Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Калибриране на TFT-монитор
Автор: maxxim   
Дата:   03-05-06 10:36

Знаели някой как се прави калибровката на тези монитори?
Ще се радвам ако ми помогнете![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Калибриране на TFT-монитор
Автор: PeterPAN   
Дата:   03-05-06 10:41

www.aplecenter.net mislia che beshe sita

Автор: ecobo   
Дата:   03-05-06 10:48

Spyder2

от Адком

Автор: mitkowin   
Дата:   03-05-06 10:58

Аз мога да ти го калибрирам, а с това се занимава и фирмата в която работя. Калибрираме с Spyder 2 PRO TFT CRT кой каквото каже. Цената е 35лв. идваме на място и калибрираме! Тел. 974 55 72 и 0897979254 Казвам се Митко[smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   10-05-06 23:19

mitkowin написа:
Аз мога да ти го калибрирам, а с това се занимава и фирмата в която работя. Калибрираме с Spyder 2 PRO TFT CRT кой каквото каже. Цената е 35лв. идваме на място и калибрираме! Тел. 974 55 72 и 0897979254 Казвам се Митко[smilie5]
Митко, я спомени и каква гаранция давате (от Фирмата в която работиш де) за калибрацията, на колко време е редно/препоръчително да се прекалибрира монитора и безплатно ли го правите в гаранционният период? [smilie8]

Автор: navy   
Дата:   10-05-06 23:21

Хм, доста писах по тая тема...

Май имаше и обръщение към админите..

Ама ко ми стана, изтрих всичко!

[smilie7] Ми... то от тва могат се направят пари... ама ме мързи да мисля [smilie5]

Дата:   10-05-06 23:24

Забравих да попитам - Акредитирана ли е Фирмата Ви да калибрира монитори, съгласно кой Стандарт калибрирате и може ли да покаже (Фирмата) Сертификата/Акредитацията (от БСА?), дето и дава правото да калибрира монитори и какъв документ издавате за калибрацията?[smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   10-05-06 23:27

Стоев, няма гаранция за тази работа. То е все едно да ти претегля доматите с гаранция, че след 10 дни ще тежат пак толкова.

Автор: Mimic   
Дата:   10-05-06 23:29

Ам те няма да тежат пак толкова - това със сигурност ...

Дата:   10-05-06 23:34

Асахи, досещам се, ама нали уж туй-онуйката в европата ша влизаме....

А там си предлагаш услугите със сертификат че можеш да ги предлагаш, иначе пак си отидюваме у дата.бг

Дата:   10-05-06 23:51

Прав си. Който иска сертификат - да дойде да го сертифицирам.

Дата:   10-05-06 23:57

Хората не стоплят, че има доста важни неща в графичната обработка и докато се стигне до тънката граница с мониторните профили, трябва да се мине през нивата на цветните пространства, цветните профили и постобработка...

Абе.. приказвам си ей така, в 23:57, колкото да не заспя [smilie18]

Дата:   11-05-06 00:00

Глей ся какви сложни работи пишеш...
Хората искат с един бутон шидьовър да правят - къде ги буташ в дълбокото?

Дата:   11-05-06 07:57

Сетих се за пресен случай преди няма и месец:

Отива Стойо Пашов от Еппъл-център да калибрира монитори в една рекламна агенция. Настройва първия и започва да се мести към втория. Тогава девойката, дето работи на първия, му хваща (на монитора) копчетата и почва да ги върти, щото картинката и била светла и нискоонтрастна.

Еди друг агент пък питал къде да си занесе монитора за калибриране, докато компютъра му бил на ремонт - да не губи време.

Такива ни ти работи.

Автор: marto   
Дата:   11-05-06 08:02

[smilie18]

Дата:   11-05-06 08:05

[smilie18]

Автор: mitkowin   
Дата:   11-05-06 15:13

По принцип калибрация е добре да се прави на около 6 месеца ако монитора е на около 1-2 години вече. Първоначалната калибрация на монитора е задължителна когато си го купувате поради няколко причини
1 това не е Ламборджини и не се прави ръчно машината зглобява на конвеира монитора и го калибрира до толкова до колкото да издържи теста че работи и калибрирането става само ръчноа никой няма да наеме хора да си играят по 30 мин на монитор да калибрират.
2 ако някой който обработва снимки и си купува супер добър монитор с надеждата че ще е капитан на кораб без калибрация може да го потупам по рамото - това не е така.
По принцип когато се калибрира човек сам вижда разликата като в онези реклами "преди и след"- траиноста е неограничена в софтуерен аспект тъй като се създава профил по който се води монитора ви! Хардуерно обаче този монитор старее и почват да се губят цветове възможности и т.н. ето тук идва и момента защо не може да се даде гаранция повече от 6 месеца за точноста която сте постигнали при първоначалното калибриране!!!
Така стигаме до момента в който всеки един от нас си мисли че е по голям разбирач от другите - калибрира си монитора заклучват му се цветовете ако е възможно и след два дена обаче той се прибира махморлия от поредния купон и решава че монитора му не е добре цветово. Съответно почва да пипа там дет не му е работа и омазва цялата работа обажда се и ми вика имам проблем - още една причина да няма гаранция. :) Аз понеже съм проЗ обаче давам 6 месеца или колкото преценя зависи от монитора.
Фирмата в която работя за тези който питат се занимава с компютри ето от къде съм толкова обеден в думите сил Калибратора ми е чисто нов и е последния модел на Спаидер профи версиятал При калибрацията получавате и готини филтри за ЦС2 който не се теглят от нета за сажълениел И за да не ми изтрият темата АДМИНИТЕ всеки който е юзер в този сайт и ми го каже ще има преференциална цена 30лв. Идва се на място калибрираме и получава въпросните филтри фри.
Сертификат сами се сещате че мога да извадя ако някой държи но в БГ няма организация която да го издава точно за този процес - за сметка на това имам НЕсертифицирано обучение което траеше 30 дни [smilie25] Ако има интерес калибрирам 30лв. безплатни плъгини, на място, 6месеца гаранция.[shtrak] [smilie5]

Дата:   11-05-06 16:11

Инсталирам Фотошоп ЦС или ЦС2 на Виндоус без да издавам документ - 6 бири на комп [smilie5] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: maldito   
Дата:   11-05-06 16:19

Стоев за Форумци нещо отстътка [smilie11]
[smilie18] [ezik] [smilie18] [ezik]
[beer] [beer] [beer]

Дата:   11-05-06 16:35

Стоев, а от Адоб знаят ли [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   11-05-06 16:42

Ако фирмата ви дава 6 месеца гаранция на калибрация - сменяй я - скоро и със заплатата ще почнат да те лъжат. [smilie5]

Месец, айде нека са два, е максимума за който може да се даде гаранция за калибрация, на който и да е монитор.

И да те светна, че Spyder изобщо нямат Pro-версия, нищо че така им се казва продукта. Про-калибраторите са в една друга, малко по-височка ценова категория от Спайдърите, които са си любителски калибратори и затова струват по 300 лева.

Дата:   11-05-06 16:54

Сега е момента да споделя една жестока истина...

Която за София може и да не важи, но за Варна си е факт.

Та тези прословути калибрации са си само за собствено успокоение, щото флуктуациите в настройките, цвета и качеството на крайните устройства е бая голямо, офсет, лазерен печат, широкоформатен... мастила, влага.. минал сервизния техник от ХЕРОХ, всичко се променя... доде се обърнеш да пръднеш и вече картинката е друга [smilie10]

Истина Ви говоря [smilie7]

Автор: n1x0n   
Дата:   11-05-06 18:11

Крайните устройства са си крайни устройства. Ти не си калибрираш монитора заради тях /или поне аз не го правя/, калибрираш го заради самия него и неговата "вярност". За да работиш при контролирани условия и да имаш повтаряемост в първата фаза.

Пък за устройствата после - разлики има винаги, така е... кой печатар колко пие - в БГ и това е фактор [smile]

Автор: hostage   
Дата:   11-05-06 18:36

аз си го "калибрирах" LG 775FT с адобето, щото е фрий [smilie5] и стана доста по-добре (сигурно е бил много зле[smilie5]) и със сигурност може още по-добре...

Дата:   11-05-06 19:05

Сещам се преди година, докато си шляпах безгрижно на безумно светлият лаптоп, как се опитвах да покажа на някому скрийншот с нещо, дето се виждаше при мен.... [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна