Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Шумът при FZ5
Автор: mrnasko   
Дата:   04-05-06 09:44

Планирам покупката на апаратче до 600лв и мисля, че ФЗ5 има много добра цена за такъв ултразуум, обаче единственото нещо, което ме притеснява е шума при 100-200-400 ИСО. Не съм много навътре в нещата и не знам налага ли се често да се снима с такива настройки на ИСО и дали този шум е голям проблем. Четох също, че има проблеми с фокуса при голямо оптично приближение-е това вече е проблем[smilie11] Заслужава ли си въпреки това да дам тези пари за проблематичен апарат, защото на тази цена няма никакви други варианти с 12х зуум.

Публикацията е редактирана (04-05-06 11:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Шума при FZ5
Автор: Георги   
Дата:   04-05-06 09:47

какво значи проблематичен?
просто хората го сравняват със скъпи огледално-рефлексни апарати, и затова казват че има проблем с бързината на фокуса.

за паричките си е повече от доволно [smilie5]

Дата:   04-05-06 09:57

Не става въпрос за бързината на автофокуса, а за съобщения от рода на "out of focus" при 8х-12х оптичен зуум, т.е. невъзможност да се фокусира каквото и да било, а също така и лекото размазване при тази дължина на зума

Автор: shadowhand   
Дата:   04-05-06 10:05

Предполагам, че фокуса го губи при липса на светлина. При дневно осветление съм 100% сигурен, че този проблем го няма.

Шума не е болка за умиране и то изобщо. Ако се справиш, така че снимката ти да е хубава, то никой няма да го боли за шума. Даже съм забелязвал хора, които нарочно добавят шум за да им се раздвижи снимката.

Дата:   04-05-06 10:11

Ако губи фокус при липса на светлина тогава как се правят нощните снимки?-на закрито и пейзажи..тая работа не ми харесва...

Автор: simbon4o   
Дата:   04-05-06 10:15

има режими на фокус, като искаш прецизен пускаш бавния, като искаш на светло да гониш птици в полет пускаш бързия [smile]

Дата:   04-05-06 10:20

Добре,значи фокуса не е проблем.[smile] А шума?[smilie11] Колко често ви се налага да снимате с високи настройки на ИСО-защото при тях се появява шума.

Re: Шумът при FZ5
Автор: turin   
Дата:   04-05-06 10:28

"шумът" [smilie7]
само поправка, пък и да ви бутна темата

Автор: boni   
Дата:   04-05-06 10:30

Ако искаш да снимаш на високи настройки на ISO-to купи си DSLR.
Този тип апарати като FZ5 имат всички еднакъв шум(при някои шумоподтискането е по-силно за сметка на детайли, но пък това е по-лошия вариант) и правят много добри снимки на ниско ISO - 80-100 .При 200 и 400 винаги има известен компромис, зависи за какво ще използваш снимката.

Автор: simbon4o   
Дата:   04-05-06 10:31

рядко, ползвам на мойта 30-ка 200 ИСО най-много, а ако ми затрябва повече снимам на -1/-2 експонация на 200исо и после вдигам във фотошоп, резултата е по-добър. Но това са бая редки случаи. Шума на 5-цата е много добре решен ;) виж в dpreview как не губи много детайл на 400 исо дори. Ако имаше ръчен фокус 5-цата е страшна, ама ако имаш малко повече пари и 20-ката не лъже :) даже я предпочитам пред 7-цата. А ако имаш още малко повече пари 30-ката е вече друго нещо ;).Пък ако пак се виждаш с пари след като си видял цената на 30-ката тогава си вземи DSLR :) стига да правиш нещо с апарата освен да снимаш за кеф семейството де, щото DSLR си е за работа, за кеф е бая скъпо удоволствие все още. Мисля че в този ценови диапазон панасоник са най-добре като цена/качество. Но това си е лично мое мнение.

Дата:   04-05-06 10:43

Tnx на всички,още днес ще отида в 2be да си го взема ФЗто за 599лв[shtrak] , убедихте ме[thankyou] [thankyou] [thankyou] [beer]

А какво мислите за тази SD-изглежда подозрително евтина за 1 ГБ 150x
http://www.digital-flash.com/catalog/product_info.php?pName=1-gb-secure-digital-card-hispeed-150x-pqi&cName=flash-Памет-secure-digitalsd&osCsid=fe7c54e2e5c62514877245e2028cd217

Автор: stesla   
Дата:   04-05-06 10:44

и 200 исо е приемлив ,ако не ти се занимава с чистене на шум, и един РЕСАИЗ примерно ще ти свърши работа.

Дата:   04-05-06 10:47

такива са цените, не се шашкай.. Имай предвид, че тая конкретно ти е без ДДС, така че е малко по-скъпо...

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   04-05-06 10:48

Аз съм с карта на този производител, но компакт флаш. Екстра работи.

Дата:   04-05-06 10:48

опс, с ДДС била... не съм прочел правилно...

Дата:   04-05-06 10:52

ако се опиташ на 9-12 зум да фокусираш небе, или неясни очертания на планини, може и да не стане ,но при явна цел- едва ли ще имаш проблем.

Дата:   04-05-06 10:53

Е то чисто небе без облаци или някакъв обект и с DSLR трудно ще фокусираш:)

Дата:   04-05-06 10:54

е, boni, то на чистото небе без никакви обекти... какво да му фокусираш [smilie8] [smilie19]

Автор: Георги   
Дата:   04-05-06 10:57

бе ко значи да фокусираш, слагаш на безкрайност и пукаш :)

Дата:   04-05-06 10:57

еми и аз това казвам, ако няма контрастен обект всеки АФ се затруднява

Дата:   04-05-06 11:02

boni, на широкоъгъле е елементарно очертани на облъче ще фокусира , там контраста е друг.

Дата:   04-05-06 11:04

Отново относно тази SD PQI 1GB 150x, максималната и скорост на трансфер е до 22.5MB/sec, а този на USBто на камерата е 804 KB/s. Тогава за какво ми е чак толкова бърза памет/при положение че не мисля да купувам кард рийдър и не съм маняк на тема скорост/.Скоростта на картата оказва ли влияние върху Burst режима на снимане или мога да мина с някоя по-евтинка и бавна карта?[smilie8]

Дата:   04-05-06 11:05

ако си сложил тавана на парите ороло 600-620 лв това е добър вариант.

Автор: la4o   
Дата:   04-05-06 11:05

Аз снимам с такъв!Не се замисляй-купувай!Няма да съжаляваш!Няма да намериш според мен по-добър в съотношение - цена - възможности - качество![smilie24]

Автор: shadowhand   
Дата:   04-05-06 11:07

Определено оказва влияние върху Burst. По-добре вземи високоскоростната памет, защото един ден ще съжеляваш.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна