Автор: todorov
Дата: 03-08-04 20:24
Добре признавам, почти нищо не разбирам от това, което се пише тук. Затова ще потърся помощ. Преди няколко месеца на път за почивка през уикенда минах през Метро и си купих Praktica DCZ 3.2 S, като си мислех, че апаратчето ще ми свърши добра работа за домашно фото. Хубаво ама... започнах да се влюбвам в цифровата фотография. Щрак тук, щрак там и по едно време се усетих, че моята Praktica май не става за нищо. Заразглеждах се по апаратите, които продават в Технополис и сие, обаче като не ми вдява нищо. Цифрите са от 150 до 6000 лв. и според продавачите всички са супер /познато а/. Между другото попрочетох малко литература и поразбрах някои основни неща като експозиция, бленда, скорост на затвора, фокусно разстояние, CCD, CMOS, SLR апарати и т.н. /не се смейте на невежеството ми/.
И така, търся помощ. Трябва ми апарат на цена да речем 1000-1500 лв., който да ми върши достатъчно добра работа да си снимам спорт /кефя се на леката атлетика/ вкъщи, навън вкл. пейзажи /много станах фен на снимането на стари сгради, особенно в забутаните ни села/, портрети и т.н.
Ще си направи ли някой труда да ми драсне ред-два с някое читаво предложение /а ако се добави и линк към страница с описание на модела, цена няма да има/.
Предварително благодаря!
|
|