Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon DSLR дилема
Автор: aleksander   
Дата:   26-04-06 20:00

Въпросът е следният:
Трябва да се избере Nikon DLSR в комплект с обектив.
За тялото: става дума за D50 или D70s. От апарата се иска да е бърз, както при стартиране, така и при сериии, също и при последователни снимки (без continuous mode), бърз автофокус. Голяма ли е разликата на практика между 2,5 и 3 кадъра за секунда. Също така ще се снима предимно в P или Auto, затова тук не е от особено голямо занчение колко потребителски настройки могат да се запаметят(custom settings 1, 2, 3... bla-bla).
D200 също е маргинален вариант, но аз поне не смятам че ще усети голяма разлика като ще се снима на Ауто, или греша, но все пак това е по-малко предпочитано заради голямата разлика в цената, затова по-скоро или 50 или 70. За тялото бързината ще натежи най-много при избора.

За обектива: трябва да бъде зуум с широк обхват, за да не се сменя непрекъснато. Голяма ли е разликата между 18-55 и 18-70? Има ли възможност тук от България да се купи D50 с 18-70 с гаранция и ддс фактури?
Добър Обектив ли е Sigma 18-125 DG и как е в стравнение с двата китови?
Тук, пак поради цената варианта Nikkor 18-200 VR, e по-малко вероятен, въпреки че предполагам е с калси над другите, но пък от друга страна билбордове няма да се печатат.

Дайте варианти и ако може аргументирани[beer]

P.s питам за друг човек, затова говоря от трето лице
p.s.1 Отговори от рода на: Като ще снимаш на Ауто си вземи сапунерка или Вземи си Канон 5Д и забравяш, вече не са оригинални[smilie19]

Публикацията е редактирана (26-04-06 20:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon DSLR дилема
Автор: CYPER   
Дата:   26-04-06 20:27

http://photo-zona.net

Nikon D70S + AF-S 18-70
ID: 10024
цена: 1999лв. с ДДС

Дата:   26-04-06 21:11

Kажете нещо и за сигмата

Автор: gesh75   
Дата:   27-04-06 06:53

от hifi d50 - 800 лв

от P R O F I L E D - 18-200 VR -1270 лв

Автор: kaff   
Дата:   27-04-06 08:18

И аз бях на същата дилема но доста рових и накрая Д70с 18-70 и мисля че не збърках за серия скороста трябва да ти е висока и реално трудно ще почувстваш разликата освен ако не се снима на скорости над 2000. Успех[smilie24]

Автор: moiamilost   
Дата:   27-04-06 08:52

За сигмата ето тук и там.

Автор: ejko   
Дата:   27-04-06 09:25

по мой впечатлния разликата между 18-55 и 18-70 си е осезаема! Ако трябва да съм честен не съм сравнявал снимки от двата апарата, но определено от допира си с тях не бих се замислил и бих грабнал 70с+18-70! склонен съм да вярвам, че разликата нито в скоростта, нито в изображението на двата апарата ще е огромна практически, но все пак си зависи и с какво е снимал до сега! Ако е снимал със сапунер, каквото и да вземе ще се изкефи максимално, но ако е снимал с СЛР, все пак Д70с май по ще му допадне!
Абе не знам бе Сашо...., толку писах и нищо не казах! Аз ако бях сигурно щях да си взема Д50 и разликата в цената щях да я дам за Никона 18-200... и без това цената на вносителите е супер и ми се иска и аз да си го взема този Никор, ама няма как да го набия на Канона си:)))!

Дата:   27-04-06 10:00

Ejko, има нещо вярно в това дето казваш, едва ли е толкова голяма разликата между Д50 и Д70 при условията в които ще се ползва, а и както Kaff казва, за да се усети някаква разлика в серийните снимки, скоростта на затвора трябва да е много голяма, но пък от друга страна при слънчево време, както повечето ще се ползва и исо400 тая скорост е реално достижима....
има ли разлика в скоростта на фокусиране...
btw, до сега апарата беше Olympus E-20, так че не е точно сапунерка ама е бавееен:))

Автор: kaff   
Дата:   27-04-06 10:16

и двата са с еднакъв сензор така че виж тукhttp://www.club-nikon.org/links/D70s-D50.htm

Дата:   27-04-06 10:37

Чета са сигмата:
1. Има неточен автофокус под 50мм
2. Много бавно фокусира
очевидно вече не е вариант[smilie8]
Остават следните варианти:
Д50+18-70
Д70+18-70
по-малко вероятни:
Д50+18-200VR
D70+18-200VR
D200+18-70

В покриващите се фокусни разстояния голяма ли е разликата между двата обектива като детайл и като цяло как са със скоростта? Ясно че VR е предимство понякога, но и не смятам че е толкова нужен в случая а и 1000 лв разлика са доста.

Публикацията е редактирана (27-04-06 10:38)

Автор: dephil   
Дата:   27-04-06 11:19

Алекс,
Бързите серии са хубаво нещо, ама бързодвижещи се или по-статични обекти ще снимаш?

Все пак - от лични впечатления с Никоните и всички изброени обективи, бих ти препоръчал:
а) Д50 + Никорския 18-200
б) Д70 + Никорския 18-70
в) Добра и по-евтина алтернатива - Сигма 17-70mm F2.8-4.5. Срещу малко по-бавния си фокус, Сигмата 17-70 ще ти даде по-голяма светлосила и доста добро качество.

Пък ти си прецени, според джоба.

Няколко думи за 18-125 - имах го почти година, смених го за Л-комбинацията от 17-40 & 70-200.
Определено са по-добри, но и също толкова определено 18-125 ми липсва като комбинацията от универсалност, добро качество и размер/тегло.
Не ти го препоръчвам единствено заради бързината на авто-фокуса, който на теб явно ще ти е ключов момент.
Иначе, легендите за това, че не е точен не са верни и са поголовно писани от хора, които не са му хванали техниката на работа.

Успех!

Дата:   27-04-06 11:26

dephil,
няма да са статични обектите, ще подскачат от водата във въздуха[smilie5] сериозно казвам[smilie24] щуки, пъстърви....
за сигма 17-70 не се бях сетил, а за качеството, по ли е добра от 18-70? светлосилата няма да е толкова решаваща мисля си

Автор: AlekRB   
Дата:   27-04-06 12:05

Nikon D 50 + Nikkor 18-200 VR .Дългия обектив ще е нужен за това което ще се снима ,а и VR-а ще е от полза много.Иначе между D50 и D70s разлика много няма ,аз снимам с D70 и съм много доволен от бързината му.D200 е по-доброто тяло ,не само заради мегапикселите /по-голями копия или повече кроп/,а по-здраво тяло ,мерене с ръчни обективи ,повече ценни бутони изведени на корпуса му.Тези неща са ценни за хора които наистина ще ги използват.
Успех в избора.[smilie24]

П.П. За Сигмата не пиша нищо защото не предпочитам пред Никор.[shtrak]

Дата:   27-04-06 16:23

Балгодаря на всички!
От това което разбирам, че е най-добрия избор и което ще препоръчам на моя приятел е
D50 и обектив 18-70, ясно че 18-200 е по-добър, но дали ще се оправдае разликата в цената и дали ще се използва пълноценно това което 18-70 го няма ще си реши сам[smilie8]

[shtrak]

[beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна