Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Колко да платя на един модел?
Автор: holden   
Дата:   28-04-06 13:33

Значи тези дни ще ходя до Бургас и искам да снимам малко портрети и снимки по бански. Намерих няколко момичета в интермрежата които са навити за TFP, обаче има една-две които искат да им заплатя https://photo-forum.net/joro/emoticons/money09.gif. За мен заплащането не е проблем (все пак професионализъм и опит се изграждат с труд), но ми искат някакви безумни суми https://photo-forum.net/joro/emoticons/money09.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/stars.gif.

Ако някой има опит, може ли да кажете колко е разумно да заплатя на час за снимки по бански. А за портретни снимки? Аз не съм професионалист, но поне снимам грамотно и ще дам копия от снимките на момичетата. При това условие мога ли да очаквам да платя по-малко или няма значение?

Отговори на това съобщение
 Re: Колко да платя на един модел?
Автор: ksietta   
Дата:   28-04-06 13:44

Ако би наел модел от Визаж - става въпрос за неизвестен такъв, това би ти струвало около 100 лева за 4 часа, при положение че имаш право да ползваш снимките 1 година в личния си сайт и да я пуснеш във форумите...
Моделът получава 50% от сумата...
За комерсиални изяви вче е друго, както и за топ модели...

Автор: ALBIREO   
Дата:   28-04-06 13:52

ksietta, по- подробно, моля :)
И мен ме вълнува тази тема.

Дата:   28-04-06 13:53

ksietta [smilie24]

Визаж, доколкото знам, е известна агенция, и от там би трябвало да очаквам наистина сериозни модели. Това прави 25 лева на час. Ще проверя какво има при тях.

А ако момичето има направено портфолио (или book, както им викат в Европата) от професионален фотограф, но няма други снимки?

Автор: kaff   
Дата:   28-04-06 13:56

Незнам какво става в тая смахната държава но разглеждам чуждите сайтове и хората там плащат за актова по 10-20евро на час а тука кво става

Автор: lubo555   
Дата:   28-04-06 14:01

За какви снимки става въпрос? По бански...но монокини или? Ще има ли NUDE снимки? Една аверка може да се съгласи. Тя има готин фейс, ищо годе готино тяло. И най-важното, че мн обича да се снима :)

Дата:   28-04-06 14:07

Няма монокини, говорим за нормални снимки по бански.

Аз също много се очудих на тези цени. В Англия мога да намеря опитен модел за снимки със "open leg nudity" (не знам това как се превежда) за 20 бритънски паунда на час, което грубо прави 60 лева на час.

Затова питам, защото и на мен ми се стори много неразумна цената (трицифрена сума в левове) [smilie11] .

Автор: dau   
Дата:   28-04-06 14:18

Холдън да не са нещо пакетни услуги да има и друго че такива цени просто :)

100-150лв мисля че е напълно задоволително хонорар за 1 снимки

говорим естест не за комерсиални снимки реклами и прочие ...

Дата:   28-04-06 14:24

ALBIERO - ами става въпрос за снимки без голо тяло, може с дрехи, може по бански, цената е за половин снимачен ден - 4 часа, имаш право на проби преди това - 1 или две проби по около половин час, да се запознаете и да прецениш как от какви ъгли може да стане нещо и от какви не... цената е според предназначението на снимките - това което казах е най-евтиния вяриант - договор за ползване в уебсайт за една година...
За снимки голо тяло - може да се намери и около 200 лева за половин снимачен ден...само момичето трябва да се съгласи...

www.visages.net

Дата:   28-04-06 15:01

Това на мен много не ми е ясно. Значи при Визаж плащам за модел и получавам ограничени права за снимките които аз съм направил?

Дата:   28-04-06 15:08

holden
С визаЖ не се занимавай потърси съдействие от морските съфорумци намери някое моиче което сее снима с кеф че тия/визаЖки/ дето пари искат са им вирнати нослетата и седят като буратино още преди да си им казъл какво искаш и те вече са заели любимата си поза и нямаш избор.....

Дата:   28-04-06 15:13

Holden - ограниченията си ги налагаш ти според бюджета ти...За пълни права се плаща повече...

kaff - вероятността да не случиш на добър модел не е малка...но повечето са съвсем неопитни и нямат заучени пози...

Автор: cicomanco   
Дата:   28-04-06 15:21

иди снимай на абитуриентските балове и от там можеш да получиш неограничен контингент от готини мадами .освен това избора ще е твой - не техен.да не говорим че може и метър да минеш.

Дата:   28-04-06 15:26

ksietta
да може и така да е но в БГ няма школи за фотомодели а за манекени. снимал съм ревюта, познай колко време трябва да им обясняваш и след тово нищо от това което си говорил не се случва ,щото те са профита и ..... но това е друга тема. дано се намери нещо подходящо и стане добра сесия успех[smilie24]

Автор: deyo   
Дата:   28-04-06 15:40

Аз понеже съм беден студент, обикновенно плащам в натура. Някак по-практично е. А и приятно [beer] [smilie21]

Автор: navy   
Дата:   28-04-06 15:42

А би трябвало модела да си плаща, не ние на него. Особено ако... аре нз [smilie7]

Автор: vladomatev   
Дата:   28-04-06 15:52

Deyo - В натура :)))) https://photo-forum.net/i/323206&USER_ID=727

Автор: vladomatev   
Дата:   28-04-06 15:53

Deyo - В натура :)))) https://photo-forum.net/i/323206&USER_ID=727

Дата:   28-04-06 15:53

Аз още не съм достигнал тези висоти във фотографията че на мен да ми плащат.[cool]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   28-04-06 16:16

Абе хора на къде вървим, кви са тия цени за едните снимки бе????[smilie11]

Явно вече е по лесно да спиш с една жена отколкото да я снимаш

Дата:   28-04-06 16:18

IvoZafirov
[smilie24] Позна затова иде реч[beer]

Автор: n1x0n   
Дата:   28-04-06 16:34

седят като буратино
хахаххахаха!!! точно!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

holden, за любителски проекти всяки хонорар над 100 лева на ден е абсолютно изхвърляне!

Официалните цени на агенциите са обикновено между 30 до 50% над това, за което реално би могъл да ги спазариш.

Съвета ми е - не давай бесни пари за некадърни каки. Потърси упорито по моделските сайтове момичета съгласни на TFP. Има ги.

Дата:   28-04-06 16:39

Благодаря. Аз намерих момичета за ТФП, и не е проблем и да платя стига да е някаква разумна цена. Просто нямам идея какво е "разумно" в момента.

Аз гледам в моделбг. Има ли други сайтове?

Дата:   28-04-06 16:43

А какво значи ТФП?
Пиши подходяща ключова дума в gbg.bg...

Автор: vladimir666   
Дата:   28-04-06 16:45

Holden , ще ти дам да ме снимаш по бански за 3-4 бири . Мани ги тия модели , много пари излизат . [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна