Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 help за dimage Z5
Автор: radoslavd   
Дата:   14-05-06 01:40

Взех си фотоапарат dimage Z5, но за нещастие в пакета не влиза упътване. Та въпросчето ми е дали някои може да ми помогне да си намеря малко help на BG обаче.
Също така знам че ni-mh батериите които използвам ще се скапват много бързо поради ниския разряд на апарата и се чудя дали няма li-ion баретии за този апарат.
Мерси предварително за помоща.

Публикацията е редактирана (14-05-06 01:41)

Отговори на това съобщение
 Re: help за dimage Z5
Автор: krassimire   
Дата:   14-05-06 09:38

Ако имаш предвид че ги разрежда напълно поради наличие на конвертор, не знам дали си прав че това скапва батериите.

Щото под нисък разряд по-скоро разбирам ниска консумация.

Има презареждаеми CR-V3 батерии, но се съмнявам дали ще станат на Z5, на моята Z3 не стават.

Автор: Crossblade   
Дата:   14-05-06 11:11

Ако намериш liion АА значи има ? [cool]

Re: krassimire
Дата:   14-05-06 11:12

Краси, развиват ми някаква теория, че апарата използвал само 20% от КПД-то на батериите и така те никога няма да се разредят напално.Така живота им намалявал.
Що се отнася до конвертора това не е ли за зареждане на батериите.Конвертор за мене означава преобразовател. И още нещо, никъде не намерих да прочета какъв адаптор трябава да си взема за тази цел.
Неможе ли да ми помогнеш да си намеря малко help за този апарат. Не си ли попадал на инфо кое за какво служи и кога се използва.

Дата:   14-05-06 11:14

Ето на руски:
http://acrotec.ru/instruk/Z5.pdf

Re: Crossblade
Дата:   14-05-06 11:16

Мерси! Определено ако бях намерил нямаше да питам дали има. Логично е.[smilie5]

Дата:   14-05-06 11:16

Конвертор си е преобразувател, просто като падне напрежението до, да кажем 4 волта (от номинално 6), конвертора го повишава до 5 волта и апаратът продължава да работи нормално. Така че теориите че точно тези модели не използват напълно батериите са неверни.

Дата:   14-05-06 11:19

Мерси! И това донякъде ще ми помогне.

Дата:   14-05-06 11:21

Последното определено са го измислили.[smilie24]

Автор: crazy_biker   
Дата:   14-05-06 18:46

не се притеснявай за батериите, когато се изтощят дотолкова, че апарата да не снима с тях, си ги презареждаш и на всеки 5-10 зареждания им правиш discharge(би трябвало да има някъде из менюто). Така значително ще им се удължи живота, но все пак не очаквай чудеса- повечето NiMH батерии издържат около 700 презареждания

Re: crazy_biker
Дата:   14-05-06 19:10

700 презареждание? Това ще е идеално.А да имаш, или имате идея от къде мога да си закупя аксесуари към този фотоапарат. Говорим за конвертори, адаптор и чантичка. Досега не съм намерил чантичка която да ми пасни по големина и да ми грабне окото.

първа  назад  1     всички  напред  последна