Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ПОМОГНЕТЕ CANON ИЛИ PENTAX
Автор: iceju   
Дата:   21-04-06 14:38

Моля помогнете ми какъв апарат да си купя CANON ИЛИ PENTAX*ist Ds

Отговори на това съобщение
 Re: ПОМОГНЕТЕ CANON ИЛИ PENTAX
Автор: vga   
Дата:   21-04-06 14:51

[smilie18] [smilie18] [smilie18] само Canon A75! взимай него и забравяш за други апарати! [smilie18] [smilie18]

Автор: pne4ev   
Дата:   21-04-06 14:58

Абе vga на BF 800 к'во му е???
[shtrak]

Автор: bobbyfuego   
Дата:   21-04-06 15:05

моят съвет е ПЕНТАКС, защото е по-евтин, ама съм и фен на пентакс, така че не ме слушай особено много. Канона хич не е за изхвърляне, ама е по-скъп...
И двете марки са легенди във фотографията, както и куп други още... https://photo-forum.net/forum/smileys/tongue.gif

Съвета ми е да огледаш по-старателно какво предлагат различните марки, като обективи, светкавици и др. аксесоари, защото като си купуваш СЛР не си купуваш апарат, а цяла система

Дата:   21-04-06 15:07

Имах Canon Power Shot Pro1 снимах с него две години и започна да ми дава дефект в фокуса сега мисля да го сменя с по-добър и ми трябва за студийна фотография.

Дата:   21-04-06 15:10

Работата ми е такава че цената не е особенно важна но незнам точно какво да купя[smilie11]

Автор: Avi   
Дата:   21-04-06 15:19

чай сия?
ти снимаш студийно, цените не са ти проблем и нямаш идея дали пентакс или канон?

правилно ли разбирам?

Дата:   21-04-06 15:23

колкото и глупаво да звучи е така

Автор: boni   
Дата:   21-04-06 15:26

Canon 5D.

Автор: Manchev   
Дата:   21-04-06 15:31

Е щом цената не е проблем какво се чудиш?? Canon 20D, 5D...Пентакса е ако си с ограничени ресурси.

Дата:   21-04-06 15:33

благодаря[smilie24]

Автор: Avi   
Дата:   21-04-06 15:55

iceju написа:

> колкото и глупаво да звучи е така

абе всъщност не е толкоз глупаво кат се замисли човек :) незнам защо подхождаме тука към хората все едно четат и се интересуват колкот нас :)

ми бони и манчев са го казали - 5цата ако ти позволява бюджета... инак пентакса ако не го :)

имай предвид, че пентакса си шуми на високите исота, ама при хубаво осветление практически няма да има проблем.

а...
пентакса са му малко пикселите - зависи кво ще искаш да печаташ от снимките, които правиш... та там повечето мегапиксели няма да са ти излишни. вземи намери от някъде последния брой на digital photo and video - имаше тема във форума за него - там има тест на пентакс. във първия брой пък има ревю на 5д - ще видиш отпечатани отсечки от големи увеличения и ще си направиш сметката.

Автор: gembisser   
Дата:   21-04-06 18:21

[smilie24] Pentax [smilie24] Ама съм пристрастен![smilie18] [smilie18] [beer]
Или най добре което ти легне в ръката! [smilie18]
За увеличенията и с Пентакса няма да имаш проблем, има интерполация!
Усети всеки един от тях в ръцете си! И тогава ще знаеш сам кой да бъде!
Успех [smilie24]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   21-04-06 22:40

iceju , мисля , че щом пишеш:

"Работата ми е такава че цената не е особенно важна но незнам точно какво да купя"

то въпроса ти е напълно безсмислен - Канон имат модели , които са на светлинни години преди Пентакс , а за огромния избор на оптиката няма да говоря изобщо.

Този ist Ds е що годе сравним с 300Д и 350Д , а има 20Д, 30Д, 5Д ...и разни Марк [smile]

Автор: Faber   
Дата:   21-04-06 22:42

Пентакс [smilie24] ( в по скромния клас ДСЛР)

Автор: pmartinov   
Дата:   21-04-06 23:19

Canon 5D

Автор: bobihot   
Дата:   22-04-06 01:04

Абе я Никон... :(

Автор: turin   
Дата:   22-04-06 01:42

Смяна 8М - най-масовият фотоапарат в света [smilie19] [beer]

/me още не може да повярва, че човекът снима професионално, има пари и се чуди какъв апарат да избере... [smilie10]

Дата:   22-04-06 02:10

Бях много доволен от него- последните ми лентови...
Ако му сложат и матричка ще продължа...
И една истинска случка с него:
Качваме се с едни Унгарци на висок връх 1990г и решаваме да се снимаме с един на друг апаратите, че да се имаме всеки на своя си апарат- снимам аз, т.е. натискам бутона за снимане. Ап. щрака и си превърта кадъра... Пак щракам и той като се разфуча-щях да го изпусна. А той взел, че си пренавива лентата...-дотогава не бях пипал такова нещо. После зареждам затвора на смената, навивам лентата, нагласям скоростта и блендата и им го подавам:
-"Само това ли да натисна"- попита ме озадачен унгареца...

Автор: chiphead   
Дата:   22-04-06 02:13

хич не ги разбирам тия работи ....

човека работи с апарата си, не го ремонтира, или продава, за да знае всички видове и родове фотоапарати ....

има пари, и понеже ще работи с новият (един вид ще си изкарва хляба с него), гледа да инвестира правилно ....

и понеже не разбира, пита ...

колкото и странно да е това ...

[ezik]

Автор: turin   
Дата:   22-04-06 10:26

абе може и да е прав човекът, ама чак да задава такъв въпрос... Не знам, май просто ми писна от еднакви теми във форума. От типа "апарат срещу апарат". И хората само си джафкат, най-често "канон - никон", понякога някой вмъква нещо за новите пентакси, или пък се обаждат ония пичове с паналайките...

Аз ако съм профи и имам пари, ще си проуча сам, има инфо в мрежата бол. Ще ида и ще пробвам апаратите във всички възможни магазини, накрая ще ида на срещи с колеги-профита и ще си говоря с тях, ще им взема по някой апарат за ден-два да го пробвам...

Абе я вземи един пентакс, че да им се вдигне оборота и докато аз събера пари да си взема да им падне още малко цената [smilie6]

тъй... наздрай [beer]

Автор: todorov   
Дата:   22-04-06 10:37

Аз пък знам един Хаселблад дето е перфектен за стуздийна работа и е натъпкан с мегапиксели, така че може споко да си печаташ колкото ти душа иска ... щом бюджета не е толкова важен [smilie21]

Дата:   22-04-06 11:26

Това май беше правилният отговор!

първа  назад  1     всички  напред  последна