Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво Ви е мнението за книгата на НГ за Ч-Б фотографията...
Автор: zoomaniak   
Дата:   08-05-06 09:40

Купихме си я. Много нови неща научих и ми е много и ще ми е много полезна - интересно ми е да чуя още отзиви от нея...[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Какво Ви е мнението за книгата на НГ за Ч-Б фотографията...
Автор: Geri_g   
Дата:   08-05-06 09:46

Аз си казах мнението отдавна. Полезна е в много отношения, ноооо [smilie10]
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=342107&t=342097&phorum_uriauth=

Дата:   08-05-06 09:49

Кво но...тая тема я знам...

Автор: milenstiv   
Дата:   08-05-06 11:52

Много е полезна според мен обърнато е внимание както на филмовия така и на цифровия способ но всичко е в по-обобщен вид. Добро начало и отправна точка за издирване на по-конкретна и пълна иформация според това какво точно те интересува.

Автор: la_risa   
Дата:   12-05-06 13:31

mislq, 4e e polezna no pove4eto ne6ta sa mnogo povurhnostno spomenati, 6te mi se da be6e pove4e...no koito tursi namira [cool]

Автор: vladimir666   
Дата:   12-05-06 14:02

На мен ми допада . Обаче е много обща !

Автор: kolov   
Дата:   12-05-06 14:13

има ценни съвети за отношението към Ч/Б фотография,чете се на дъх,но няма да научиш кой знае какво,наистина е много обобщена[shtrak]

Дата:   12-05-06 14:27

kolov

Абе да излизат по-често такива книжки нема да ми е зле на мен...[smilie7]

Автор: glock19   
Дата:   12-05-06 14:41

Еее, защо точно тази книга коментирате? На НГ има 6 книги за фотографията, още 4 на Майкъл Фрийман, а всички се интересувате точно от тази. Общо взето е написана като за хора, които си снимат котката в къщи, запиване с приятели, на море и т.н. Обаче същите тези хора знаят, че е открита и цветната фотография и предпочитат да снимат цветно. От друга страна тези за които е предназначена го знаят това което го пише и може би малко е ниско нивото. Но за хора, които са виждали фотощрак на снимка и искат да снимат ЧВ (https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie11.gif) е идеална. Това е обаче само мое мнение https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie11.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif

Автор: bobihot   
Дата:   12-05-06 15:12

Нали Ч/Б е за професионаллисти
-трябвало е да е на професионално ниво?

Автор: 21   
Дата:   12-05-06 16:12

Книжките на Майкъл Фриймън са много добри по мое мнение-специално тази за светлината.[smilie24]

Дата:   12-05-06 16:43

В сравнение с цветната независимо нейният произход фотография - книгите за ч-б на Български език се броят на пръсти...[smilie2]

Автор: snooper   
Дата:   12-05-06 16:59

"В сравнение с цветната независимо нейният произход фотография - книгите за ч-б на Български език се броят на пръсти..."

Мини през някоя стара библиотека и ще разбереш в каква грешка си... те нещата не са се променили особено за 15-20 години, за новостите има нет, а старите книги са доста по-задълбочени и полезни за хората, които искат да научат нещо. Тия, които сега се превеждат у нас са предимно картинки и ибши приказки.

Автор: Nyshtia   
Дата:   12-05-06 17:13

Книгата е слаба. Класическата черно-бяла фотография е една бездна, която си мисля че едва-едва е представена. Да не говорим за липсата на каквато и да било информация за безкрайните тънкости и възможности на черно-бялата лабораторна обработка.

Дата:   12-05-06 17:14

Снупър имам стари книги язе не съм живел само на село [smilie7] НО винаги има едно НО бъдещето е променлива величина и тази величина я изследват доста про фотографи било то ч-б или цветна фотография. И после пишат книги и т н...тепърва има да учиме как се разпечатват качествено ч-б снимки (извън банята) по принтери и т н...щото ако не учим и не се стремим към качество все ще сме си балами...и неуки.

Има казваш нет - е да ама трябва да уча език сега специално за нета...е трудно уча много неща наведнъж...

Трябва и да науча как да се преборя и с проблема: как да снимаме качествено черно-бяла а не черно-сива. Бахти намразих сивото...дори при дигиталната обработка на ч-б пак седи тоз проблем.

Ха некой знаещ нека сподели как да пребориме тоз проблем; черно-бяло а не черно-сиво...

Автор: kolov   
Дата:   12-05-06 17:25

Зоо в сивото е разковничето на Ч/Б :))[beer] [beer]

Автор: ivaneff   
Дата:   12-05-06 17:27

"Книжките на Майкъл Фриймън са много добри по мое мнение-специално тази за светлината."
Би ли ми казал къде мога да ги намеря? Виждал съм ги само в библиотека.. [smilie11]

Дата:   12-05-06 17:28

[beer] [beer]

Колов - дали е така на 100% - сиво трябва да има. Ама нещо като е снимано бяло трябва да е бяло - или пък може би грешката е в мен...ама като гледам снимки правени от средно форматни апарати виждам разликата и не знам къде е причината...дори и в дигиталната обработка на ч-б снимки сивото не винаги е желано. Всъщност ме интересува как да контролираме сивото и неговата наситеност...

[beer] [beer]

Автор: Julius   
Дата:   12-05-06 17:31

ivaneff - в книжарницата на Графа... непосредственно преди пл. Славейков ги има и 4-те! [beer]

Автор: ivaneff   
Дата:   12-05-06 17:37

YESS !!! [smilie24] Julius MEРСИИ !
Не съм в София иначее...[beer]

Автор: 21   
Дата:   12-05-06 22:58

Да,едното място е на Графа,а другото е на ъгъла на ул.Ангел Кънчев и ул.Хан Аспарух

първа  назад  1     всички  напред  последна