Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Широкоъгълни обективи за Никон
Автор: OneEnthusiast   
Дата:   05-08-04 23:04

Здрасти

Търся да купя широкоъгълен обектив (24 или 28мм) за Никон. Не разполагам с много средства и целта е да се мине по-тънкажно, а държа и на качеството и искам веднъж като купя такъв обектив да не ми се налага да го правя втори път.
Автофокус не ми е необходим. Насочих се към MF обективи.
Един Vivitar 24/2.8 излиза що-годе на сметка, а и е чисто нов, но имам нужда от съвети дали е добър. От малкото ревюта в нета не си изградих достатъчно впечатления.
Моля форумци за препоръки за въпросния обектив! Струва ли си? Поносимо ли е винетирането (поне при F5.6, 8)? Как се държи при снимане срещу светлината?
Ако имате по-добри предложения - слушам (чета). Надявам се да има :-)
Нямам нищо против да купя нещо втора ръка, стига да знам, че оптически е перфектен.
Гледах и една Tokina 28/2.8 ...Очаквам препоръки.
Лимита ми е 250лв.

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Широкоъгълни обективи за Никон
Автор: boni   
Дата:   05-08-04 23:08

Tokina 28/2.8 e mnogo dobyr obektiv .Imah takyv navremeto i go polzvah na D100 cata,nishto che beshe MF.
Prodadoh go za okolo 100lv - mislia che za tolkova moje da se nameri

Дата:   05-08-04 23:14

10x, boni!

Автор: Thor   
Дата:   05-08-04 23:51

Tokina [smilie24]
компанията Тokina е създадена от бивши инженери на НИКОН ,а и качеството на обективите е подобно на тези на NIKON и ако не са по хубави от Nikkor-обективите то поне не са по лоши, а ако Vivitar-a е Сериа 1 ,по нищо няма да отстъпва на Tokina ,защото е много вероятно да е бил правен и от Tokina за Vivitar ..:))

PS.
A ако случайно попаднеш на Nikkor 28mm 2.8 AI-s
води се като най-добрият широкоъгълен Nikkor/NIKON
обектив с най добра рязкост и почти отцъствие на деформация ...

Публикацията е редактирана (06-08-04 00:01)

Автор: Sandro   
Дата:   05-08-04 23:59

Entusiast, ot koi grad si?

Автор: volokin   
Дата:   06-08-04 05:38

Thor, е прав за Никкор-а, а аз все още снимам с такава Токина, 28/2,8 много е добра, когато я купих не можах да повярвам!!!!!!!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] Горещо ти я препоръчвам!!
Сигурно се намира за 20-тина еврона по И-бей, моята лично я взех с един ЕМ, който беше развален и токината ми я дадоха ей така!
А Никон-а за който ти говори Thor е доста по-скъп![shtrak]

Автор: jumbo   
Дата:   06-08-04 10:39

аз имам един Никон обектив 26/2.1 но го взех за 1000$ така че ако ти го продам едва ли ще е тънкана за теб :-) най-добре некой скапан от ефтината серия (ще ги познаеш по надписа ниККор което не е случайно защото никон не туко така си слагат марката (никон) някъде)

Дата:   06-08-04 11:15

Дъмбо [smilie10] [smilie24]
колко градуса е при теб на сянка ....!!!??
[smilie18]
[smilie25]
[smilie6]
[beer]
[shtrak]

Автор: pinko   
Дата:   06-08-04 11:30

Ентусиаст, имам един Вивитар МФ 28/2,5 Auto Wide-Angle, от оная прочута серия 1, имах и Никор 28, и Токина 28, след адски много проби си запазих Вивитара, най ме кефеше, по-остър е, една идея по-светлосилен, супер обектив излезе.

Мога да ти го дам за 150 лева барабар с филтъра (само филтъра е около 30 лв, на 62 мм.), просто вече не го ползвам, минах на Канон, продадох на Джуниър Ф2-то...

В отлично състояние е, винаги е бил с оригинален Вивитар Скайлайт (1А) филтър, няма драскотинка.

Може и да ти го дам да поснимаш, да си прецениш[shtrak]

Публикацията е редактирана (06-08-04 14:37)

Дата:   06-08-04 11:39

http://mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/emfgfg20/eserieslenses/htmls/283550mm.htm
http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/28mmnikkor/index.htm
http://www.photographyreview.com/35mm,Primes/Tokina/PRD_83623_3111crx.aspx
http://www.cameraquest.com/VivLensManuf.htm
http://cyberdenis.topcities.com/tokina.htm
ето ;))
[smilie21]
[shtrak]
що ве пинко можеш да го качиш на CANON-a 300D!!!!![smilie11]

Публикацията е редактирана (06-08-04 11:42)

Дата:   06-08-04 11:54

Нямам преходници такива, иначе бих пробвал, пък и за 300Д взех една Сигма 28/1,8 Асферикал, адски съм доволен.

Сега гледах сайта за Вивитар, начи серийния номер е 22428201, според тоя сайт първите две цифри е производителя:

22 Kino (aka Kiron) [shtrak]

Автор: papi   
Дата:   06-08-04 12:36

az imam vivitar 28/2.8 ako te interesuva prosto pi6i na paparazio@abv.bg ili se obadi na 0888 211 967 v idealno systoqnie e

Дата:   06-08-04 14:28

Благодаря на всички!

Thor, мерси за информацията.
Sandro, какво имаш предвид? На 500км от София съм.
volokin, 10x.
jumbo, :-)
pinko, за жалост съм далеч от София и не се очертава скоро да идвам, за да го пробвам. Ще трябва на доверие да го карам. Четох ревю, че не кривял много. Би ли ми казал дали се справя добре с flare-а? А, помниш ли какви тестове си му праивил, за какво? Лошото е, че ще трябва наново да купувам поне поляризационен филтър, защото моя е на 52мм.
papi, ще го имам предвид.

Редакция: с pinko се разбрахме да купя неговия.

Публикацията е редактирана (06-08-04 18:49)

Дата:   06-08-04 18:56

Вивитара 28/2,5 - продаден на Ентусиаст, да му е честит, и много хубави кадри да ни покаже[shtrak] [shtrak] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна