Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем: розов вместо бял цвят?!?!
Автор: BORIME4KA   
Дата:   24-04-06 23:17

Ползвам един старичък Canon A60 - знам, че апаратът е вече за вторични суровини и обявявам, че постинги от типа на "хвърляй апарата" не ми помагат особено.
Проблемът се появи за първи път днес:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&IMAGE_ID=11490
и го наблюдавам при 80% от снимките. В тях бялото е изместено от розово, което много ме озадачава... Още повече, че в самия апарат (на LCD дисплейчето) снимките се показват съвсем нормално!!!
Освен това, не е като да прехвърлям снимки за първи път, просто за пръв път има този проблем! Идеи? Препоръки?!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем: розов вместо бял цвят?!?!
Автор: Блясък   
Дата:   25-04-06 00:39

Това не може да е от самата снимка! Вътре в .JPG файла едва ли бялото е така. Това ми прилича на някаква функция да показва къде е преекспонирана снимката или за някакво преплитане на две снимки през прегорялата част на едната снимка в другата. Определено е софтуерен проблем в драйвера или разглеждащия софтуер (може би PhotoShop). Защо не се опитате да преинсталирате съответните програми - служебните на Канончето?

Автор: Wildkid   
Дата:   25-04-06 00:47

Бе тук по-надолу един човечец се оплакваше от същото нещо - той с някаква Коника снимаше....
Виж да не си цъкнал някакви настройки, при него май беше такъв проблема (поне частично)

Автор: bobihot   
Дата:   25-04-06 01:59

Може да е от баланса на бялото?

Автор: OrlinDraganov   
Дата:   25-04-06 02:13

бобихот: Не е. Зеленото нямаше да е зелено.
Мисля че Блясък е прав и това показва преекспонирани участъци.

Автор: BORIME4KA   
Дата:   25-04-06 18:40

Благодаря за инфото, спестихте ми много време...

Автор: asahi   
Дата:   25-04-06 21:34

Гледай си файловете във Фотошоп. Ако имаш преекспонирани участъци не вади заключения от тях. Следи хистограмата при снимане.

първа  назад  1     всички  напред  последна