Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за обектив
Автор: kuzeto   
Дата:   17-04-06 18:02

Предлагат ми много запазен обектив REVUENON MC W. GERMANY 135mm 1:2.8. Искам да го сложа на CANON 300D като портретен обектив. Може ли някои да сподели мнения за този обектив и до колко пари да давам за него?
Благодаря Ви [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за обектив
Автор: Airborne   
Дата:   17-04-06 18:06

средна хубост- като за без пари. ако си ентусиаст - ще ти хареса, ако си прагматик- ще трошиш лешници с него. за портретен на 300Д ми се струва много дълъг, виж в профила ми, имам доста снимки с него. продавам го за 70 лева

Дата:   17-04-06 18:15

Взех го на тест, ништо че е дълъг ама фокусира само на 1,5м от обектива малко по далече и ништо няма. Това е проблем на преходника който имам или е нормално?

Дата:   17-04-06 18:24

я го напиши сега и на български, че нищо не разбах[smilie11]

Дата:   17-04-06 18:50

Извиняваи, не съм от България, ще се опитам пак [smilie8]
Сложих го на 300Д-то с преходник м42/еос
и ако предмета които снимам е по-далеко или по-близко од 1,5 - 2 метра не може да бъде на фокус т.е. на по далеко от 2м. не може ни6то да бъде на фокус. с други думи мога да снимам само носът на човек [smilie8]
И питам дали това е от преходника които имам (не е хубав) или така е с механичните обективи на цифрово тяло? Ако пак не ме разбирате какво пиша[smilie11] извинявам се[smilie2]

Дата:   17-04-06 18:55

пробва ли да врътнеш халката за разстоянието в посока обратна на часовниковата?[cool]

Дата:   17-04-06 19:11

незнам за коя халка става дума. Преходника които имам е от алуминий и няма халка[smilie11]. малко по късно ще пусна и снимка от преходника

Дата:   17-04-06 19:38

говорех за пръстена за фокусирне на обектива, нали не очакваш АФ[smilie18]

Дата:   17-04-06 19:57

ех естествено че пърстена за фокусиране го завъртих до безкрайност, и най-много на 2 метра разтояние фокусира , а по-далеко всичко е размазано, имах и един биометър 80мм ф2.8 с още един преходник м42/ пенкакон 6. и с него неямаше безкрайност ама поне 4-5 метра имаше...

първа  назад  1     всички  напред  последна