Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 за оценките
Автор: J0R0   
Дата:   03-08-04 12:50

Надзърнах преди малко в профила си и установих интересно нещо - снимките ми, които са с най-висок рейтинг аз не ги оценявам високо и обратното, тези, които най-много си ги харесвам са ниско оценени.
Ето един пример от последния ден - тази снимка
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/qrnk2994.JPG
https://photo-forum.net/thumbs/J0R0_1091458483_dospat.jpg

събра 122 точки, а аз лично я смятам за доста по-плоска и стандартна от тази:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/ewgc9038.JPG
https://photo-forum.net/thumbs/J0R0_1091450616_luk.jpg

която е с 64 точки.
Тая с бабата ме кефи мен лично много повече и идейно и цветово и композиционно...

От всичките ми снимки пък, пак един пейзаж е с най-голям брой точки - 236
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/jjfa6113.JPG
https://photo-forum.net/thumbs/J0R0_1086618151_kapadokia.jpg

Ми не че е лош, но си е все пак пейзажче.
Докато аз си смятам за голямо постижение римейка на Тайната вечеря на Леонардо, която успя да събере едва 34 точки...
https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/zovi9734.JPG
https://photo-forum.net/thumbs/J0R0_1076934040_tainata.jpg

Чудя се дали повредата е в моя телевизор?
Другите автори забелязали ли са същото разминаване между собствената си оценка и оценката на публиката?

А тове ме навижда и на друг въпрос - след като за собствените си снимки не сме напълно съгласни с оценката на публиката, то когато става въпрос за конкурси и награди, там пък вече някои хора болезнено изживявават несъвпадението между тяхната оценка и общата...

Отговори на това съобщение
 Re: за оценките
Автор: boni   
Дата:   03-08-04 12:55

Понякога и аз забелязвам подобни неща в моите снимки....
Обаче точмо тайната вечеря не бих казал ,че ти е голямо постижение. Добре ,малко майтапчийска идея да покажеш едновремешния клуб в дир-бг по този начин,но по принцип си е нагласена работа

Автор: Pho   
Дата:   03-08-04 13:04

[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Публикацията е редактирана (03-08-04 13:18)

Автор: Krassy   
Дата:   03-08-04 13:12

JORO [smilie7]
Жив пример е снимката на жена ми, на която хората като непозната личнот и нещо ново, особенно под факта и че е жена, дадоха изключително положителни коментари и за няма и седмица тя набра 238 точки.
След като се разбра обаче, че съм коментирал през нейния ник и стана скандал на лична основа, същата тази снимка беше постанта наново, а коментарите бяха коренно различни и оценките.. повече от мижави.
Това беще поредното ми доказателство че хората са пристрастни и не дават обективни оценки на творбите. Коментирал съм снимки през ник-ове на приятели, нямам регистрирани фантоми, и виждам че коментара и оценката много малко зависи от снимката, което е изключително жалко за 'подрастващите творци'

Автор: asahi   
Дата:   03-08-04 13:15

В телевизора е работата, Жоро. Всеки си е с различен телевизор и затова фотографията е изкуство. Бабата ти импонира на твоето си светоусещане, ама Пешо може да ги чувства различно нещата. От друга страна ако Пешо е бил на мястото с пейзажа снимката може да му активира стари впечатления и да подсили възприятието. Ако беше снимал фенка на камик пък щеше да е съвсем друго. Можеш да си направиш статистически наблюдения в/у харесваните жанрове и сюжети, но дали ще са "твоите"?

Дата:   03-08-04 13:16

Naprotiw ,mnogo zavisi ot snimkata ,no i ot vkusa na masovia potrebitel,koito poniakoga se razlichava ot tvoia.
A ti kakvo ochakvash - snimka deto si ia postnal vtori pyt ,horata da se urnat pak da glasuvat za neia i da komentirat?? Ami postni ia 3-ti pyt da vidim kolko hora shte komentirat i glasuvat...

Автор: volokin   
Дата:   03-08-04 13:18

ЖОро, ами разминаване винаги ще има, по простите причини на субективността.
Мен ако питаш съм съгласен с Бони по въпроса за тайната вечеря...
А що се отнася с ''пейзажчетата'' да само пейзажче, ама колко умеят да правят такива...
Според мен разминаването е толкова по-голямо колкото по известен е форум-иста... и още нещо, скоро luboar беше пуснал едни убийствени снимки и ме учуди сравнително ниското му оценяване от форумистите, ама luboar не е известен тук колкото ти или емммо, murnau (също). С това си изказване естествено рискувам да си навлека нападките на някои хора, но то си е така.
Аз лично съм доволен от оценките по моите снимки, долу горе са пропорционални и на моите, ама аз съм неизвестен, колкото по активен ставам, толкова по ще се измести обективността на част от форумистите, казвам ''част'' щото мисля че има и доста обективни хора тук.Но това е бял кахър, както казват старите хора.[shtrak]

Дата:   03-08-04 13:19

Sega otivam da vidia kakvo e postnal luboar :))

Дата:   03-08-04 13:23

Ne go vijdam sred avtorite . Sigurno si gi e iztril ??

Автор: Photo   
Дата:   03-08-04 13:25

"Другите автори забелязали ли са същото разминаване между собствената си оценка и оценката на публиката?" -> Да и на мен ми се е случвало снимка, която много харесвам да се оцени от много малко хора. Различни хора различни вкусове...

Автор: volokin   
Дата:   03-08-04 13:26

изтегли си ги, щото имаше анонимни изказвания по негов адрес, ....

Тук не изключвам, че ''заслугата'' за това имам и аз, след онова недоразумение с един погрешно адресиран e-mail от моя страна (предназначен за Мурнау = Любо), който luboar взема за подигравка, за което още веднъж използувам случая да му се извиня (ако въобще влиза още тук)!!
[smilie24]

Дата:   03-08-04 13:35

Абе хора това тука не е детска градина да се обиждаме за щяло и нещяло... Всякакви ги има ,просто не трябва да се обръща много внимание на анонимните.
Скоро някой анонимен беше написал под една моя снимка(снимката не беше нищо особено) :

13 Анонимен : 23.07.2004 14:52
Amatior ste, itakuv ste si ostanete.
14 boni : 23.07.2004 21:40
Ами да ,разбира се ,че съм аматьор. Не съм казвал друго.Никога не съм бил професионалист и нямам желание да бъда :))

Да не си мисли ,че ще ме обиди ? Дреме ми на оная работа,пък и аз наистина съм аматьор...

Автор: SKY   
Дата:   03-08-04 13:51

i az dosta pyti sym se uchudval na ocenkite za nqkoi moi snimki (visoki v sravnenie s ochakvanoto i obratnoto). Oh, well...:) Ko da pravish. Az vse pak sym na mnenie, che chovek trqbva da razviva svoeto sobstveno vijdane, a ne tova, koeto se haresva na poveche hora!

Автор: Ivan_A   
Дата:   03-08-04 13:59

Joro, първата е в "природа" и е доста по-добра в категорията си от втората, разглеждана в категория "всекидневие" - поне за мен е така.
Т.е. няма как и защо да ги сравняваш - различни категории са.

Разминаване винаги ще има и в това откривам част от чара на Фото-форум!

Автор: adda   
Дата:   03-08-04 13:59

На мен пък ми е мнооого тъпо [smilie2] , като нямам нито един (обективен) коментар за снимка, която (много) харесвам, 'щото в крайна сметка постването не е самоцелно [smilie8] - аз си ги гледам всеки ден - искам да видя Някаква реакцийка. И мненията, за мен лично, ИМАТ значение, 'щото пък съм мнооого голям аматьор. [smilie18]
Хайде със здраве! [beer]

Дата:   03-08-04 14:03

Хубавото на оценките е, че те избутват в началото на рейтингите и снимките имат по голям шанс да бъдат видяни и коментирани.
За много хора са важни реалните мнения върху творбите им и техните аргументирани забележки.
Истина е, че има други хора, за които всяко едно злато им гали самочувствието и много се радват на удивителни, плюсчета и възклицания ... но това са въздушни кули [smilie7]
Трябва да има обсъждане, трябва да има споделяне на различни виждания, трябва да има творчески спор!

Автор: behemoth   
Дата:   03-08-04 14:07

защо не сложите брояч колко хора са видели снимката щото има вероятност прост да е случила такъв момент от деня че много малко хора да ся я забелязали и да е отишла на 3-4 страница. така поне автора ще знае че от 100 посетителя има 5 оценки , 2 коментара и т.н пък да си прави сметката

Дата:   03-08-04 14:09

[smilie24]

Автор: laguna   
Дата:   03-08-04 14:13

Joro,
аз лично гласувах и за пейзажа и за бабата със злато. Двете снимки носят различна емоция. Далеч по приятен за гледане е един хубав пейзаж от една баба например. И, както каза някой по-нагоре, малко хора снимат хубави пейзажи. Също е вярно, че за по-непознатите автори, тук не се гласува и малко им се коментират фотосите. И аз имам снимки, които си ги харесвам повече от други, които имат по-малък брой точки.
Така че, снимай и се радвай на живота без да броиш точки![smile]

Автор: murnau   
Дата:   03-08-04 14:13

Joro, az lichno sum suglasen s teb za tajnata vecheria!
tia pejzaji det se klasirat napred niaam da si kazvam krajnoto mnenie za tiah, shtoto pak sha se skarame.
(pejzaji obicham;)

Fen sum na tajnata vecheria, moje pak da ia narpavish, ako iskash po-izpipana.
i pri men se nabludava razminavane...
imam edna-dve snimki det si haresvam mnogo, a neshto ne sa zabeliazani.
horata gledat i vijdat tova, koeto im haresva.

Автор: niagara   
Дата:   03-08-04 14:15

JORO, i men babata me radva i zatova sam ti pisala tam podrobno[smilie24]
Peizajite sashto si imat svoiata tzennost, zashtoto sa napraveni na podhodiashtoto miasto i vreme...

Stranno mi e dori navika na niakoi da sravniavat nesravnimi neshta i
da kazvat koi stil ili avtor da ostane vav Photografiata i koi da hodi da se sramuva[smilie18]

Nali hubavoto na forma e tochno da gledame razlichni neshta.[shtrak]

I az se ulaviam, che si darja na niakoi snimki, a ne sabirat mnogo tochki, no tova si e napalno obiasnimo za vkusovete,
tuk veche go kazaha dobre[smile]

Krassy, i az vtoria pat ne sam pisala pod snimkata na Anna, ne che veche mislia drugo,
ama taka po mnogo pati i s intrigi...[smilie23]

Автор: sagittarius   
Дата:   03-08-04 14:16

[smilie24] [smilie24] С двете ръце съм за такъв брояч. Може да е показателен.

Автор: J0R0   
Дата:   03-08-04 14:20

И какво ще покаже такъв брояч? Много хора като видят например фронтално снимано цветенце на тъмба и не отварят снимката. И в такъв случай какво ще излезе, че 2 човека са я видели от които единия е дал златен медал...

[smilie25]

Автор: sagittarius   
Дата:   03-08-04 14:25

В някои случаи това, в други друго. Поне ще си знаем дали снимките ни са гледани или са подминавани още като тъмб.

Автор: behemoth   
Дата:   03-08-04 14:25

Жоро брояча може да покаже само каква част от хората които са я видели имат отнощение, другия вариат 50 пъти видяна 50 медала пак не е ясно какво точно показва

първа  назад  1  2     всички  напред  последна