Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Моля помогнете ми за покупка на фотоапарат
Автор: ivossss   
Дата:   08-05-06 16:36

Колебая се между марките Olympus и Sony. Значи трябва ми да е с

5-6 мегапиксела
2,5 екран (верно награвя матрицата затова да е по-добел)
по възможност с видеоклип с звук но държа повече на снимката.

ето тези модели съм си ги харесал
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dscw30.asp
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Olympus/oly_stylus600.asp

на Olympus-a много ми харесва това че има добро макро, голям диплей, една снимка на макс резолюция излиза 6мб, защитен е много добре даже и до 3м под вода можел, това че е с много добра батерия и технологията bright capture. А на sony-то дизайна не е лош, напарви ми впечатление че има опция за ръчен фокус което е готино предполагам че ще прави страхотни снимки, не е лош и той и е по-евтин. Та направо незнам и аз вече какъв да е. Някой да е ползвал един от двата да ме посаветва дали си заслужава....
таван 500лв мога да дам и като включим и мемори карта към 450 може би таван....

Иначе за мен марките са Canon, Nikon, Pentax, Olympus.... но Canon-а ми е нещо много скъп... а Pentaxa нещо не ме радва макърче от него тръгнах с модлите 50L и S6

Публикацията е редактирана (08-05-06 16:39)

Отговори на това съобщение
 Re: Моля помогнете ми за покупка на фотоапарат
Автор: loveforever   
Дата:   08-05-06 16:44

Интересни изисквания - много мегапиксели на малък обектив и голям дисплей! Тоя фотоапарат май няма да се ползва за снимки [smilie18]

Дата:   08-05-06 16:46

ти какво предлагаш [ezik]

Автор: ivo80   
Дата:   08-05-06 16:56

Съветвам те да гледаш за по-голяма матрица, от тия няма да останеш доволен. В базара някой продаваше Canon S60, аз имам такъв и мога да кажа, че е много хубава сапунерка. Сонито е със скъпи карти, пък на олимпусите не съм фен. Опцията ръчен фокус на дигитален визьор не е никак полезна!

Автор: Стоев   
Дата:   08-05-06 16:56

Какво снимаш предимно (или за какво мислиш да го използваш предимно)?

Дата:   08-05-06 17:07

ми незнам всичко природа, хора, на тъмно на светло, коли всичко дето се сещате вътре вън

Автор: Стоев   
Дата:   08-05-06 17:17

До неотдавна много хвалеха панасониците...[smilie3]

Дата:   08-05-06 17:18

Canon s60 е страхотен но не е по джоба ми.....

Автор: Julius   
Дата:   08-05-06 17:19

> Стоев написа:

>До неотдавна много хвалеха панасониците... [smilie3]

Със СД-чейнджър за 5 диска, нали... [smilie3] Хубави са, да... [smilie7]

Публикацията е редактирана (08-05-06 17:20)

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   08-05-06 17:22

Аз не бих купил нито един от двата предложени модела заради размера на матрицата 1/2.5. Бих предпочел 1/1.8. Преобладаващо такива са Цаноните, напр, 610 е супер. Има и по-стари и евтини модели.

Автор: loveforever   
Дата:   08-05-06 17:27

Ами като цяло според мен най-важен е обектива, защото основно той прави снимката. Като оптика Олимпус е прекрасна марка, мога да го кажа на базата на личен опит и независимо от това за предпочитане са по-големите обективи т.е. даващите по-голям зум(не заради зума, а защото самия обектив рисува по-хубаво). Говорим разбира се за компактни апарати. Иначе за парите, която си посочил евентуално Коника-Минолта Z5 може да се впише в посочената сума.
Аз съм ползвала Олимпус С770 и мога да кажа само хубави неща за него. Имах възможност да го сравня а по-новия модел SP 500 и установих , че на практика това, че новия е с 2 МРх повече не се отразява видимо на картината, а колкото до дисплея на С770 е доста по-малък, но дава по-ясен и хубав образ. Тези примери ги давам просто защото не винаги онова което се пише като технически характеристики на практика се оправдава (лично мнение). Просто трябва да се пробва ,защото и всеки човек на различни неща отдава по-голямо значение.

Дата:   08-05-06 17:29

ми все пак това ще ми е първи дигитален фотоапарат. И даже в началото аз си мислих за pentax 50L после се качих на olympus MJU 600.....знам че canon е canon но някаси за тези пари за които ще си взема канон 3-4 мегапиксела но добър бих могъл да си взема олимпуса с 6мегапиксела.

Автор: Essenov   
Дата:   08-05-06 17:37

Мегапикселите не правят качеството, дори напротив, колкото по-сбити са пикселченцата толкова по-лошо!!!

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=60595&t=57591&phorum_uriauth=#reply_60595

Автор: DESIGNwerk   
Дата:   08-05-06 17:44

Готин... има нещо, което не върви с апарата.
Няма го в кутията... и по рафтовете не се намира.
Ако имаш късмет...то е в теб... в главата ти.
Това S60 e доста кадърно за класа, парите и възраста си.

Идеятя ми е, че ако снимаш с S60 това не означава, че снимките ти ще са същите като на колегата от предходните постове.

Апарата е само инструмент...
Основното (евентуално) е в теб !

Великият инженер Иванов, има една реплика, дето аз много си я харесвам :

UNFORTUNATELY, YOUR CAMERA IS ONLY A TOOL... (Without vision, your equipment is nothing. Without equipment, your vision is nothing.)

Публикацията е редактирана (08-05-06 17:46)

Автор: DESIGNwerk   
Дата:   08-05-06 17:45

Adash...chestito ![smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   08-05-06 21:39

що не видиш нещо на изплащане? Няма заслужаващи си апарати на тия паи за хора които искат да снимат, има за тези които искат да щракат [smilie5].
От 600лв нагоре вече си има и оптики и матрици и ... по-добри са! Ако ще снимаш всичко да знаеш че 3-6Х зуум не те оправя на компактен апарат! 10-12Х нещо трябва да е. Поне аз така си мисля [smile] [shtrak]

Автор: darksorrow   
Дата:   08-05-06 21:42

колко точно снимки ще вадиш 30х40, че държиш на 5-6мп? При тия малки матрички... бе не знам, твои са паричките, ти решаваш за какво да ги подариш...

Сонито, от това, което съм чел за него, е ок, иначе...

Дата:   08-05-06 21:50

е хора аз все пак сега ще се уча... и смятам че олимпуса е перфектен за сега...знам че има по-добри и винаги ще има...или направо да си взимам този http://picvalley.net/show.php?2006/05/08/34b3616563a63665a6c849421cff0c2f.jpg за да знам че няма да имам грижи [smile] спокойно има време нека се по-науча ще видим по-нататък. Просто толкоз пари имам и за тях искам нещо хубаво от този клас.....

Публикацията е редактирана (08-05-06 22:05)

Дата:   08-05-06 21:59

иначе ето снимки правени от мен не с мой фотоапарат а служебен hp 3mp

http://82.199.198.90/New%20Folder%20(4)/

Публикацията е редактирана (08-05-06 22:09)

Автор: krask   
Дата:   09-05-06 15:43

Ако си купуваш телевизор -Сони...а за фотоапарат моя съвет е Канон..A610 или А620....за макро снимки са супер с 1 см макро и най важното въртящ дисплей..прави видео клип със много добро качество...около 12 минути с 1гб карта...много е универсален.

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   09-05-06 16:19

610 [smilie24]

Автор: krask   
Дата:   09-05-06 17:01

P.s
Видях ти избора и твърдо реших...)))Купи си Canon PS A610 и ще ме споменаваш с добро поне докато снимаш)))пропуснах още няколко предимства който се виждат само ако си пробвал...има 4 батерий..аз съм с 2300mAh
и правя около 1000 снимки с едно зареждане с най висока резолюция(без светкавица)фокусирва за миг..(не съм специалист и затова говоря без технически термини)))за макрото ти казах..1 см..като не се налага да лягаш по земята защото дисплея се вади и върти...зума е 4 оптично,другия не го брой изобщо..а доколкото разбрах фотоапаратите със зум 12...не приближавали както повечето любители си мислят 12 пъти а е някаква сума(професионалистите ще го обеснят по добре)единственния недостатък е че няма оптичен стабилизатор..но на светлина си фокусирва много стабилно ...хайде стига съм те навивал..бягай да го купуваш и после да почерпиш)))само провери къде е най евтино има го вече за около 500 лева..защото аз се прекарах и го купих със 100 лева повече)))
П.с Ако искаш виж снимките в профила ми...и имай предвид че съм пълен аматьор..за първи път снимам и това ми е първия фотоапарат,така че представи си ти какви снимки ще праскаш щом имаш опит)))

Автор: petar_kotel   
Дата:   09-05-06 18:34

Аз също се радвам на моя Канон А610! Препоръка и от мен-за новак е супер!!

Публикацията е редактирана (09-05-06 20:43)

Автор: The_Melon   
Дата:   09-05-06 19:15

www.dpreview.com
www.megapixel.net

Дата:   09-05-06 22:09

Да но има и един такъв момент че фотоапаратите от метро мога да ги взимам с отстъпка и то не малка. И олимпуса сигурно ще мога да го взема за 420лв. И не съм сигурен дали в метро има такъв канон....

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна