Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотоконкурс "Ловци на мигове от дивата природа"
Автор: Canonist   
Дата:   13-05-06 03:46

Съюзът на ловците и риболовците в България и Издателска къща “Наслука”обявяват І-ви Национален конкурс за художествена фотография “ЛОВЦИ НА МИГОВЕ ОТ ДИВАТА ПРИРОДА”

Фотоконкурсът е за любителите на дивата природа с фотоапарати, които имат очи за нейната красота и милеят за опазването й. Той е добронамерена провокация към Вашето творческо въображение. Възможност, общувайки с природата, да сте много повече от наблюдател – да се превърнете в “ловец на мигове”, да въплътите в образ Вашето лично послание, Вашите преживелици и най-вече начинът, по който природата на България изглежда, пречупена през Вашите очи.

Фотоконкурсът “ЛОВЦИ НА МИГОВЕ ОТ ДИВАТА ПРИРОДА” ще се проведе при следните условия:

- Във фотоконкурса се допускат професионални или любителски фотографии с художествена насоченост, представящи дивата природа на България.
- В конкурса могат да участват както черно-бели, така и цветни снимки. Няма ограничения за използваната техника на снимане. Фотографиите трябва да бъдат представени на фотохартия с размер не по-малък от 15 х 20 см. Те не бива да са подлепени върху друга основа.
- Един участник може да изпраща до 5 творби. Всяка от тях ще бъде разглеждана поотделно, освен ако авторът не обозначи, че те съставляват цялостна като художествено внушение серия.
- Всяка от творбите за конкурса трябва да бъде озаглавена.
- На гърба на всяка фотография трябва да бъде отбелязано нейното име и инициалите на автора й. В отделен запечатан плик се поместват данните на автора – име, адрес, координати за връзка, уверение, че снимките са авторско дело.
- Като изпраща своите творби и лични данни за фотоконкурса, участникът изразява с това своето съгласие, че те могат да бъдат използвани от СЛРБ и периодичните издание на ИК “Наслука”.
- Организаторите си запазват правото за безплатна експозиция/ публикация на изпращаните творби в изданията на СЛРБ или на изложби, свързани с конкурса, изписвайки името на автора.
- Когато творбата е отличена с награда, организаторите си запазват правото да ги публикуват многократно във всички материали, свързани с конкурса, отбелязвайки името на автора, оригиналното заглавие на творбата и мястото, което тя е спечелила на конкурса.
- Изпратени творби не се връщат.

Краен срок за изпращане на фотографиите – 17 ноември 2006 г.

за фотоконкурса.

Най-добрите фотографи от конкурса ще бъдат отличени с парични награди, съответно:

I място – 150 лв.
II място – 100 лв.
III място – 50 лв.

Организаторите предвиждат и разнообразни предметни награди за авторите на отличените творби.
За най-младите участници (до 14 г.) ще има и допълнителни награди.

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоконкурс "Ловци на мигове от дивата природа"
Автор: zoomaniak   
Дата:   13-05-06 08:56

Земете променете наградите, защото конкурсите трябва да развиват фотографията и да я стимулират. Но с 150лв най-много да си купя 1гигабайт карта или около 15 филма ч-б. Дори и за престиж да пусна снимки пак не ме влече.

Друго си е 1вата награда да е едногодишен договор за публикуване на снимките на автора в списание "Лов и риболов" и откупуването им по 50лв примерно на бройка по 2 бройки в списание...списанието е месечно. На цена около 2-3лв...и само пренапечатват стари снимки от архива си...

Тоя съюз може да си го позволи - кажете им да не се стискат - десетки хиляди са ловците, които си плащат редовно таксите и т н....жалки са с тези 150лв

Но иначе успех на участниците...[beer]

Автор: nsirakov   
Дата:   13-05-06 10:22

зоо това да не ти е Нешънъл Джиографик

:)

мен ме кефи да участвам и без парична награда - имам си работа, която ме храни

[beer]

Автор: simbon4o   
Дата:   13-05-06 10:36

мда ама който се храни от фотография няма да се хване [smilie3]. Наистина не е като по Европата, пък мен честно казано както съм любител и както нищо не ми пречи да пратя снимки, за тея награди хич не ме влече [smilie3]. В смисъл за това е прав. В крайна сметка със 3-та награда може и да си покрие чевек разходите по пращането на снимки [smilie5]. Абе "размисли и страсти" тука стана млъквам.

Автор: PolarBear   
Дата:   13-05-06 10:55

По принцип съм против подобни изказвания, но не мога да се сдържа. Защото този конкурс надхвърли представите ми за границите на възможното.

Всяка изпратена снимка може да бъде използвана безплатно. Което само по себе си е достаъчно очудващо. Наградата е горе-долу равна на цената за добра снимка (у нас). така че награденият "продава" снимката си на прилична цена, а всички останали ги подаряват. Би имало смисъл, ако наградите бяха големи - тогава залагаш правото на публикация на снимката срещу сериозна сума и рискът би могъл да бъде оправдан.

В сегашния вид конкурсът дава възможност на цената на 4-5-6 снимки напълно законно да се придобият права върху стотици...

Аз не печеля от фотография - напротив, за фотография харча (и не малко). Но не бих участвал в конкурс при подобни условия.

Ако не съм разбрал правилно условията съм готов да се извиня. Още повече че темата на конкурса ми е близка а опазването на природата - професия и нещо повече...

Автор: special_k   
Дата:   13-05-06 11:17

Всяка от творбите за конкурса трябва да бъде озаглавена [smilie23]

aйде поредния литературен конкурс с награден фонд от читалищто[ezik]

Ами ако снимката си няма име? Ако такава е идеята?

Автор: Стоев   
Дата:   13-05-06 11:21

(озаглавява си снимките "Първа патка", "Втора патка"....)

Нещо недоизпипани ми се виждат Правилата за иначе приятен Фотоконкурс...

Автор: tilcheff   
Дата:   13-05-06 13:48

за мене пък ловците са едни мръсни убийци за удоволствие и изобщо не виждам какво може да се дискутира с такива.
съюзът на убийците за удоволствие обявява конкурс... [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Canonist   
Дата:   13-05-06 13:52

Съжалявам, публикувам обявата такава, каквато са ми я пратили, пък ако някой проявява интерес, може да си опита късмета... нямам повече информация за конкурса, успех на участниците, ако има такива.

Автор: AnyBodyGirl   
Дата:   13-05-06 14:07

прилича малко на търг за най-добра снимка, а останалите...странно, как някои хора се опитват да изкарат дивиденти от честолюбието на фотографите или любителите, не знам, наистина, поне да беше с някаква по-хуманна цел...

Автор: PolarBear   
Дата:   13-05-06 14:16

Очаквах да бъда изяден за негативната ми реакция, но явно не само аз мисля така. [smile]

И едно уточнение: близка ми е темата за красотата на българската природа. Не одобрявам лова, макар че често именно ловците правят много за опазването й.

Автор: B_B   
Дата:   13-05-06 14:31

Има нещо сбъркано в главата на този , който е измислил регламента на фотоконкурса !!!
Като се има предвид , че снимки на дива природа са едни от най - трудните, изискват сериозна техника , продължително време на заснемане и т. н. ...
Някои изречения звучат абсурдно ,но по - добре запазете този регламент за конкурса : " най-добра хранилка за фазани " !!!

[smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: dede   
Дата:   13-05-06 14:43

Bravo na vsi4ki izkazali se. Postavihte na mestoto im vsi4ki , koito tihomalkom se vazpolzvat ot dobrite namerenija na fotografite /vav slu4aja/, no kolko drugi oste takiva fotokonkursi se pravjat....muzikalni sashto,kakto v Tarnovo vav momenta na folklorna osnova....

Автор: nanapak   
Дата:   15-05-06 10:40

ПОГЛЕДНЕТЕ САМО ТОВА: [ezik] [ezik] [ezik]
"- Като изпраща своите творби и лични данни за фотоконкурса, участникът изразява с това своето съгласие, че те могат да бъдат използвани от СЛРБ и периодичните издание на ИК “Наслука”.
- Организаторите си запазват правото за безплатна експозиция/ публикация на изпращаните творби в изданията на СЛРБ или на изложби, свързани с конкурса, изписвайки името на автора. "

И какво излиза - пускайки някакви СМЕШНИ мушички за примамка на ШАРАНИ-фотографи, БЕДНИТЕ господа ловци и риболовци, за сметка на ЩЕДРИТЕ фотографи, си осигуряват за ГОДИНИ ЗАНАПРЕД фотографски архив за ВСИЧКИТЕ СИ ИЗДАНИЯ!!!

[smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]
УУУУУУУУУУУУУУУУУ [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Срам ме е за колегите, които не само ще се продадат за без жълти стотинки, но с участието си при такива УНИЗИТЕЛНИ условия спомагат за процъфтяването на подобни ПОЗОРЯЩИ фотографската практика конКУРси!
[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-05-06 11:03

РЕКЛАМНА ТАРИФА
на Издателска къща “НАСЛУКА”
Списание “ЛОВ И РИБОЛОВ”

Първа корица – по договаряне
Втора корица – за цяла страница – 500 лв
Трета корица – за цяла страница – 500 лв
Четвърта корица – за цяла страница – 600 лв
Вътрешна страница –1,20 лв/кв.см, за цяла страница – 400 лв

Цените са без ДДС. Рекламата се заплаща авансово в брой или по
банков път след сключване на рекламен договор.

link

танто за танто[smilie7]

Автор: Phoki   
Дата:   15-05-06 11:56

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Todd   
Дата:   15-05-06 13:33

Мдааа,
според мен проблема е че и бачкащите в медиите я карат на "Ако мине "
Все едно не са наясно за какво иде реч ????
Че за тия пари и фирмения им фотограф сигурно няма да се юрка по гори и балкани .Бахти- една сапунерка е по-скъпа от тяхната награда.
Аре у лево с техия конкурс .Поне едно чифте да беше наградата !!!!
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   15-05-06 14:02

Мдаам, прави сте всичките. СЛРБ с този доста смешен конкурс се опитват да си съберат архив за списанието за години напред. И то за без пари. А понеже работата ми е свързана донякъде и с техните среди знам какви печалби се правят от отстрела на ... да кажем един благороден елен от немски ловджия. Ами за отстрела на мечка? В повечето случай напълно нелегално, но организирано от официалния съюз на ловците. Има няма 50 000 левчета. А снимките безплатно нали[smilie18]. Хитреци и то надребно.

Автор: Стоев   
Дата:   15-05-06 14:04

Ойде Конкурса у реката...[smilie5]

Автор: flashman   
Дата:   15-05-06 14:22

Ловци на "шарани" обявяват конкурс “ЛОВЦИ НА МИГОВЕ ОТ ДИВАТА ПРИРОДА”! [smilie9]

Автор: Todd   
Дата:   15-05-06 14:41

Абе бива да лапнеш куката за едно Бенели например .Ама 100 лева - резил !!!![smilie23]

Автор: ecobo   
Дата:   15-05-06 14:56

Много им мазен курбана на тия от СЛРБ..[smilie23]

Идиоти...[smilie23]

Те още карат със снимките на един германски фотограф, който преди години си подари цялото портфолио на СЛРБ, ама вече на читателите взе да им писва от едни и същи кадри [smilie19]

Пък като се сетя какво качество ще изкарат от сканирани хартиени копия, още веднъж се убеждавам колко са накадърни тия изроди...[smilie19]

Автор: stella77   
Дата:   15-05-06 15:54

Тъпотия до шия!!!
Няма оправия в тая държава и това си е.
Жалко за хората, дето ще се вържат на конкурса.
[smilie2]

Автор: ecobo   
Дата:   15-05-06 17:47

Значи - жалко за много малко хора, щото едва ли ще се върже много народ [smilie25]

Автор: gorbi   
Дата:   15-05-06 17:52

[smilie23]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна