Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 филтри за Olympus E500
Автор: tutttifrutti   
Дата:   11-05-06 10:09

вносителят на olympus,Амперел, не ги предлага( поне аз не мога да намеря) а и не разбирам много, за да търся заместители. Дайте съвет какви марки филтри да търся и откъде да се сдобия с тях.Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: филтри за Olympus E500
Автор: mggeorgiev   
Дата:   11-05-06 10:11

Какво точно имаш предвид? Обясни повече, моля, за да мога да ти отговоря!

Дата:   11-05-06 10:28

ами имам предвид всякакви видове филтри, които да премахват отблясъците и да ги ползвам при много силна слънчева светлина, както и такива, които предпазват обектива от прах и надраскване. Както казах, все още не разбирам много, затова проучвам какво точно може да ми бъде полезно.Но за Olympus-а не открих подобни аксесоари. ако някой знае кои други са съвместими...:)

Дата:   11-05-06 10:41

акви филтри ще си купиш е въпрос на личен избор. Повечето вършат "еднаква" работа. Важното е да запомниш диаметъра на обективите ти. Хубавото при Оли, е че китовите комплекти са с еднакви размери - 58. Отиваш в магазин за фото аксесоари и се оставяш да те зарибяват. От думите ти разбирам, че искаш UV - ползвам го предимно за предпазване, POL, и ND.

Съвет: не пренатягай филтрите върху обектива. Всели си циркулярен Pol, защото имаш повече контрол, а щом си с Е-500 явно цениш точно това.

Купи си духало и мека четка - много са полезни при смяна на филтрите.

Преди да си купиш филтър провери за какво и как ще го използваш и прецени дали инвестицията е оправдана в твоя случай.

Дата:   11-05-06 10:56

благодаря отново за отговора. а инвестицията ще се стараем да я оправдаем[smile]

Дата:   11-05-06 10:58

Не ме разбра правилно май. Има много филтри с различни функции. Трябва сам да прецениш дали си заслужава да инвестираш и да носиш със себе си филтър, който няма да използваш често.

Дата:   11-05-06 11:07

ясно.но мисля,че каквото и да взема, ще го ползвам достатъчно често, защото ме интересува най-вече предпазването на обектива.

Дата:   11-05-06 11:19

Най-добрият филтър за предпазване на обектив и въобще за всяаква фототехника се казва здрав разум. Pol ще ти е доста полезен. UV ако си параноик за прения елемент, пък и си помага. Макролещите няма да заменят хубавите макро обективи на Оли, но са приелив компромис за мен. Не мога да намеря е-мейл или ICQ, за да ти пратя комплекта, който е винаги с мен.

---
* снимка на комплекта!

Публикацията е редактирана (11-05-06 11:20)

първа  назад  1     всички  напред  последна