Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос за филтри на 40,5 мм
Автор: sentero   
Дата:   02-05-06 18:51

Знае ли някой дали мога да намеря някакви филтри за ч/б и UV размер 40,5 мм в София? Освен на ул. Сердика? За Киев 4 ми е питането ...[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за филтри на 40,5 мм
Автор: asahi   
Дата:   02-05-06 20:27

Какво и е на ул. Сердика?

Автор: Julius   
Дата:   02-05-06 20:33

Трудна работа... Преди няколко години и аз бях решил да купя няколко филтъра и за Киева и за Зорки-то... и за двата повечето обективи са на 40.5... но никъде нямаше... и начина по който реших проблема беше следния: купих преходник 40.5=>49мм! /Поръчах го от кодака на Шипка - до СУ - но и те спряха да внасят от В+W, а него го поръчах по техен каталог. Ако не - някой стругар набързо ще ти спретне... не е толкова сложен/ Така на 50мм обективи държах постоянно преходника и само свалях филтъра, когато исках да го кача на Юпитер 9-ката /а той е на 49мм/. Така че по-добре си намери такъв преходник /немалко от старите обективи са с филтърна резба 49мм/ и само с един преходник ще си ползваш 49мм-вите филтри! [smilie3] А те не се намират толкова трудно! [smilie7] И не са скъпи...

Автор: de5   
Дата:   02-05-06 21:12

Slav61 е човека който ти трябва около10лв, е преходника

Автор: юнга   
Дата:   02-05-06 22:07

Ахаааа. А аз се чудя едни такива работи с 2 резби за какво ми ги пратиха и се мотаят в къщи.
Благодаря Юлиус за светлинката!

Дата:   02-05-06 23:13

На ул. Сердика намерих днес един жълт филтър, но видях, че трудно ще намеря нещо друго. Ще проверя на Шипка какво е положението с преходниците, май на Кракра имаше и един магазин за филтри.
Важното е, че има спасение [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   02-05-06 23:15

Взимай жълтия докато има. После взимаш по-голямо стъкло, за 5 лева ти го наместват в гривната от жълтия и имаш филтър.

Дата:   02-05-06 23:20

Жълтия го взех. Не знаех, че мога да купя само стъкло ... Може би имаш предвид да взема филтър с по-голям диаметър и в някоя оптика да ми го наместят? Хитро, не се бях сетил, че може...

Автор: stoilis   
Дата:   07-05-06 00:54

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=60632&t=60632

първа  назад  1     всички  напред  последна