Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 e-330
Автор: mario   
Дата:   02-05-06 00:04

The Olympus E-330 is the world’s first digital SLR camera to feature continuous live previews directly on the LCD

това изречение какво ще рече с по-прости думи ?

Отговори на това съобщение
 Re: e-330
Автор: darksorrow   
Дата:   02-05-06 00:06

че можеш да гледаш през дисплея, докато снимаш.

Автор: asahi   
Дата:   02-05-06 00:07

Олимпус Е330 е първият в света дигитален огледално-рефлексен фотоапарат с възможност да виждаш изображението на живо директно върху течно-кристалния монитор.

Дата:   02-05-06 00:08

асахи, че на досегашните дисплеи на умряло ли се вижда ? Аз буквалния превод го разбирам.

Автор: dani_koev_bg   
Дата:   02-05-06 00:10

Сиреч без закъснение от милисекунди...

Дата:   02-05-06 00:11

На досегашните дисплеи се вижда вече заснетата картинка. На този можеш да гледаш и преди да си щракнал. Нормално за ДСЛР.

Автор: insefc   
Дата:   02-05-06 00:12

Ами не можеш да гледаш през дисплея докато снимаш на него можеш само си разглеждаш снимките [beer]

Дата:   02-05-06 00:14

маи почвам да зацепвам

> На досегашните дисплеи се вижда вече заснетата картинка. На
> този можеш да гледаш и преди да си щракнал. Нормално за ДСЛР.

Публикацията е редактирана (02-05-06 00:17)

Автор: insefc   
Дата:   02-05-06 00:17

еми до сега не си имал такъв вид апарат - огледално рефлексен

Автор: carl_cox   
Дата:   02-05-06 00:19

mario - според мен тия горе нещо те занасят :)

а това огледно-рефлексните...къде точно е огледалото и мога ли да се огледам в него преди снимка [smilie10]

Автор: todorzuboff   
Дата:   02-05-06 07:58

Изобщо не те занасят. Asahi ти е отговорил съвсем точно.[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: todorzuboff   
Дата:   02-05-06 08:01

http://www.dpreview.com/reviews/olympuse330/

Публикацията е редактирана (02-05-06 08:03)

Автор: simbon4o   
Дата:   02-05-06 09:03

"Автор: asahi
Дата: 02-05-06 00:11

На досегашните дисплеи се вижда вече заснетата картинка. На този можеш да гледаш и преди да си щракнал. Нормално за ДСЛР."

За да е съвсем ясно: на никой DSLR не е нормално да снимаш през екранчето [smile], до сега де. Е330 може с помощта на допълнителна матрица която гледа обекта докато се целиш, после снимката я прави голямата матрица. Другите гледаш през огледалата и обектива и екранчето е само за гледане на сниманото. Което според мен е основен недостатък на тези камери! Неудобно е, поне за мен.

Дата:   02-05-06 10:15

Като поснимаш 2 часа сериозно с ДСЛР няма и да се сещаш вече за екранче.

Дата:   02-05-06 15:47

снимал съм [smilie5] има си недостаъци. Лично за мен добре подредено екранче е супер!

Автор: Otvorenia   
Дата:   02-05-06 16:01

Голяма част от предишните фотографи са свикнали да гледат през призмата и да снимат. Но също така на среден формат камери с шахтов визьор се гледаше цялата композиция. Е това е сега двете неща заедно и едновременно и кой каквото си иска ползва. Лично за мене, навика да вдигам апарата към окото е по голям и ще ми трябва време за да свикна с тази опция.
Хората които снимат с диг. не ДСЛР камери, са свикнали да снимат като гледат само в екрана.

Публикацията е редактирана (07-05-06 12:37)

Дата:   02-05-06 16:30

ми аз ползвам предимно визьора :). Не е като оптичен ама има бая пикселчета и не е малък ;). И което ми е най-удобно всичко почти си пише , да не забравя някой път на какво снимам, колко бленда, ИСО, ... щото се получават и гафове. Не ,че на DSLR не пише на някои ама на LCD си е друго. Пък и по-ми харесва да имам увеличение при MF, някакси по-лесно ми изглежда. Не ми се заляга като снимам макро... много по-удобни ми са компактките, само скоростта и шума са предимство на DSLR поне за мен.

Автор: Otvorenia   
Дата:   02-05-06 16:56

За макрото си прав че през екранчето се вижда по добре композицията. Имам Пентакс 6х7 II, и има опция за допълнителен визьор който се слага върху основния и всичко се вижда по голямо. Предназначението му беше да се поставя на места където ти нямаш възможност да погледнеш през визьора а да го гледаш от разстояние.

е тука е нещо подобно, само че ги имаш едновременно
Щом е ДСЛР трябва през призмата да видиш Оптично обекта. Можеш да отделиш апарата от окото си и да гледаш обекта на дисплея, може дори да го вдигнеш над главата си и да снимаш, като предварително си завъртял дисплея за да наблюдаваш обекта.

Публикацията е редактирана (07-05-06 12:36)

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   02-05-06 18:35

В майския брой на Photography Monthly има един кратък тест на E-330.
Отпреди съм фен на Oly, а тази камера ми затвърждава мнението. Live View е възможно заради 5-мегапикселната втора матрица. 100-процентов кроп при ISO 1600 ми изглежда доста добре (дори с по-добре предадена цветност от ISO 800).

Автор: radan   
Дата:   02-05-06 19:31

ами момчета мисля си че от лайка не са глупави да вземат от Е-330 визьора и матрица
та,нали? става дума за новата ДСЛР лайка.
матрицата е производство на Мацушита/панасо
ник/.[smilie24] [shtrak]

Дата:   06-05-06 12:33

мерси за отговорите.

В курсовете по оптични прибори се учи, че за окото винаги са по-удобни прибори чийто изход е на екран, а не на окуляр.

Значи "удобството" на свикналите да гледат през визьор е по-скоро "силата на навика"

Автор: hash   
Дата:   06-05-06 16:53

Аз пък хич не съм съгласен, че тия дисплеи са удобни за истинско макро. При малки приближения несъмнено, но като мащабът е достатъчно голям просто ТРЯБВА да се използва ръчен фокус. А иди гледай фокуса са тия дисплеи...

Иначе е удобно доста често. Няма спор.

Автор: orbitalen   
Дата:   06-05-06 20:52

Да не говорим, че кат плеснеш апарата на челото и става по-стабилен... Иначе си представям ситуация, в която ти трябва зуум (или ръчен фокус) и снимаш при слаба осветеност, например, и какво - държиш апарата на 20 см от себе си и се опитваш да зуумваш (фокусираш) въртейки пръстена/пръстените? На мен би ми изглеждала смешна тази картинка... Но може би аз съм дефектен...[smilie18]

Публикацията е редактирана (06-05-06 21:02)

Автор: oxcart   
Дата:   07-05-06 10:06

No auto focus / metering in live view

Автор: darksorrow   
Дата:   07-05-06 11:23

вярно ли няма мерене и аутофокус в тоя режим [smilie10] [smilie10] ?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна