Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля помогнете ми малко
Автор: mihail_yankov   
Дата:   21-04-06 14:07

Здравейте,

Аз съм нов във форума и се надявам да не се сърдите ако объркам нещо. Значи наскоро си купих Коника Минолта Dimage Z5. Нещото оето не разбирам е че когато снимам и от някъде има светлина тя излиза на сниката под формата на розови петна. . Та бих искал ако може някой да ми каже какви настройки трябва да си напраявя за да избегна този ефект. Ще постна сайта на вилата ни където съм вкарал снимките за да видите за какво говоря. На снимките в отдел барбекю се вижда най добре. Обработвах ги и с фотошопа но пак са зле. Ако може някой да ми помогне предварително благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля помогнете ми малко
Дата:   21-04-06 14:09

опа забравих сайта www.yankovi.hit.bg [shtrak]

Автор: Mick   
Дата:   21-04-06 14:14

кажи какво точно си 'обработвал' в Фотошопа..??[smilie8]
това със 'розовите петна' в сайта ти сурови снимки ли са..?

Автор: charger   
Дата:   21-04-06 14:16

розови петна не видях,но че правиш реклама на вилата е факт.
[smilie23]

качи една НЕОБРАБОТЕНА снимка във ФФ и ще я видим.

Публикацията е редактирана (21-04-06 14:24)

Дата:   21-04-06 14:20

всеки иска всичко сам да си прави(да разбира) .. [smilie8]
тъжната истина-нищо лично [smilie7]

Дата:   21-04-06 14:57

еми обработени са. и не ми е ясно как да го избегна, а на колегите от форума които се опитват да се заяждат не са позналли. Ако някой може да ми даде съвет ОК, ако не по добре не пишете. Кажете ми как мога да постна сурова снимка

Автор: Wildkid   
Дата:   21-04-06 17:02

Качи някъде ОРИГИНАЛНИЯ файл, а не обработения (въпреки че какво точно е обработвано не ми стана ясно).....

Дата:   21-04-06 17:14

Пич, не видях никаде по-горе няко да се заяжда.. само истини..
аз те питах - "кажи какво точно си 'обработвал' в Фотошопа..??"
ти отговаряш - "еми обработени са." , ай кажи кажи според теб как да помогнем.. [smilie7]

....
"Кажете ми как мога да постна сурова снимка" - само я намали /ресайз/ ..и си я качи в профила ..това е..
.....
Още нещо, всеки един форумец може да пише каквото си поиска...стига да не в разрез с правилата на Админа....

Автор: SheLLia   
Дата:   23-04-06 02:12

хех .. хитър начин за реклама наистина ... и все пак не чак толкова хитър, защото си е ясно като бял ден :(
Това ли е розовото петно? http://www.yankovi.hit.bg/images/DSC05013.JPG :)) Имам предвид датата: на останалите снимки е червена, на тази - розова :)
Жалко, Рибарица е прекрасно място и няма нужда от реклама. Информацията в bgglobe.net е достатъчна.
Сетих се за един "колаж", който беше пуснат (в профила на .. не помня кой) преди време. Колажът представляваше 3 снимки от някаква къща, която се дава под наем и по диагонал беше изписан тлефонен номер :))

Публикацията е редактирана (23-04-06 02:19)

Автор: EMSAGO   
Дата:   23-04-06 02:36

ех, който чете определено има предимство [smilie3]

снимките за които говориш, наистина розовеят. предполагам, че е от настроиките ти на апарата. направи "reset" на настройките и пробвай пак. за съжaление (или за радост) нямам коника, и не мога да ти кажа точно как... RTFM!

във Фотошоп могат да се поправят, но е доста работа. най-добре е да ги преснимаш.

Автор: Тодоров   
Дата:   23-04-06 03:26

RTFM [smilie5] , може също да опиташ някакъв НД филтър/евентуално/

Автор: Marillion   
Дата:   23-04-06 09:42

Както виждам си снимал на режим "Портрет"... 1/320 50 исо - май снимката е недоекспонирана (първата в раздел барбекю). Да не говорим, че няма грам фокус. Повечето ти снимки са ужасно криви - вземи ги преснимай със статив.

Можеше да дадеш линк само към конкретните снимки, а не към сайта на виличката си.

Като не разбираш настройките на апарата, хората са направили една джаджа - казва за "auto". Снимаш си на нея и нямаш проблем. Софтуера се справя достатъчно добре за снимки като твоите.

btw няма да е зле да почетеш малко за дизайн и как се правят сайтове.

п.п И МАХНИ ДАТИТЕ ОТ СНИМКИТЕ И СМОТАНИТЕ ФАКЛИЧКИ

първа  назад  1     всички  напред  последна