)

Дата:   19-05-06 11:08

мен ми е много интересно да видя оригинални снимки със TZ1 на зуум и без него ама не от ревюта [smilie3].

Дата:   19-05-06 16:51

Ами аз успях да разгледам снимки в самия апарат в техмонаркет 'Европа', но на дисплея си изглеждаха добре. В сравнение с FZ7 фокусираше значително по-бавно и скоростта на приближаване беше по-малка. Но на дисплей не смея да коментирам дали са били добри или лоши снимките.

Автор: apollo   
Дата:   19-05-06 18:36

Не гледай дисплея! Моя FZ30 показва снимките по сатурирани и шумящи отколкото са в действителност! Иначе качеството на дисплея/особена като резолюция/е много добро!:-)

Дата:   19-05-06 18:47

ами като съм гледал апарати на 30-ката май е най-верен като цвят дисплея от класа му и по-долните също. Едно от нещата дето много ме кефят, viewfinder-a също е много як!

Автор: martolo   
Дата:   19-05-06 20:13

аз имам А610 и съм повече от доволен от него!!!
единствения му минус е зума.. :(((
иначе е много добра машина. наздраве!

първа  назад  1     всички  напред  последна