Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за цифров фотоапарат
Автор: teuton   
Дата:   23-04-06 21:18

Привет,

Искам да ви попитам какъв фотоапарат да си взема понеже съм тотален лаик в тази област.
Фотоапаратът ще се ползва за всякакви любителски снимки - на тъмно, на светло, природни панорами и тн.
За момента съм си харесал от reviews по нета Sony DSC-W5.
Какво е вашето мнение за него ?
Memory stick pro само на Sony ли трябва да се ползва или може и на други производители (разликата в цената е драстична !?) ?
Има ли по-удачен избор за тези пари ?

Благодаря предварително [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за цифров фотоапарат
Автор: Synthy_xxx   
Дата:   23-04-06 21:44

перфектен е. вземай смело!

Автор: CYPER   
Дата:   23-04-06 21:53

Перфектен е [ezik] [smilie18]

Автор: _Oceanblue_   
Дата:   24-04-06 01:27

В ревютата доста често пише,че Сони апаратите дават проблем ,ако работят с карти на други производители,като Сандиск или Апасер примерно..... и затова трябва да се купят Сони карти,а цените им наистина брутални.

Автор: simbon4o   
Дата:   24-04-06 08:12

мисля че А610 или нещо подобно с друг стандарт карти ще ти свърши същата работа [smile]. Сони освен скъпите карти и апаратите им не са евтини, в повечето случаи няма защо. Mен лично в този клас ми харесва Canon G5 - еквивалента на сонито, само дето е с по-добра оптика и ... Абе това сони за парите му със сигурност има поне 5-6 по-добри избора!

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscw7/page7.asp

Дори малкото канонче е по-добро :).

ПС При цена от 600лв на Fuji F10 мисля че сонито е извън класацията ;).

Публикацията е редактирана (24-04-06 08:47)

Автор: zero   
Дата:   24-04-06 09:01

Любителския дигитален апарат е един-Olimpus, всичко друго е компромис.Като модел мога да ти препоръчам SP -500 Superzoom Само му погледни характеристиките някъде, и ще видиш за какво става думал Цената му е 739 лева но си струва.Преди мен колегата спомена за Фуджи това също е страхотен апарат,от 4 год, в работата ползваме Finepix S7000 железен е, що тормоз вижда по 13 часа на ден не е истина, и работи перфектно имам страхотен бял баланс, няма вънка няма вътре. Така че Фуджи също е добър избор. А за сони неми говори, виж ако беше видио камера Да, но за апарати имат още много да учат.[shtrak]

Публикацията е редактирана (24-04-06 09:03)

Автор: simbon4o   
Дата:   24-04-06 10:11

успях да му намеря цената на сонито ми то за тия близо 500лв наистина някой А520 само може. А530 няма смисъл да се взема(ще шуми повече и ще е по-скъп), по-скоро по-голяма карта. Сонито е и по-стар модел и въпроса с гаранциите мисля че ще е по-зле щото не е масова камера и могат продавачите да те оставят без щракало за месеци као се счупи нещо. Картите му са скъпи, ... аз бих взел нещо по-масово или бих събрал повече пари. Друг вариант е на лизинг някой по-сериозна машина! За 700-800лв наистина има какво да си купи човек :).

Автор: svetsun   
Дата:   26-04-06 13:26

razbrah 4e raboti6 ne6to,svarzano s fotografiq.kaji mi molq te mnenieto si za aparatite casio-konkretno za modela z850..plss

Автор: vencidoichev   
Дата:   26-04-06 15:09

Гледам че много оплювате СОНИ ама повече от половината марки фотоапарати работят с техните матрици. Не е за подценяване този факт. Всички знаем какво е матрицата за един цифров фотоапарат.
Не пропускайте и софтуера който управлява всичките чарколяци из вътре!!!

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   27-04-06 05:14

ама то не е само софтуер и матрица, имаш и оптика, процесор (особено оптика)... такива ми ти работи. верно че половината апарати са с матрица на сони, ама това не прави сонитата хубави апарати, просто сони правят хубави матрици. и това че пише сони не го прави моменталически върха на сладоледа, особено при фотоапаратите.

първа  назад  1     всички  напред  последна