Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Разглезени ли сме?
Автор: nsirakov   
Дата:   15-05-06 17:03

Интересно ми е?

Каква награда искате от конкурс, за да участвате с безценните си снимки в него?

Лично аз - стига ми и моралната награда от участието...

А вие?

Отговори на това съобщение
 Re: Разглезени ли сме?
Автор: deyo   
Дата:   15-05-06 17:09

Аз лично не съм... Шамар да е, награда да е, дето се вика [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Иначе сериозно - наградата за мен са оценките от хората, които гледат снимките ми, и факта, че почти 90 души са си сложили някоя моя снимка в любимите си. Ето това ме прави щастлив, а... материалната награда е съвсем друго нещо, в съвсем друга категория, което ме прави щастлив по съвсем друг начин.

Автор: eXile   
Дата:   15-05-06 17:15

Не е до глезене.
Не може конкурс, който го организира някаква голяма институция и е с претенции да има награден фонд от 200лв.
Пък ако ще името ми със светещ неонов надпис да го има под всяка снимка. Доста хора тук не си изкарваме хляба със снимане, но това не е извинение да се унижаваме като играем по свирката на българските "меценати", които хвърлят стотинки и правят изкуството за смях.

Автор: quiver   
Дата:   15-05-06 17:19

Аз искам фото- оборудване за 1000 Евро. Мисля, че не е много [smilie18]

Дата:   15-05-06 17:20

... интересно НГ правят фотоконкурс, с награда - публикуване на снимката ти? и участват милиони?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   15-05-06 17:22

сираков и аз гледам моралната, а не паричната награда. ако става въпрос за реномирано списание ок, на всякакви условия съм готов да си дам снимките ама да пълня архива на лов и риболов ей така за без нищо и да подпиша декларация че могат да си ги побликуват когато и където им скимне щото те го дават хитреци на дребно - е не благодаря

абе май между лов и риболов и НГ имаше разлика и то голяма

Публикацията е редактирана (15-05-06 17:27)

Дата:   15-05-06 17:24

нсираков - публикувайки твоя снимка в НГ ти правят баси и рекламата... За това съм навит[smilie25]
Ама Иво е прав за българския лов и риболов във фотографски условия...

Автор: minko   
Дата:   15-05-06 17:25

Според мен това не е конкурс, а евтин тарикатски номер господата от БЛРС, да се сдобият с безплатен снимков материал за години напред[smilie9] [smilie9] [smilie9]
Прочети условията, там тарикатчетата са написали , че могат да ти ползват снимките както и където намерят за добре.
Плюс това става въпрос за ловци, които в голямата си част са и шибани бракониери, така че къвто и да им е наградния фонд не бих пратил снимки[smilie9] [smilie9][smilie9]

Дата:   15-05-06 17:25

... а дали сме достигнали фотографското ниво за да участваме в "реномирани" конкурси

___

ПС - нямам предвид само Лов и риболов, макар репликите там да ме размислиха за тази тема :)

Едит - хипотетично, ако приемат снимката ми в НГ (щото аз пуснах една там) това ще ме направи ли известен - не мисля, при положение, че не снимам и не публикувамснимките си и не гоня кариера с това - да ще окача списанието в рамка за поколението - но освен гъдел по самочувствието ми друго няма да получа?

Спирам да философствам - не защитавам никоя позиция - иска ми се да чуя и останалите

Публикацията е редактирана (15-05-06 17:28)

Дата:   15-05-06 17:28

сираков, защо така ползваш множествено число не мога да разбера[smilie10] Не сме стадо все пак - има достатъчно хора, които имат снимки на нужното ниво, сега остава да има и достатъчно конкурси на нужното ниво...

Автор: IvoZafirov   
Дата:   15-05-06 17:28

това можем да го разберем само ако участваме ....

Дата:   15-05-06 17:29

виж по-горе в едит-а

ползвам множествено число щото не си говорим с теб или иво персонално :) а ми се иска да чуя повечко хора ;)

Дата:   15-05-06 17:31

Сираков, за НГ - има някои конкурси, които са толкова престижни, че една победа сама по себе си носи достатъчно, мхм, "дивиденти" в бъдеще.

Дата:   15-05-06 17:32

за мен това значи че сме разглезени - :)

Автор: NI   
Дата:   15-05-06 17:35

Честно казано на мен ми стига да си видя моя снимка укачена някъде из изложба и една бира!

Автор: Todd   
Дата:   15-05-06 17:35

Въпрос на личен избор !!!!
Някъде бих дал всички снимки без една стотинка - на друго място за тях бих искал къщата с двора и каруцата с коня .
Представяш ли си министерството на финансите организира конкурс с награда 10 лева ????
Е нема да участвувам !!!!
Ако е за някой болни дечица бих дал и апарата дори .
Та така .
[shtrak]

Автор: quiver   
Дата:   15-05-06 17:38

Toдд, за благотворителните не бях се сетил [smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   15-05-06 17:43

Нещата не са толкова прости, че да се отговори еднозначно, а и търпят развитие във времето.

Днес си никой, снимаш от 5 месеца или година, показал си снимките си на мама, тате и родата, качил си ги в 1,2,3 форума... ама някак си друго е в списание. Виждаш конкурс с награда "Потупване по лявото рамо" и скачаш! Яко! Ще те пускат в списание, какво като е без награда - ти си известен!!! [smile]

След време вече си задобрял, не щракаш наляво и надясно със сапнерка за 300 лева, ами със скъпа техника. Обикаляш с дни за да намериш добрия пейзаж/модел/животно - всеки кадър ти струва време и пари. Дали 1 или 1000 лева - все тая, просто почваш да гледаш с други очи на тази работа. Не участваш ако не си струва наградата - в пари или слава.

Извода е, че си има клиентела и за едните и за другите конкурси. И едните и другите са прави за себе си и някак няма смисъл да спорят помежду си.

п.п.
Естествено по никакъв начин не оправдавам image harvesting-a дето става много популярен у нас последно време под формата на фото-конкурси.

Дата:   15-05-06 17:45

Прав си никсън, ама аз по тая пиричина добавих и "с претенции" към "конкурси"[shtrak]
За всеки пътник има влакове, както би казал професор Вучков[smilie5]

Публикацията е редактирана (15-05-06 17:45)

Автор: Mick   
Дата:   15-05-06 18:42

Todd , n1x0n - казали сте същината на казуса.. [smilie24] [beer]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-05-06 22:09

Който е богат, а цеди стотинки...ще събира трохи.
Това и за техника, и за конкурси, и за време-усилия.
Сериозната инвестиция дава сериозни резултати.
Тези обяви където периодично се мяркат за разни конкурси имат просто силна комерсиална насоченост, и доста пренебрежително отношение към фотографите, за кеф на щракачите дето там виждат някакъв свой илюзорен шанс [smilie18]
Веднъж пратих снимки за един такъв..той въобще не се състоя - което не им попречи да събират снимките в оригинал. 2 пъти дори, сега се сетих.
Никой не зачита тези условия дето ги пише, че би трябвало да имат двустранни ангажименти (дори така интересчииски написани, пак ги обвързват с по нещо).

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-05-06 22:22

"Разглезени ли сме?
Каква награда искате от конкурс, за да участвате с безценните си снимки в него?"

Сираков, звучиш тенденциозно [smilie18]

Например, нали знаеш, че диви Дзверове у нас отдавна не се срещат извън заградени територии.
Та да снимаш там, се изисква сериозна инвестиция, не говоря че и сериозна техника е нужна.
И това, без твърда гаранция, че ще имаш слука, или някои който да я оцени по достоинство - ако я имаш.

Ако говорим за сапунерка на поляна, човек си казва, че си прави кефа просто.
Ако говорим за скъпа техника, далечни маршрути свързани с разходи - човек неминуемо прави сериозни разходи, които ако не се възвръщат поне малко...
Втората категория предполага, че щом прави това, има по-сериозни основания и намерения...и обикновено дава по-добри резултати.
Никои не би си подарил такава снимка, защото вътрешният му глас казва: "Човече, ти потроши 4 дни и 400 лева, за да направиш 4 добри кадъра с 4 апарата на гръб и 10 филма(освен удоволствието, или лишенията). Щом тези се подиграват с усилията на такива като тебе...задръж си ги за по-добри времена"[smilie18]

Автор: beyondwords   
Дата:   15-05-06 22:26

Mobby_Dick [smilie24] [smilie18]

Автор: seaman58   
Дата:   15-05-06 22:43

Ами да видим - според мен нещата стоят така:
Един префесионалист не трябва да си подарява труда. Още по-малко да го правят на маймуна с тарикадски номера и да го крадат. Но от друга страна за един любител може да е чест да публикуват една негова снимка. Ще дам следния пример - когато работех на ветроход на мен ми плащаха, защото сам професионалист, но мераклиите дето идаваха да дърпат въжета и да ги брули вятъра си плащаха и то доста солено, защото са любители. Така че всекимо своето. Пък конкурсите - колкото плащат, толкова им е и нивото.

Автор: Стоев   
Дата:   15-05-06 22:50

Исках да ми опънат една гигапатка на ЦУМ, ама нещо са уака тогава.

Някой видя ли опънат трансперант за 14-ти Февруари там?

Какво имаше?[smilie8]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна