Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Омотах се...
Автор: todorov   
Дата:   03-08-04 20:24

Добре признавам, почти нищо не разбирам от това, което се пише тук. Затова ще потърся помощ. Преди няколко месеца на път за почивка през уикенда минах през Метро и си купих Praktica DCZ 3.2 S, като си мислех, че апаратчето ще ми свърши добра работа за домашно фото. Хубаво ама... започнах да се влюбвам в цифровата фотография. Щрак тук, щрак там и по едно време се усетих, че моята Praktica май не става за нищо. Заразглеждах се по апаратите, които продават в Технополис и сие, обаче като не ми вдява нищо. Цифрите са от 150 до 6000 лв. и според продавачите всички са супер /познато а/. Между другото попрочетох малко литература и поразбрах някои основни неща като експозиция, бленда, скорост на затвора, фокусно разстояние, CCD, CMOS, SLR апарати и т.н. /не се смейте на невежеството ми/.
И така, търся помощ. Трябва ми апарат на цена да речем 1000-1500 лв., който да ми върши достатъчно добра работа да си снимам спорт /кефя се на леката атлетика/ вкъщи, навън вкл. пейзажи /много станах фен на снимането на стари сгради, особенно в забутаните ни села/, портрети и т.н.
Ще си направи ли някой труда да ми драсне ред-два с някое читаво предложение /а ако се добави и линк към страница с описание на модела, цена няма да има/.
Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Омотах се...
Автор: Thor   
Дата:   03-08-04 20:50

като за начало аз бих си взел от удоволствие да си щтракам :
CANON EOS 300D + CANON EF 50mm 1.8 II след това като удоволствието се превърне в любов бих взел
CANON Telefoto EF 135mm f/2.8 Lens Soft Focus а след това лудостта ... няма лимит ..:)))

Автор: Thor   
Дата:   03-08-04 21:11

предният ми коментар е напълно сериозен ,но като допълнение ти препоръчвам да изчакаш още два три месеца ,през това време цените ще паднат поне с 20% не на обективите но на телата до тогава имаш време да прецениш точно какво ти трябва, няма да е лошо да прочетеш и някоя книжка по фотография както цифрова така и аналогова ..;))
http://www.dpreview.com/reviews/
а линка по горе е на един от най известните сайтове за цифрова фотография там ще намериш форум,статии,ревюта изобщо всичко необходимо което трябва да знаеш за цифровата фотография ,няма да е зле да се замислиш и за софртуеър и хардуеър ;)) за постпороцесинг ;))

Дата:   03-08-04 21:19

Thor,
изключително съм ти благодарен за съвета, който ми даваш. Препоръчаният от теб сайт го видях в един друг форум и доста подробно го разгледах. Все пак мерси и за това. Може би ще изчакам още два-три месеца преди да пристъпя към покупка /ама не съм сигурен/. Цените в BG са извратено нещо и може да попаднем на някое коледно увеличение /хе-хе/. Още един път Благодаря.

Автор: machine_head   
Дата:   03-08-04 22:51

вземай тоз от 6 бона със сигурност е хубав...

Автор: boni   
Дата:   04-08-04 00:02

Za okolo 1000+ lv za teb shte e dobre primerno Sony F717,Sony V1 ,Canon G5
DSRL ot roda na 300D ,e prekrasno ,no edva li shte imash nujda ot takyv.

Автор: enigmata   
Дата:   04-08-04 01:09

Smiatam che boni e prav za DSLR-ite, ima vreme.Az snimam s lentov fotoaparat, no tia dni misli da mina na SONY F717(kefi me taz mashinka).Canon G5 sushto ne e za izhvurliane.Eto ti dva linka:
http://www.electron.bg/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=422&DDMid=1961dcb840a388f00bb3d5ca4de88207
http://www.electron.bg/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=425&DDMid=1961dcb840a388f00bb3d5ca4de88207
Uspeh!

Автор: Brummaker   
Дата:   04-08-04 01:19

717 е 1200 лв в компютърните магазини...[smilie24]

???
Автор: GenaDP   
Дата:   04-08-04 01:22

717 & G5 za sport?

ne ste taman, ne steeee....

Дата:   04-08-04 01:24

е, друго си е 1D , ама...
що бе пич - не зависи ли от спорта, все пак, а?

да, зависи...
Дата:   04-08-04 01:26

За надбягвания на охлюви са перфектни.

Дата:   04-08-04 01:29

баскет, футбол от любители на малко игрище, скокове разни...ралита/ако си до пътя, или още по-добре - на завоя.../, малко ли е ...
не се сещам за други, но има, има...

Абе тъпанар...
Дата:   04-08-04 01:34

...ти такъв апарат похващал ли си, че философстваш?

Автор: boni   
Дата:   04-08-04 01:37

Абе Гена G5 не,но 717 става горе-долу за спорт. Не е бавен и ако знаеш как да го ползваш ,става.

Дата:   04-08-04 01:40

GenaDP,

ми по една случайност снимам със 717, че..философствам [smilie3]

Хъм?
Дата:   04-08-04 01:53

Не бил бавен... Къв му е лаг-а? Пробвах веднъж един - беше голяма скръб. И с колко кадъра в сек. снима? Че тоя, дето го гледах, пишеше RAW-овете по цал час...

Дата:   04-08-04 02:00

GenaDP

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

викаш тоя 717 дето си игра с него пише RAW 1 час , а [smilie3]

?
Дата:   04-08-04 02:11

А твоя - само за 59 мин., така ли?

Re: ?
Автор: GuruMMX   
Дата:   04-08-04 02:12

Gena :)
717 njama RAW hehe

Дата:   04-08-04 02:14

[shtrak]

Дата:   04-08-04 02:21

Ми TIFF има значи... Абе, някякъв формат записваше по сума време, и отказваше да прави друго, дорде не свърши със записа. Мъка...

Дата:   04-08-04 02:23

някакъв формат записваше е много добро [smilie5]

ами кой те кара да снимаш в TIFF - това е пълна безсмислица
щото аз правих едни кропове и да ти кажа, 100% е безсмислено
снимаш jpeg и после пазиш на компа в tiff, това е!

[shtrak]

Брей, не се отказваш...
Дата:   04-08-04 02:46

А за латентността на визьора кво ше кайш?

Дата:   04-08-04 02:52

Бе Гена ,

какво да кажа: то е ясно, че си на ръба и требетъ компромиси. Ясно е , че 1D Mark II ще го изяде отвсякъде/ не съм имал удоволствието,само по описание говоря/, ама за 1200лв нов - това е най-доброто и с малко чалъм: ще се справи за спорт.
Иначе-ти знаеш кви са цените по-добре [smilie3]

Дата:   04-08-04 03:00

Мале-ле каква полемика предизвиках!
Благодаря на всички, които ми помагат да си избера апарат.
Разбрах: Канон G5 или Сони 717. Явно и двата са с еднакви възможности.
Между впрочем Канон не е ли с по солидни традиций в производството на фото техника. Или Сони си е Сони. Доколкото знам те ползват оптика на Цайс или това няма значение?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна