Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Push на негатив C41
Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   11-05-06 11:11

Някой занае ли къде в София могат да ми проявят исо 200 филм като исо 400 тъй като ми се наложи да снимам в сумрак а нямах исо 400 в мен и снимах един исо 200 като 400. Става въпрос за C41 процес

Мерси предваритрлно

Отговори на това съобщение
 Re: Push на негатив C41
Автор: neuromancer   
Дата:   11-05-06 13:49

С41 се проявява еднакво без значение ИСОто. Не съм сигурен ако се проявява ръчно може ли да се направи нещо. Но дори и да го проявиш нормално няма да е зле според мен.

Автор: zoomaniak   
Дата:   11-05-06 13:51

абе не е баш еднакво - стига да искат мастерите на лабовете по С41 могат да пробват имат такава възможност...

пробвай при деков

да добавя - в пернишкото фотоателие преди са ми правели такива магии - стига да поискам де - без промяна на цената - само променят неква настройка на машината - но тя е коника-минолта и т н - стига да позволява лаба сичко требе да е уред [smilie24]

Публикацията е редактирана (11-05-06 13:56)

Автор: dashrendar   
Дата:   11-05-06 14:16

Idi na fototo na KODAK sreshtu operata push pull cros i taka natataka, push/pull e 2 kinta.

Автор: cooler   
Дата:   11-05-06 15:34

Не всички негативи дават добър резултат при push, обаче си е напълно възможно. Стандарта е 3m15s при 38 градуса. За push 1 e 3m45s, а за push2 e 4m15s. Dashrendar e посочил мястото в София дето могат да ти свършат работа.

Автор: kaff   
Дата:   11-05-06 15:56

Пуш може да се прави стига да искат просто спират проявителната машина когато филма е в проявитела и слес .....време я пускат. Правил съм тоя номер и става стига да им се занимава [smilie24]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   11-05-06 16:05

Другия път ще си снимам на филм с ръчен процес. Пушбал съм на ръка и резултата е ок дори с Фомапан 400 пущ с 2 бленди....

Мерси много за инфото

първа  назад  1     всички  напред  последна