Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 В кои случаи пластмасата е по-добра.
Автор: borisu   
Дата:   15-05-06 08:20

Вчера, сменяйки обективчета на скъпоценния Никон успях да го испусна от 30-40см върху едно големшко камъче. Бодито се удари странично и отскочи като гумено, при което го хванах във въздуха. Засега нема последствия.
Та мислех си, че ако човек се разрови из у4ебниците по сапромат и механика на различните материали може да се окаже че поликарбонатите са по-добри буфери при средни и силни механи4ни въздействия от алуминиевите и магнезиеви сплави.
Да чукаме на дръвце да не ни се случват подобни инциденти.
[smilie21] [beer] [smilie21] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: В кои случаи пластмасата е по-добра.
Дата:   15-05-06 08:22

Да се чете "изпусна" вместо "испусна".

Автор: Marillion   
Дата:   15-05-06 08:30

ъхъ.... като са правили трабанчетата точно така са мислели - да отскачат като ги блъснат [smilie5]

Дата:   15-05-06 08:33

Радвам се да получа малко инфо за особеностите на автомобилостроенето през соц-периода, Благодарско.
[smilie21] [smilie21] [beer] [smilie21]

Автор: sen_kn   
Дата:   15-05-06 08:45

Човече, моли се по електрониката да няма поражения, че от такива падания се чупят платки, а и доста други изненадки след време изкачат!!!
А сега случка с братчето ми в Несебър, с колеги тръгват да пият в квартирата, ма изпускат бутилката с водката, тя пада удря се в камък, отскача пада втори път и тогава се чупи, така че закона на Мърфи има много странни проявления, така че със здраве и да не се случват такива изцепки!!![smilie25]

Автор: LTG   
Дата:   15-05-06 08:45

Знам, че някога по в годините след соц-а един колега на баща ми с трабито се беше натресъл в задницата на някаква лъскава количка...
Последствията са били - яко изпомачкана задница на лъскавото и паднали гривни на фаровете на трабито и леко огъната броня.
[smilie18] [ezik]

Автор: sen_kn   
Дата:   15-05-06 08:49

трабито са прави от хартия и свързваща смола така че при удар се чупи на парчета този материал не търпи огъване[smilie19]

Автор: Todd   
Дата:   15-05-06 09:52

Има и добри пластмаси !!!! Но те струват повече от най добрия метал .
Аз имам пластмасови инструменти на Weidmuller които са вече на 20 години професионално използване и са в отлично състояние .

Автор: solo5   
Дата:   15-05-06 10:06

най-яката част на Трабито са му точно пръстените на фаровете, легенди се носят за тях [smilie5]

Автор: Vinsent   
Дата:   15-05-06 10:06

Да, има невероятни пластмаси!!!
Например, пистолета Валтер Р99 е изработен предимно от пластмаса. Много малко детайли са метални. Доколкото съм чел, за надеждност го изпитват, като от 2 м височина се хвърля върху цимент и това 200 пъти подред, при което не трябва да се наруши функционалността му.[beer] [shtrak] [beer]

Автор: glock19   
Дата:   15-05-06 10:29

Валтер са първите, които правят полимерен пистолет, но сега почти всички големи производители произвеждат и полимерни модели.CZ, Zig, GLOCK, HK ... Полимерните пистолети навлязоха масово след внедряването на GLOCK17 в авст. армия. Тестовете на които го подлагат са много жестоки. Хвърлят ги от високо, газят ги с джипове, гвацат ги в кал, потопяват ги във вода и т.н. Оказва се, че за много приложения пластмасата е по-добра от метала, при два пъти по-малко тегло.

Автор: apollo   
Дата:   15-05-06 10:30

Хайде на кевларените тела...

Автор: bobihot   
Дата:   15-05-06 11:47

За това и автомобилните брони ги правят полимерни

Автор: to6e   
Дата:   15-05-06 14:29

Те т`ва също има фото, тъй че може да се смята по темата http://www.ukrfoto.com.ua/news/m55_ctest.php
Тестове за издръжливост

Автор: mimo   
Дата:   15-05-06 20:57

Strong Engeneering plastic-Leko i zdtavo![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: IChertov   
Дата:   15-05-06 21:56

ЗЕНТЕКС :))) Рано или късно :)))) [beer] [beer] [beer]
Тва е щот е НИКОН [ezik][ezik][ezik]

Публикацията е редактирана (15-05-06 21:58)

Автор: IvoYoo   
Дата:   16-05-06 00:04

Аз веднъж изхвърлих бутилка водка през прозореца и не се счупи. Живея на 6-и етаж[smilie21]

Автор: Стоев   
Дата:   16-05-06 00:19

IvoYoo написа:
Аз веднъж изхвърлих бутилка водка през прозореца и не се счупи. Живея на 6-и етаж[smilie21]
Къде я хвърли? Аз съм на партера...[smilie7]

Автор: hunter   
Дата:   16-05-06 08:23

донякъде си прав на височини до 1-1,50м може да се окаже че пласмасата е по-издръжлива ама иди го обясни на моята Exakta rtl 1000 на която и се случи да падне от една скала вследствие на което не работи само брояча на позите [shtrak]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-05-06 01:26

Механичен канон от серията F издържа падане от човешки ръст върху асфалт - без драскотинка (което ме учуди..драскотина трябва да има, а няма). Виждал съм (да се търкаля след потеглила кола).Обектива на него също издържа. Апарата е изцяло от метал (и обектива) [smilie5] и е изснимал доста филми след това [smilie5]
Виждал съм, такива когато паднат на призмата, тя се деформира - само външно, но вътрешно да работи без грешка (сменяема част е). Имам такава призма [smilie7]

Дата:   17-05-06 01:29

Пластмасата, гумирането..са добри като сменяема облицовка. Предпазват ръцете от досега със студен метал при - температури, освен това от драскане и удари също. Но апарата вътре е добре да е със солиден и хубав метал..иначе нищо не го спасява при такова сътресение [smilie3]

Автор: jester   
Дата:   17-05-06 13:47

мдам, на колите напоследък не само броните са им полимерни, ами и предните калници. На повечето модерни коли. Прави се не толкова за по-евтино и по-леко, а защото тези пластмаси се пръскат на парчета при удар, т.е. отнемат голяма част от енергията му.

А също така през зимата не си оставяш кожата върху умрялата от студ пластмаса, докато веднъж една брава ме държа 5 минути, докато се отлепя.

Дата:   17-05-06 20:36

И танковете вече от пластмаса ги правят...гледам по сергиите [smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   17-05-06 20:42

Моби [smilie24]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

(сеща се че Зоо търсеше вибратор за снимки и се чуди дали пластмасов или чугунена отливка да му препоръча [smilie5])

Автор: myrddraal   
Дата:   18-05-06 12:19

abe to plastmasa e silno kazano... vse pak ne e plastmasova igra4ka. stva vypros za visoko tehnologi4ni polimeri izminali dylyg pyt ot osmislqne i testvane v laboratorii kydeto horaqta samo s tovca se zanimavat... t.e. 4upqt si glavite kak da ne vise s4upi igra4kata za $XXXXX
a pyk i s napredvaneto na kibernetikata ne6tata nastypvat v nov evoliucionenn stadii - tova e byde6teto na vsi4ki tehniki, nai-ve4e zxa komp-4etatat umreli

първа  назад  1     всички  напред  последна