Автор: simbon4o
Дата: 22-04-06 19:42
"иначе за тези фантастики на фуджито дето уш е с малка матрица пък бла бла... ала бала
то ако бяха толкова добри щаха да се наложат и на дслр пазара ама нещо и там куцат..... "
мда ама не съм казал че са толкова добри а че крайния резултат JPEG който излиза и от двата апарата, на Fuji по-ми допада :). А това за пазарите - ами пример с Панасоник, факт е че правят едни от най-добрите сапунери, не са се наложили на DSLR, правят опити да проходят, ще видим. Nikon и Canon като са се наложили на DSLR пазара обаче защо не са се наложили и на този за сапунери, ми отговора е прост: малко са върлите фенове които купуват заради надписа :). В него клас критериите са различни - евтино и супер характеристики печелят. Това не е плюене на моделите които са пуснали на сапунер пазара, а просто лично мнение че нямат модели които да са 100$ No1 в класа си :). Примери има много. Примерно S1IS, S2IS, S3IS са хубави щракала ама с цената им е като на апарати от горния клас . Nikon даже нямат зуум апарат, имаха опит със 4800 ама ако не бъркам от него нататък нямат подобни опити в по-ниския клас, за най-скъпите сапунери има 8800 ама и той не беше цвете.
Fuji са друга работа от F10 насам(преди това не ме кефят) :) евала на пичовете за шумоподтискащият скрипт - малко апаратче с добро шумоподтискане, което дава бая добро качество на снимките за класа си и отгоре.
Абе каквото и са си говорим не е DSLR ама няма и как да бъде.
RAW и по въпроса, всеки Advanced юзър може да изкара максимума от машинката си само с RAW! Не е лошо да го има, както не е лошо да се пише бързо и да е малък, но за тия пари толкова както се казва за този клас апарати.
Абе джъмбо е прав че всичко почти зависи от задапаратното! Като изключим лирическото отклонение мнението ми за този никон за който е темата си остава: прекалено скъп за нищо особено насреща :). Има почти двойно по-евтин Saumsung S800 със същата матрица който по това което съм виждал не отстъпва много на никона. Толкова от мен.
|
|