Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Скенер за филм!!!
Автор: Rosh   
Дата:   26-04-06 11:16

Здравейте!
В тази тема искам да ви питам относно скенера за филм. На мен ми трябва обикновен скенер, но да може да скенира и филми. Не държа да вади про качество, но да мога да вадя сносен материал за обработка в компютора. Какво ще кажете относно HP ScanJet 4850 - 4800*9600dpi , Epson Perfection 2580 Photo 2400*4800, Epson Perfection 3490 Photo 3200*6400, Epson Perfection 3590 Photo 3200*6400. Дали трябва да избирам скенер с 4800*9600 или 2400*4800 са достатъчни?
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Скенер за филм!!!
Автор: zoomaniak   
Дата:   26-04-06 11:22

Аз съм със HP ScanJet 3770 за 200лв го взех. Кърти мифки. Ако го пазиш чист намесата на шопа е минимална. Софтуера към него си съперничи добре с шопа - относно най-необходимите и нормални обработки на снимките. 1 кропа 2 ресайзването 3 превръщането в ч-б и т н...а в комбинация с шопа стават невероятни неща.

Друго нещо е, че можеш да ползваш самият скенер като фотоапарат и тогава навлизаш в едно друго безгранично изкуство !!скенерография!!

Ето ти пример...

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/txur4236.JPG
http://zj.photo-forum.net/stamen/photoes/624__001.jpg

Всичките негативи е 70% от тях де когато нямам пари си ги сканирвам през него.

Особенно черно белите ми филми - трепач стават...

Това е от мен...дерзай...

Автор: ecobo   
Дата:   26-04-06 12:09

Виж дали не е останал някъде по фирмите Епсън3170Фото - за парите си е трепач, а може да сканира и среден формат.
HP са дървета...

Автор: karavelov   
Дата:   26-04-06 23:25

i az sym za Epson. 3200 syshto e dobro neshto za parite si

Автор: asahi   
Дата:   26-04-06 23:35

Освен пикселите гледай и динамиката.

Автор: scrap   
Дата:   26-04-06 23:39

"...а в комбинация с шопа стават невероятни неща."

zoo,нали шопа беше създаден от Сатаната [smilie10]

Автор: zoomaniak   
Дата:   27-04-06 05:42

scrap

Е и кво като е създаден от сатаната. Ползвам го когато имам и аз нужда. При скенерографията, когато я обединим с шопа нещата отиват на ново ниво. Ама с таквиз неща се занимавам от дъжд на вятър - предпочитам да се уча на фотография...[ezik]

Автор: kalingo27   
Дата:   27-04-06 11:11

Za по претенциозните Epson 4990 Dmax4.0,горещо препоръчвам./Рекламата ми не е платена![smile] /

Автор: KRIVIJ   
Дата:   27-04-06 11:53

Да знаете, че HP Scanjet 3800 e мноого бавен и изобщо даже е отстъпление от по-стари модели, ама нали има хубава приставка зе фото филми и уж е специално за фотографски нещо-лъже се човек.
Бавен, тежък софтуер и т.н. иначе са повдигнали резолюциите.

първа  назад  1     всички  напред  последна