Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 20 години от катастрофата в Чернобил
Автор: penchev79   
Дата:   18-04-06 00:37

На 26 Април 2006 г. се навършват 20 години от аварията в Чернобил, променила завинаги животите на хиляди души.

Повода не е много за "честване" и не е никак приятен, но мисля че такива събития трябва да се помнят.

По повод отбелязването на този черен "юбилей", в българското издание на Нешънъл Джеографик излезна специален материал.

На сайта на NG има кратък фото-репортаж /слайд/, който заслужава да се види:
http://ngm.com/0604

Ето и нещо не толкова официално, но не по-малко въздействащо:
http://irc.techno-link.com/chernobyl_rides/

И накрая да ви препоръчам и един филм-възстановка на събитията от трагичната нощ на 25-26 Април 1986 г. Филма се казва Disaster at Chernobyl и определено си струва да се гледа.

Често пъти хората са склонни да си "заравят главата в пясъка" и да отвръщат поглед от неприятните неща в живота - "мен това какво ме засяга" или "мен това не ме интересува". Смятам обаче, че такива неща засягат всички и вместо да страним от лошото трябва да го посрещаме очи в очи. Да си правим изводите и да извлечем поука. И най-важното: да не допускаме никога да се случи отново...

Отговори на това съобщение
 Re: 20 години от катастрофата в Чернобил
Автор: bobihot   
Дата:   18-04-06 00:57

А може и да е променил живота на милиарди хора, защото тъпото воени, дето си мислеха, че можеха да унищожат врага с "ограничени" ядрени удари безнаказано не става. И аз като малък стигнах до извода, че няма нужда от ракети носители- достатъчно е обидената страна да си гръмне зарядите и противника да "изчезне"!

Автор: liyana   
Дата:   18-04-06 01:15

Може би един от най-чудовищните паметници на Чернобил е Семипалатинск. До там дори National Geographic не е стигнал! В градчето се раждат най-големите уроди в света, а освен това си имат и музей пълен с големи и малки буркани - на същества с много глави и едно тяло или с крайници, каквито нито един хорор режисьор не е създавал до днес. Концепцията за достойнството на хората свършва там, където учени от цял свят продължават да проверяват колко точно ще се изродят хората и колко от изродите ще оцелеят.

Аз бих предложила за гледане филма "На брега" ("On the Beach"), продукция на Hallmark.

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   18-04-06 01:33

50 снимки от мъртвия град Кадыкчан

Публикацията е редактирана (18-04-06 01:39)

Автор: proudmerry   
Дата:   18-04-06 06:02

"Кат Русия няма втора" - е вярно е...

Автор: zoomaniak   
Дата:   18-04-06 06:24

[smilie24]

Автор: Kanonir   
Дата:   18-04-06 07:13

proudmerry написа:

> "Кат Русия няма втора" - е вярно е...

И кат USA също - да не забравяме, че след капитулацията на Япония, янките построяват болници в Хирошима и Нагазаки да "лекуват" жителите им от лъчева болест[smilie23]

Та права е Лиляна с:
> Концепцията за достойнството на хората свършва там, където учени от цял свят продължават да проверяват колко точно ще се изродят хората и колко от изродите ще оцелеят.

Да почиват в мир и видено да им е!

Автор: proudmerry   
Дата:   18-04-06 08:09

Пълнача, извинявай, забравих за хамериканците, Ползунов, Попов, Лодигин и Яблочков

Автор: giiv   
Дата:   18-04-06 08:57

"И накрая да ви препоръчам и един филм-възстановка на събитията от трагичната нощ на 25-26 Април 1986 г. Филма се казва Disaster at Chernobyl и определено си струва да се гледа."
penchev79 този филм има ли го в нета и откъде мога да го намеря?

Автор: aquarius   
Дата:   18-04-06 09:13

Добър репортаж!!!! [smilie2]

Автор: Стоев   
Дата:   18-04-06 09:24

Като че ли вчера беше... [smilie2]

Автор: radost-beliata   
Дата:   18-04-06 09:25

Аз четох и печчатното издание на NG!!!Купете си го нама да сгрешите.Оказва се че в някои райони близки до Чернобил са известили хората едва 10 дни след аварията [smilie9] . Такава постъпка е ЧУДОВИЩНА!!!! През цялото това време децата са играли навън [smilie10] [smilie10] [smilie10] .
[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Стоев   
Дата:   18-04-06 09:28

radost-beliata, май не си пълнолетен/на още - за едни е прочетено, други сме съвременници на трагедията...

Ама това е съвсем друга тема, как се постъпваше тогава...

Автор: eXile   
Дата:   18-04-06 09:32

А на 26 по Дискавъри ще излъчват документалния The Battle For Chernobil.

lyiana, филмът на холмарк е страхотен, книгата също[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (18-04-06 09:34)

Автор: Frida   
Дата:   18-04-06 09:36

[smilie2] ужас!

Автор: Todd   
Дата:   18-04-06 09:37

Ех , дяца .
А аз кога съм се раждал атомните бомби са ги гърмяли на ляво и на дясно по земното кълбо.В атмосферата!!!
Ама сигурно тогава са им били строшени радиометрите и гайгеровите броячи !!!
Сещате ли се какво представлява атола Моророа ???Или американските полигони ??? Същата картинка -ако не и по-страшна .
Ама що никой нищо не мрънка за тях ???
Йок -Русия било гадно .
Айде ако някой знае някъде красиво място след радиация -нека да покаже.
Надявам се не си въобразявате че само в Русия са правени такива неща ????

Дата:   18-04-06 11:04

Todd за съжаление си прав

Руснаците между другото при тест на водородна бомба с размерите на триетажна сграда са заличили цял остров от картата на земята..

giiv - дата.бг

Дата:   18-04-06 11:05

ако ми пишеш на е-майла или по ай-си-кю ще ти пратя директен линк

Автор: fotografinq   
Дата:   18-04-06 11:32

Припомняте ми, че по време на аварията бях бременна с първата си дъщеря.Никой от акушерите и медицинските им сесрти не ми каза защо са разрешени абортите.По това време не можеше да направиш аборт само защото ти е хрумнало.Но пък имаше богоизбрани за които информацията беше по обилна от колкото за простосмъртните.И така си родих живо и здраво детенце без да предполагам на какав риск излагам рожбата си.

Автор: bobihot   
Дата:   18-04-06 11:47

http://store2.data.bg/rumboni/

http://store2.data.bg/xboy/

Дата:   18-04-06 11:48

фотографиня - чесно казано по-добре си направила

по онова време са се направили страшно много аборти, което за мен си е живо убийство

все пак шанса за аномалии и т.н. е доста малък и по-скоро би трябвало да се прояви при жени, които точно около времето на аварията са заченали, а не тия които вече ще раждат
така си мисля де, не съм лекар все пак.. [smilie8]

Автор: orbitalen   
Дата:   18-04-06 11:55

http://kolibka.com - там също го има филма.

Автор: meri_an   
Дата:   18-04-06 13:31

Мила,моето детенце беше на 7 месеца ,няма да обеснявам ужаса който изпитах ,по важното е ,че никой нищо не ни каза ,никой не на предупреди за последствията ,а най лошото е че същите тези хора,за мен те са престъпници,останаха безнаказани,но в България е така...

Автор: SheLLia   
Дата:   18-04-06 14:00

мдам ... тоя линк http://irc.techno-link.com/chernobyl_rides/ една приятелка го превежда преди 2 години и беше правила опити да открие Елена Филатова. В последния брой на Капитал специалната тема е "20 години от Чернобил" и четох, че са я открили, т.е. тя вече не се крие толкова и си е направила нов сайт: http://elenafilatova.com/
Доста потресаващи факти за Чернобил и в сайта, и в Капитал ... В Капитал имаше снимка - нищо неподозиращи усмихнати хора на манифестация по случай 1-ви май под радиационния дъжд ... ужас .. :( и аз съм била на манифестация по това време най-вероятно, май съм нямала друг избор...

Публикацията е редактирана (18-04-06 14:04)

Автор: elrisha   
Дата:   18-04-06 14:43

мдамм...и аз развявах знаменце на раменете на баща ми, а валеше ли валеше.....[smilie2]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна