Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Digitalen Fotoaparat kakyv ????
Автор: ventzo   
Дата:   13-12-03 21:35

Zdr,
na vsichki
tyrsq si 3,2mpix fotoaparat no neznam kakvo da si vzema /do 600lv s DDS/

gledah

Canon A70 /730lv s DDS/
Sony P-52 /550lv. s DDS/
Samsung V4 /800lv./
Photo Clip DM 334 /390lv. s DDS/

ako imate nqkakvi predlojeniq drugi daite idei mnogo she sym vi blagodaren :)))

Отговори на това съобщение
 Re: Digitalen Fotoaparat kakyv ????
Автор: boni   
Дата:   13-12-03 22:14

Ааааа,цената на Самсунга е 699лв на дребно в Техномаркет.Това 800 е много старо !
Купи си или Канон А80 (едно пиле ми подсказа че ще е на промоция 799лв на дребно или Самсунг V4.

Автор: boni   
Дата:   14-12-03 00:33

Между другото А80 е чудесен апарат.Използва същата матрица Сони 1/1.8" както и Г3 (С тази матрица е и Самсунг V4).Гледах едни сравнителни снимки с него и Г3 и мога да кажа че няма разлика.

Автор: Стефан   
Дата:   15-12-03 01:22

Бони, а какво мислиш за обектива на А80 - направи ми впечатление, че видимо е по-малък от този на А70, а същевременно би трябвало и няма начин да не е с по-добри показатели? Иначе и на мен ми харесва тази стратегия на Canon да приближават А серията към G серията - още от А60-70 има такава тенденция по отношение на ръчния контрол, сега като казваш че А80 е с матрицата на G3 излиза че единствената обективна разлика е в обектива (което не е малко), другото са advanced удобства като хистограми и др. Е да, на А80 няма да му сложат гнездо за светкавица, че да се знае кой е за по-професионални цели [smile]

Автор: Boreto   
Дата:   15-12-03 11:49

Бони, твоето пиленце не излъга. Наистина А80 е 799лв с ДДС-то.

Автор: io_   
Дата:   16-12-03 09:58

Здравейте!
Човека иска апарат до 600лв. На него бих препоръчал Canon A60. Оптиката на Canon като цяло е много добра. Предимствата на този апарат са: чудесна оптика, добра матрица и цветен филтър и ръчни настройки. Ръчните настройки са важни, ако искаш да научиш нещо повече за фотографията. Не се притеснявай от ниската резолючия, прави добри снимки, с настройките стават идеални нощни снимки с малко шум. Менюто и софтуера са много добри и user-friendly. Цената е около 520лв. с ДДС, не е редно да го купиш по скъпо. Естествено, има и недостатъци. 1. Няма зарядно. 2. Няма батерии. (Купуваш си от Илиянци 1 зарядно и 2х4 NiMH GP например) 3. Само 16МВ (256MB CF са около 60-65$) 4. Произведен е в Малайзия, което има значение - LCD-то се драска лесно, капачето на батериите лесно може да се счупи ако не внимаваш. Но като цяло не е беда. Няма никакъв смисъл да даваш толкова много пари за А70, разликата е единствено в матрицата, не се усеща по добро качество.
За PhotoClip ще кажа - за бога, НЕ ГО КУПУВАЙ. Защо? Скапана оптика, матрица, изработка, почти съм сигурен че ще се повреди до 1 година, лошо качество на снимките, на тъмно е трагичен, проблеми с фокуса. Ако ти трябва по евтин апарат, без ръчни настройки, виж HP 735, около 200EUR, 3mpix, с оптика на Pentax. Имай предвид, че този апарат не е добър на тъмно обаче. Желая ти успех и определено те съветвам - Canon A60

Автор: machine_head   
Дата:   16-12-03 10:13

и как позна че прави снимки с малко шум?

Re: machine_head
Дата:   16-12-03 12:22

Предполагам, че въпроса за шума се касае за Canon A60. Имам такъв апарат, и съм правил доста снимки с него. Шумът зависи най-вече от времето за експозиция, температурата на външната среда и ISO настройките. При некачествените CCD сензори и CMOS сензорите (макар че CMOS стават все по-добри и има и доста интересни разработки, виж моделите на Sigma) шума е особено явен проблем. При дълги времена на експозиция, висока температура и високо ISO шума е по-голям. Най-добре можеш да го наблюдаваш на нощни и тъмни снимки. Ето един пример за снимка с доста шум на този сайт (не съм търсил много за по добър пример):
https://photo-forum.net/i/5791&ORDER=date&CATEGORY_ID=2
А60 се справя много по-добре от редица фотоапарати в неговия клас, например 3mpix HP 735, да не говорим за PhotoClip. S50 на Canon също е чудесен апарат, поредното доказателство за оптиката и качеството на сензорите в Canon, правил съм снимки с такъв, но за съжаление цената му е твърде висока. Това за сега, успех и лек ден!

Публикацията е редактирана (16-12-03 12:23)

Дата:   16-12-03 14:10

ами аз имах А70 и над 100 ИСО беше доста зле та затова.

Дата:   16-12-03 15:30

А60 има същата по площ матрица като А70, но е с 2МРх, поради което е по-безшумен от А70, който е с 3МРх.

Автор: Стефан   
Дата:   16-12-03 17:32

Аз пък купих А70-то на machine_head и съм доволен [smile]

По въпроса за шума - нормално е при една и съща площ на матрицата, тази с по-високата разд. способност да е малко по-шумна, но не мисля, че това има голямо значение, защото над 100 ISO така или иначе всички компактни шумят; по-скъпите може би по-малко, но така или иначе пак си има доста видим шум. io_ добре е очертал някои предимства и недостатъци, общо взето Canon успяват да поддържат ниски цени на А серията си не за сметка на качеството на изображението, а на някои, смятам разумни, компромиси. Ясно е че трябва да добавиш към цената и пари за карта, и за батерии. По въпроса за батериите това е един от най-икономичните апарати - с 2100mAh NiMH батерии успявам да напълня 256 + 128 МВ и има за още, а даже с обикновени алкални батерии (които в случай на нужда можеш да купиш от всякъде, стига да си в цивилизацията) изкарва доста. М/у другото алкалните са идеални за резервни, защото с тях не гасне внезапно и брутално както с акумулаторни, а доста време те предупреждава, освен това те релаксират и с изчакване 1-2 мин. и изкл. екран можеш да продължиш да снимаш "аварийно" още доста време.
Единственото което леко ме разочарова е zoom-a - в смисъл, че на макс. 3х, най-вече при макс. отворена бленда (която при 3х става 4.8) се появява едно разсейване на цветовете (което в някои случай може да мине за ефект, както се казва ефекта е в дефекта ;) Съответно за да се избегне трябва да се затвори блендата още повече и обектива които и без това при 3х вече не е много бърз става още по-бавен. Но това си е ясно - за да имате здрав zoom (с кратки експозиции и качествено изображение) ви трябва по-скъпа оптика. Другите проблеми - хроматичната аберация, по-ниската динамика са си общи за всички цифрови апарати, може много да се спори, но както и за шума всички си ги имат в една или друга степен и обикновено разликите не са толкова големи колкото ги изкарваме...
Като цяло А60-70, а сега вече и 80 са с едно от най-добрите съотношения цена-качесто. Това което бих изтъкнал като едно от основните предимства въобще на Каноните е много доброто им цветопредаване - ако искате реалистични и същевременно ярки цветове (аз почти винаги снимам с вкл. Vivid ефект) изберете Canon. Даже стария ми 1.3МPix-ов А100 даваше по-качествени и по-красиви изображения от 4МPix-ов Олимпус и 3МPix-ов HP (с които съм го сравнявал директно, като приравня резолюциите разбира се), до голяма степен и заради качествените цветове.

Между другото този А100 го продавам за 220лв. в пълен комплект + NiMH батерии, ще пусна тези дни обява във форума.

Дата:   16-12-03 23:28

радвам се че ти хареса и си доволен....

аз също много ми хареса обаче реших да се ъпгрейдвам на двойна цена с fiji и засега не съжелявам...
днес правих на 400 ISO и е много цоол(sorry cool [smilie25] )

на А70 не ми хареса това, че със светкавица правеше мнооого red eyes...

но всеки апарат си има кофти моменти, например засега не намерих защо фуджито винаги ми номерира снимките от първа...

Автор: dreamweaver   
Дата:   17-12-03 11:39

Момчета, да не отварям друг топик, бихте ли споделили кои машинки от класа, за който става дума тук, имат най-малко проблеми при (авто)фокусирането.
10х[smile]

Дата:   17-12-03 17:35

Имам лични впечатления за моделите на Canon A60 и S50, за PhotoClip-овете и HP 735. Мисля че Canon-ите се оправят достатъчно добре, HP не са добри в тъмни помещения. Разбира се, не налагам мнението си. Ако те интересува някой конкретен модел, трябва да видиш снимки, правени от него, а също така да прочетеш мнения на собственици. В тази връзка бих препоръчал много стойностен сайт - www.dpreview.com, най-добрия за цифрова фотография в мрежата, поне според мен. Успех! [smilie24]

amiii ...
Автор: opeldjia   
Дата:   17-12-03 17:41

... sys Samsung V4 nikoga ne sym imal problemi s fokusiraneto na tymno shtoto ima podsvetka na AF. Canon A60 mai syshto imashe podsvetka. Obshto vzeto vsichki aparati koito imat podsvetka se opraviat dobre

Re: amiii ...
Дата:   17-12-03 21:40

pak koito nemat podswetka si podswetwat s lazarno fenerche [smilie21]

be to i tia deto imat ...
Автор: opeldjia   
Дата:   18-12-03 09:12

... pak s podobno si podsvetiavat samo deto ne e tolkova koncentriran lycha [smilie7]

Автор: Pepi_d   
Дата:   18-12-03 16:50

За 600 лева може да си купиш Pentax 33LF (или Pentax 33L за 500 лв, който е същият като 33LF, но без оптически визьор)

има го в 911.bg и струва точно 600 лв., 3 MP, 3x оптичен зум и предлага добри възможности на тази цена. С оптика на Pentax е и HP 735 (пак 3x зум) - намира се за 450 лв с ДДС, като има и промоция с 64MB карта включена в цената. Видях и Sony, с 2x оптичен зум с 3 MP за около 520 лв в Технополис.

Дата:   18-12-03 17:23

Имах възможността да направя снимки на еднакви обекти с 2МРх, 2,6МРх, 3МРх Канони, 3МРх Пентакс и 3МРх Фуджи.
Видимо разделителната способност на Пентакса не беше по-добре, а шумът му беше значително по-висок. Не бих препоръчал Пентакс.
Не знам как е на сериозните апарати, но при сапунерките, определено оптиката на Канон е по-добра от на Пентакс.
Пентакс би бил приемлив при изискване апаратчето да е суперкомпактно. Тогава бих разгледал Оптио С и Оптио 4.

Автор: MuTko   
Дата:   18-12-03 20:37

А защо не се ориентираш към някой от моделите на Panasonic?Специално към моделите ползващи обектив Leica[smilie18]

veche napravih pokupkata
Дата:   18-12-03 21:49

kupih si v3 na samsung
zasega sam dovolen nai veche ot rychnite nastroiki tam sam si vav svoi vodi

dosega sam snimal samo s praktika mtl5 i se zaradvah na rychnite
mnogo me kefi i nastroikite na bqloto v staq s lampa e mnogo realistichno

sega si chakam samo komplekta sas zarqdnoto i bateriite

che veche izshtrakah tezi baterii i oshte 4 alkalni no kato snimam bez svetkavica e po izdryjliva

oshte ne sam drypval snimkite ot kompiutyr zashtoto ne mi raboteshe USB-to no utre shte gi vidq

Автор: 7ntxx   
Дата:   20-12-03 22:34

Публикацията е редактирана (21-12-03 15:07)

Re: veche napravih pokupkata
Автор: kirilius   
Дата:   28-12-03 20:14

"sega si chakam samo komplekta sas zarqdnoto i bateriite"
Az imam sashtia aparat i sega sym pred syshtia problem: bateriite. Ti kakvi baterii i zariadno imash predvid?

Re: veche napravih pokupkata
Дата:   28-12-03 20:56

ami komplekta e s li-ion bateria s zarqdno s neq za kola i obiknovenno za bateriata

tova e kutiata
http://ventzo.hit.bg/Sv300190.jpg

tova e sydyrjanieto samo bez zarqdnoto za kola
Li-Ion bateria 1440mAh
i zarqdno s adaptor
http://ventzo.hit.bg/Sv300192.jpg

derzai ...

първа  назад  1     всички  напред  последна