Автор: simbon4o
Дата: 16-05-06 01:38
конкретни неща които не харесвам на S2IS:
1. по-бавна серийна снимка от FZ5, FZ7.
2. по-гадни дисплей и viewfinder(единственото предимство тук е поврътливостта, иначе цветовете и детайлността на канонските дисплей е много лоша спрямо панасонишките което е мое мнение и не само)
3. по-бавен AF и според познати(не съм снимал много с S2IS) повече бърка на зуум от AF на панасоник. Панасоника има Tiff което не е RAW но си е далаверка ако искаме макс резултат.
4. според мен на FZ5 е по-добро шумоподтискането от на канона.
5. цената в БГ не отговаря на възможностите и класа му.
6. трудно му свиквам с менютата, преди панасоник имах олимпус който беше също с характерни за него менюта, на панасонишките свикнах за 1 час, на канона не мога и до сега, може би поне седмица ще ми трябва.
7. много голям инерционен момент на зуума и малко кофти, че са малко стъпките на които може да спира зуума. Когато се работи бавно със зуума, за да е прецизен е прекалено бавен.
конкретни неща които харесвам:
1. въртящ дисплей във всички посоки, вижда се даже като апарата е срещу теб можеш да се гледаш в него
2. клипчетата са по-добри най-малкото с това че са AVI, на panasonic са MOV.
3. не лоша оптика, даже доста добра. Малко ми е странно макрото от 0см щото аз лично не бих си наврял обектива в обекта от страх за обектива или да не си правя сянка, но...
4. бърз зуум(бързо зумира и връща)
Това е в общи линии което мисля за тези камери, със сигурност има много което съм пропуснал, но това се сетих сега и е по-основното.
Съвет: иди ги пробвай на живо в магазина.
|
|