Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 HowTo: Апарати на изплащане? Къде и как?
Автор: turin   
Дата:   18-04-06 11:11

Тези дни търсих в интернет информация къде и при какви условия може да се вземе фотоапарат на изплащане и не намирам достатъчно. Сигурен съм, че повечето от вас поне веднъж са се замисляли за фотощрак на лизинг, та затова да ви питам...

Къде е най-изгодно да се вземе на изплащане? Става дума за цифров SLR любителски клас. От любител, не от профи, който си изкарва хляба със снимане.

Конкретно се бях разровил за оферти за Pentax *istDS кит, но ако някой има и информация и за други машинки, да сподели.

В хипер-маркетите има разни оферти за изплащане, но се опитвах да смятам и нещо оскъпяването не ми хареса. Има промоции за всякакви телевизори и други дрънкулки, но за фото няма (логично, малък процент сме феновете...) Офертата във фото-зоната е добра, но пък са си доста парички за "наведнъж" :(

В някои от фото-магазините не се ли предлага? Не намирам сайтове, затова питам. Ако някой е взимал на изплащане, нека сподели тук, та да го има черно на бяло - може и други като мен да се тормозят с търсене...

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: HowTo: Апарати на изплащане? Къде и как?
Автор: SLR   
Дата:   18-04-06 11:25

Аз не съм взимал но вече почти всички магазини работят със банки или лизингови компании.
Лошото е че със ниска,или без лихва са предимно разни боклуци на "промоция".За останалото ти взимат един доста приличен процент лихва барабар със още един куп такси/за подръжка на картата,управление на кредита...и т.н./.
Моето мнение е, че ако ше го взимаш за да щракаш любителски,по добре вземи един употребяван със пари в брой,отколкото да се ядосваш след 6 месеца,че си взел един апарат който вече е стар като модел, ще го изплащаш още година и ще ти излезне колкото 2 от новия модел[smilie8]
[beer] [beer] [beer]

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   18-04-06 11:27

Би могъл да потърсиш магазин, който приема кредитни карти - VISA, MasterCard, нашенските Транскарт или Еуролайн. Ще си правиш месечни вноски, все едно изплащаш лизинг. Виж в Плесио - там ходих наскоро, имаше доста фотоапарати, вкл. СЛР-и.

Дата:   18-04-06 11:37

SLR, аз съм решил *istDS точно за да не се ядосвам след половин година. Може и да бъркам много жестоко, но реших, че такъв апарат ми трябва. После ще инвестирам в обективи, не в нов апарат. Иначе и сега си снимам с филмов SLR.
На старо не искам - не че няма добри оферти, но търся ново и на изплащане. Прав си, че с тия лизингови схеми с банки се оскъпява много. И всеки бачка с различна банка, хайде карта, хайде месечна поддръжка на картата (не че е много, ама откъде-накъде някой ще пие кафе за моя сметка, както казваше един приятел;)

Стояне, за Евролайн/БРС съм чувал много неща и не всички са били хубави. Даже познавах служители там. Напуснаха. А пък и който си е взимал оттам, все не е бил доволен много. Но ще пробвам в краен случай, тенкс ;)

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   18-04-06 11:39

Тогава си направи ВИЗА в ПИБ и плати с нея. Или да ти го купи приятел с неговата, а ти ще му връщаш парите. Аз лично с удоволствие бих помогнал на мои приятели.

Публикацията е редактирана (18-04-06 11:40)

Автор: aquarius   
Дата:   18-04-06 11:40

Без да се заяждам искам да попиптам какво значи "оскъпяването не ми хареса"???? [smilie8]

Винаги има оскъпяване когато става въпрос за купуване на изплащане!

Ако не искаш оскъпяване, трябва да си вземеш карта с по-голям лимит, да си купиш щракалото в кеш (на една вноска) , и посла да плащаш само минимални или колкото можеш вноски, като в този лсучай се начислява лихва само върху използваната сума!

[shtrak] [beer] [shtrak]

Ако те интересува нещо питай!

Автор: penchev79   
Дата:   18-04-06 11:44

тва с ВИЗАта май наистина е най-добрия вариант, а ако не се лъжа по този начин може да си го купиш от чужбина на малко по-добра цена

Дата:   18-04-06 11:47

aquarius, знам че си прав и винаги има оскъпяване. Не съм се изразил правилно сигурно... Просто исках да чуя мненията, защото все още се чудя как да купя. И ако е изплащане, да зная къде според хората е най-добре, за да ида и да проверя. Таях надежда, че има по-специализирани магазини, където има промоции и на такава техника. Както има в големите магазини на телевизори примерно. Но едва ли има, а и не е логично ;)

Ще помисля за "приятелския заем" и за изплащането с кредитна карта... Мерси, хора [shtrak] [beer]

Дата:   18-04-06 11:50

turin,

Пиши ми на Qто да ти предложа нещо, за да не излезе че правя реклама!!! [smilie3]

[beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (18-04-06 11:56)

Дата:   18-04-06 12:02

aquarius, не ползвам icq; ще ти пиша на мейла от профила, ок? [smile]

Дата:   18-04-06 12:03

ОК! [beer]

Автор: dephil   
Дата:   18-04-06 12:10

Силно препоръчвам ето това място:
http://www.moitepari.bg/

За има-няма 15ина минути ще си наясно коя банка, какъв кредитен инструмент и пр.

За твоя случай ми се струва, че най-лесно ще ти излезе 1 или 2-годишен потребителски кредит за сумата на апарата.

Има и кредитен калкулатор - проиграй си сумите и сроковете.

Успех! [smilie24]

Автор: SLR   
Дата:   18-04-06 12:21

dephil[smilie24]
[beer]

Дата:   18-04-06 12:28

delphil, туй ного арно бре
[smilie24] [beer]
Тенкю

Автор: dephil   
Дата:   18-04-06 12:39

Радвам се, че е от полза [smile]

Ще си позволя особено силно да препоръчам раздел "Съвети" и особено ето този =>

"Как да изберем най-изгодния стоков кредит?

Експлозията на покупки на стоки на разсрочено плащане позволява на хиляди хора в България да превърнат мечтите си в реалност. Гледайки захласнато най-новия модел цифров апарат, видео-камера, лаптоп, пералня или печка, редом до стоката пред нас се набиват рекламните етикети на различни банки и фирми за лизинги и потребителско финансиране. „Бърз кредит”, „0 % лихва” и още една камара послания ни приканват да вземем стоката на кредит на изхода на магазина, срещу представяне на лична карта и няколко дузина месечни вноски. И обладани от желанието да притежаваме дадената стока веднага, пропускаме да си зададем въпроса до колко изгоден е кредита, който ни се предлага

В повечето случаи отговорът е „НЕ” – въпросните лизингови кредити, макар и без разглеждане на доходите, са от два до три пъти по-скъпи кредитните карти или обикновените банкови потребителски кредити. Това значи, че докато дойде време за последната вноска – 18 или 24 месеца по-късно – потребителят ще е платил много над оригиналната цена на продукта.

Засега истинските лихвени проценти, които потребителите плащат при покупки на лизинг са добре пазена тайна. Но до края на 2006 г. в България най-после трябва да се приеме Закон за Потребителското Кредитиране, който да приложи разпредбите на Ервопейската Директива за Потребителското Кредитиане – 87/102/ЕЕС. В тази директива недвусмислено е указано, че в договора за покупка на лизинг, кредитодателят е длъжен да посочва Годишния Процент на Разходите по кредита. ГПР се изчислява на базата реалните парични плащания и изразява като процент цената на кредита, с всички включени лихви, такси и комисионни.

Как изглеждат нещата с ГПР за реални стокови кредити предлагани в момента? Избрахме 2 популярни стоки в момента: Телевизор с плосък екран (TFT) и лаптоп. В таблиците по-долу може да се видят обобщени цените и ГПР на реални в момента оферти
.."

Цялото - ето тук:
http://www.moitepari.bg/advices.aspx?v=ViewAdvices&ArticleID=294a98351c7e44c1804753ab503138a7

Автор: bobihot   
Дата:   18-04-06 12:57

Веднъж видях ЖСМ който исках да си купя- струваше 239 лв и имаше възможност за изплащане- 6 вноски по 67 лв. Гледам вноските достъпни и като си направих сметката:=402лв?! или казано просто = 68% оскъпяване за половин година...
Така, че внимавайте кво ще плащате...

Автор: zed   
Дата:   18-04-06 14:19

София бул.Христо Смирненски 16 срещу ВИАС
Може на изплащане,може през кредитна карта, а може и да донесеш стара фототехника за замяна за нова!!![smile] [shtrak]
Заповядай!
Тел 02 963 29 70
02 983 66 51

Дата:   18-04-06 14:37

Zed, ще намина при първа възможност, мерси ;) Не знаех, че продаваш и на изплащане! Всъщност това ми беше идеята, като питах - някой като тебе да се окаже, че работи и на изплащане ;)
[smilie24] [smilie24]

...някой ден ще се цаня да изпонаправя яки сайтове на фотомагазините и студиата на форумци ;)

Автор: Стоев   
Дата:   18-04-06 19:13

dephil[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна