Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 B+W има ли аналог?
Автор: CYPER   
Дата:   14-04-06 22:16

Тази марка при филтрите има ли аналог по качество? или с други думи какви филтри да си купи човек?

B+W 67mm UV 010 Haze Filter MRC (Multi-Resistant Coating ) NEW F-PRO - 25 pounds
или
B+W 67mm UV 010 Haze Filter Coated NEW F-PRO - 15 pounds
или
HOYA 67mm HMC (Hoya Multi Coated) UV Haze Filter - 10 pounds

Хем искам най-доброто, хем не ми се дава 50 паунда за 2 UV филтъра.[smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: B+W има ли аналог?
Автор: sofianec   
Дата:   14-04-06 22:20

Зависи какво ще има зад него

Автор: Kanonir   
Дата:   14-04-06 22:25

B+W MRC - едно от най-добрите! Хоя почти веднага след него като SMC им е най-доброто покритие и съответно най-скъпото, HMC една стъпка по ниско.[beer]

Дата:   14-04-06 22:30

sofianec, един 17-85mm IS USM на 67mm и един 70-300mm IS USM на 58мм.

Много пари тия филтри [smilie10]

Автор: Стоев   
Дата:   14-04-06 22:35

Преди време се спомена за качествените и скъпи филтри на никон, Джъмбо писа тогава, че ги ползвали профитата...

Дата:   14-04-06 22:36

За хубави обективи не жали пари!
Като сложиш ефтинийката, все ще мислиш, че нещо си се прецакал[smilie3]
Има остатъчно чувство, една такава утайка - ако бях сложил по-хубавия филтър щеше да е по-добре...

Дата:   14-04-06 22:42

Не съм хванал разлика м/у B+W и най-прост Hama при нормални условия, ама у тези нещица Джулиос е спеца по сметките и разпознаването при вадене на голям формат (прожектиране на големи файлове на киноекран примерно, дето се виждала разликата)[smilie5]

Дата:   14-04-06 22:44

(отива да търси писаното за линийки на милимундер вертикал или каквото беше там за качеството на изображението, за да не се изкаже неподготвен пак)

Дата:   14-04-06 23:17

Добре а между B+W 67mm UV 010 Haze Filter MRC (Multi-Resistant Coating ) NEW F-PRO - и B+W 67mm UV 010 Haze Filter Coated NEW F-PRO каква точно е разликата?

Че единия се драска по-трудно ли [smilie11]

Дата:   14-04-06 23:22

Разликата е в името и в цената.

Колко парички ще ти излезне разликата да си вземеш по-скъпият?

Дата:   14-04-06 23:29

Разликата е в качеството на просветляващия слой
Multi-Resistant Coating е мнгослойно просветляване и би трябвало да е по-добро от Coated

Дата:   14-04-06 23:32

Ами единия е 25 паунда, а другия 15 паунда - това за 67мм. А трябва да вземам още един на 58мм (малко по-евтини са).

Ако взема по-евтиния ще ми излязат общо 28 паунда, а ако взема по-скъпите общо 45 паунда [smilie10] Разликата не е малка и се питам дали си заслужава, щото имам и други неща да купувам (CF Reader, Hama Lens Pen, хубав трипод, допълнителна батерия и май т'ва)

Дата:   14-04-06 23:37

Що не пишеш в доларес или евро еквивалент?

Тази нумизматична рядкост малцина използват и трудно може да си представят реалната цена...[smilie10]

Дата:   14-04-06 23:47

Спициалну зъ Стоев [ezik]

Ами единия е 44 долара, а другия 26 долара - това за 67мм. А трябва да вземам още едни на 58мм (малко по-евтини са).

Ако взема по-евтиния ще ми излязат общо 50 долара, а ако взема по-скъпите общо 80 долара. Разликата не е малка и се питам дали си заслужава, щото имам и други неща да купувам (CF Reader, Hama Lens Pen, хубав трипод, допълнителна батерия и май т'ва)

Автор: nikolayradev   
Дата:   15-04-06 00:52

как малцина??[smilie5]

шейсе милиона сме......

Дата:   15-04-06 12:05

(мисли че би взел по-скъпите)

Автор: Julius   
Дата:   15-04-06 14:48

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Абре Стоев, според тебе като няма разлика между еФтинийките и скъпите филтърчета, що си си накупил
само от преФалените и скъпи B+W бре? А? [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik] Смешници... [smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer] [shtrak] [beer]

Дата:   15-04-06 14:58

Пак нещо не си в час - имам и еФтинки, не че при НОРМАЛНО снимане има разлика [ezik] [beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/crdk1837.JPG
http://photo-zona.net/images/user1962/album1286/preview/IMG_8352.jpg

Автор: ejko   
Дата:   15-04-06 15:05

е виж, че Стоев за 50лв разлика, си взима по скъпите дори да не вижда обективно различие в качестовото:)))

Дата:   15-04-06 15:08

Специално при тия /Close-up Lens/ Никон имат по-добър аналог от B+W - ей тези - двуелементните лещи от тип 3Т /+1.5/ и 4Т /+3/, които имат по-висока степен на корекция на аберациите... поне така пишеше у една дебела книжка... [ezik] ... съответно няма никакъв проблем да се комбинират и едновременно за по-голямо увеличение! [smilie7]
[beer] [shtrak] [beer]
Ааа Стоев сега друга песен запя... [smilie18] [smilie18] [smilie18] ... при НОРМАЛНО снимане... [smilie18] [smilie18] [smilie18] ... а земи се разрови за тестове СЪС и БЕЗ филтри - та да видиш какво пишат хората - има ли или няма разликата... [smilie7] ... айде моля ти се! [smilie10] [smilie10]
[beer] [shtrak] [beer]

Дата:   15-04-06 15:21

За Джулиус:
"Ааа Стоев сега друга песен запя... [smilie18] [smilie18] [smilie18] ... при НОРМАЛНО снимане... [smilie18] [smilie18] [smilie18]"

писал съм го и по-горе бе [smilie5]

Автор: Стоев
Дата: 14-04-06 22:42

Не съм хванал разлика м/у B+W и най-прост Hama при нормални условия, ама у тези нещица Джулиос е спеца по сметките и разпознаването при вадене на голям формат (прожектиране на големи файлове на киноекран примерно, дето се виждала разликата)[smilie5][beer]

Дата:   15-04-06 15:23

Ти не прайш разлика между патка и гъска [ezik] пък ко остава за филтри... [smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer] [shtrak] [beer]

Дата:   15-04-06 15:32

Патката е по-друга работа [ezik] [beer]

Дата:   15-04-06 15:34

Сериозно? [smilie11] Аз си мислех, пък че при НОРМАЛНО снимане между тях няма разлика! [smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer] [shtrak] [beer]

Дата:   15-04-06 15:36

Сигурно се вижда само при голямо увеличение? [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна