Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Застраховане на фототехника в България?
Автор: myrddraal   
Дата:   04-05-06 11:30

Застраховките са най-нормалното нещо в цивилизованите и развити страни. То и БГ е цивилизована, ама до какво ниво е стигнало развитието на застраховането на преносима собственост! Случи ми се да питам в Орел за такава услуга и ми казаха категорично че ако не е застрахована недвижима собственост и описана към нея движима нищо не може да се направи. Все пак не държа фотоапарата вкъщи, както и сямия себе си, а тои е финаги с мен. Та някой да има представа за застрахователни дружества, които предлагат подобна услуга? И подробности ако може да каже.

Отговори на това съобщение
 Re: Застраховане на фототехника в България?
Автор: SLR   
Дата:   04-05-06 11:48

Тази тема периодично се появява във Форума и досега отговора е един-Няма такива застраховки![smilie23]

Автор: LTG   
Дата:   04-05-06 11:49

Ами миналата година се интересувах в няколко застрахователни компании дали мога да си застраховам с/у кражба колелото и фотоапарата, тъй като ми предстоеше 2 седмичен тур по черноморието и на мен самия с/у злополука. Оказа се, че този тип застраховки или не се правят или са за такива пари, че се отказах, тъй като нямаше да ми останат за пътуването. Вече не помня точно сумите, но бяха тлъстички.
Но беше най-яко като ме квалифицираха в една компания като "изключително рисков" за здравната застраховка.[smilie19] [ezik] [smilie18]

Автор: kdecheva   
Дата:   04-05-06 12:13

Компаниите плащат открадната фототехника, единствено при сключена застраховка "домашно имущество" , с клауза "кражба чрез взлом".
При евентуално застрахователно събитие се плаща стойноостта по фактура, която трябва да се представи, някои компнии изискват и протокол от полицията за изършената кражба(те отделно си правят оглед). Условието е стойността да не надвишава застрахователата сума. Ако ви откраднат техника навън , не се покрива , или премията която трябва да платите е много висока и се получава както при LTG.
Повечето компании предлагат комбинирани застрахователни полици "Домашно имущество" , срещу годишни премии от 15 до 35лв. , където застрахователната сума/лимит/ на движиемото имущество(което включва техника/не само фотографска/ е до 3000лв.
Ако искате да застраховате изрично фототехника на нея се изчислява съответния процент върху стойността й и се добавя към основните покрития. Но се покрива единствено ако е открадната от застрахования имот .

Автор: Стоев   
Дата:   04-05-06 12:14

тц-тц-тц....[smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна