Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 питане за преходник
Автор: damyan_rm   
Дата:   17-04-06 13:55

здравейте, направих си експеримент с обърнат китовия канонски обектив - резултата е ето тук
https://photo-forum.net/i/323342&CATEGORY_ID=6
и нещо се самовпечатлих [smilie10] - ще ми се да видя какво още може да се получи с такава конфигурация - та искам ви да попитам: може ли да се намери някъкъв преходник който да се сложи, от една страна на М42->ЕОС преходник (т.е. да се навие в М42) и за него, съответно, да завия челото на китовия (Ф58)? Като как им казват на такива преходници? М42->Ф58? и имате ли представа къде мога да потърся за него?

благодаря...

Отговори на това съобщение
 Re: питане за преходник
Автор: mad_rad   
Дата:   17-04-06 14:24

Това е за теб, всички канонски обективчета ще са ти макро, запазваш си АФ и мерене
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=375102&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation

Автор: turin   
Дата:   17-04-06 14:33

казва им се "обръщащ пръстен", "reversive ring". От едната страна влиза в съответния байонет (в твоя случай - на еос-а), а от другата е с външна резба с размер на вътрешната резба за филтри на обектива.

Дата:   17-04-06 14:38

аха - ясно ... благодаря за разясненията

Автор: mad_rad   
Дата:   17-04-06 14:39

Ако си запален да се завираш в тревата да гониш бръмбари и мухи - забрави без АФ[smile], но честно казано не разбирам за какво ти е да правиш тази сложна конфигурация?[smile]

Дата:   17-04-06 16:15

mad_rad написа: ... но честно казано не разбирам за какво ти е да правиш тази сложна конфигурация?

стана ми интересно ... де да знам и аз за какво ми е точно ... най-вече да се забавлявам снимайки по този начин ...

Автор: lacho   
Дата:   17-04-06 19:22

интересно...

първа  назад  1     всички  напред  последна