Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony или Fuji
Автор: FROLIC   
Дата:   27-04-06 15:57

Моля за мнение или съвет - кой от двата варианта за камера да предпочета?

Sony Cyber-shot DSC-R1 Digital Camera
или
Fuji FinePix S9000/S9500 Zoom 9MP Digital Camera

Разликата в цената ме вълнува по отношение на съотношението цена/качество. Камерата ще използвам предимно за снимане на архитектурни обекти и пейзажи.

За какво точно и дали е необходимо да имам High Speed Compact-Flash Card Reader?

Благодаря предварително на тези, които ще изкажат мнение или дадат съвет!

Отговори на това съобщение
 Re: Sony или Fuji
Автор: dimmby   
Дата:   27-04-06 16:27

Привет ! Отговарям на постинга ти понеже снимам с Fuji S9500.Не мога да сравнявам двата апарата по-простата причина че не съм пипвал Сонито, затова ще ти споделя мнение само за Фуджи 9500. На мен лично адски ми допада апарата, не съм професионалист във фотото ( иначе адски ме влече ), но мисля че е много добър компактен апарат. Тук е имало много дискусии, сравнявали са го с Панасониците от серията FZ 20,30. Има си всичко апарата,снима добре,като от голяма степен знаеш че много зависи от задапаратното устройство. Някои говореха че менюто му било трудно ?!?! За мен е повече от елементарно, жена ми също няма проблем с него. Това което лично за мен установих през 4-те месаца откакто го имам и от както въобще се уча да снимам правилно е че на ръчни настройки апарата се справя доста по-прилично. Има си бърз автофокус и трябва да се снима на максималната резолюция и то в съотношението 3:2. Тези неща сигурно ги знаеш :-) В профила ми снимките са само с него (Фуджи 9500).

Автор: darksorrow   
Дата:   27-04-06 16:41

Sony-то за момента няма аналог. Точка. Но Фуджито също няма да те разочарова. Прецени струва ли си дадеш тая разлика в цената. Лично мнение - да. Апропо, колко е най-актуалната цена за Сонито?

Автор: Георги   
Дата:   27-04-06 16:41

R1

Дата:   27-04-06 16:49

Благодаря!
С менюто каквото и да е, ще се справя, ако се спра на Fuji.

Автор: dimmby   
Дата:   27-04-06 16:52

Хубаво е да тестваш нещата Frolic, хвани двата апарата в магазина поснимай, виж кой ще ти допадне повече, като удобство, бързина, качествена картина, шум т.н. След това вземи под внимание коментарите на знаещите (които сами написаха че Фуджито няма да те разочарова [smilie3] ) и решавай.
Успех ти желая !

Автор: pmartinov   
Дата:   27-04-06 16:58

Двата апарата са в различни класове !

Можеш ли да сравняваш лява маратонка Пума 38 номер с дясна 46 номер Найк [smilie11]

Sony DSC-R1 [smilie24]

Дата:   27-04-06 17:06

Имам възможност да си закупя апарата от USA и ориентировъчно цените са следните:

Sony R1 - в комплект с 512MB Compact Flash Memory Card; High Speed Compact-Flash Card Reader; Professional Tripod Camera & Video Microfiber Video Case; Deluxe Photo/Video Cleaning Kit - $880

Fuji FinePix S9000 - в комплект с 2GB Compact Flash; Merkury Four 2400 mah AA Battries W/ Ac/Dc Rapid Charger 110/220; 58mm Multi-coated UV Filter; USB Compact Flash Reader; Medium Digital Camera Carrying Case; Lens Cleaning Kit - около $700

Fuji FinePix S9500 - в Бг за около 1200 лв.

Повече ми допада Sony. Дори и само като дизайн на продукта.
Размерите на конкретния модел малко ме смущават - [smilie3] ще ми понатежава понякога, но сигурно ще свикна... Другото (по-сериозно), което ме смущава - Optical Zoom: 5x

Дата:   27-04-06 17:11

граби сонито, и стига го мисли :)

с големината на сензора си, оптиката си и нивото на шум е доста над фуджито. въпреки че съм снимал с фуджи и доста ги харесвам. в тоя случай сонито е по-добрият избор.

Дата:   27-04-06 17:14

Снимала съм и с апарати от двете марки, но от различен клас и в този смисъл ми е трудно да направя добра преценка. Нямам възможност лично да тествам който и да е от двата конкретни апарата, защото друг ще ги закупи за моя сметка. В Бг не успях на живо да намеря двата апарата (магазините, в които проверих нямаха в наличност). Апаратът, който ще закупя скоро ще ползвам дълго време преди да го сменя с друг.

Дата:   27-04-06 17:23

[smilie8] То, ако можеше и беше лесно да сравня тези две неща, сигурно нямаше да имам нужда от чуждо мнение...

Предварително и аз имах предпочитания за сонито, но съвсем не значи, че много разбирам... [smile]

Дата:   27-04-06 17:27

ами ако целта ти е да си оправдаеш защо ще си купиш фуджито - не е необходимо. това си твоят избор.

като възможности мисля сонито е по-добро. иначе апарат като апарат :) и двата снимат. и двата снимат добре. можеш да правиш красиви неща с кой да е от тях.

Автор: pmartinov   
Дата:   27-04-06 17:30

Ето ти снимки:
Fuji
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/page16.asp

Sony
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscr1/page28.asp

Колкото апарата е по-тежък толкова по-добре за снимките !

Дата:   27-04-06 18:02

Благодаря за вниманието!
Трудно ми е да сравнявам хубави снимки, но мисля, че със сонито повече ми харесват.
[smilie3] До няколко часа, все пак, ще трябва да съм решила окончателно.

Автор: Focus   
Дата:   27-04-06 18:31

Ето още за сравнение:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/S9000/FULLRES/S9KRES3488F.HTM

http://www.imaging-resource.com/PRODS/R1/FULLRES/R1RES3888F.HTM

Дата:   27-04-06 19:56

[smilie3] Благодаря!
Sony-то...

Автор: deyo   
Дата:   27-04-06 20:10

Sony-то, разбира се! Заслужава си разликата в парите, щом можеш да я дадеш!

Автор: Gen   
Дата:   27-04-06 20:19

R1!

Poslednite niakolko stranici ot profila mi sa s takyw. Sega nemoga da pisha normalno na BG za da byda poweche izcherpatelen.

Автор: mitko_ftvideo   
Дата:   27-04-06 21:26

r1

Дата:   27-04-06 22:18

Вече поръчах Sony-то [smilie3]
За снимките, които видях в профила ти, Gen - поздравления! Цветовете и контраста впечатляват. Композицията също.

Публикацията е редактирана (27-04-06 22:19)

първа  назад  1     всички  напред  последна