Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 червени очи
Автор: st.t   
Дата:   12-04-06 10:52

защо когато снимам 6 месечното си дете почти винаги е със червени очи - дори и да не гледа в обектива а леко в страни, тя е със сини очи -дали има значение?

Отговори на това съобщение
 Re: червени очи
Автор: neuromancer   
Дата:   12-04-06 11:02

не ползвай светкавица или си купи външна светкавица, която се насочва в тавана (ако апарата ти позволява де)

Автор: penchev79   
Дата:   12-04-06 11:04

в ей тая тема съм пуснал 1 линк за този ефект:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=335512&t=335512&phorum_uriauth=

Автор: penchev79   
Дата:   12-04-06 11:08

ето го направо линка към ПДФ:

http://my.opera.com/maznio/homes/files/red_eyes.pdf

Автор: asahi   
Дата:   12-04-06 11:15

Още една любима тема.

Очичките на детенцето не са като на батковците и каките. Снимат се по-трудно. Особено синеоките. Снимай при по-силно околно осветление, по възможност без светкавица.

Като порасне детенцето очите се променят - както по цвят, така и по време и характер на реакцията към светлината. Тогава функциата "компенсиране на червено очи" от светкавицата на фотоапарата ще е по-ефективна.

Автор: st.t   
Дата:   12-04-06 11:24

ткс penchev79, аз се бях уплашил да не би да има някакъв проблем с очите! явно сините очи предразполагат за този ефект

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   12-04-06 11:35

Аз където и да съм чел по тази тема - едно съм разбрал със сигурност - цветът на очите няма никакво значение.

Автор: int_27h   
Дата:   12-04-06 11:43

Има значение колко ниско е разположена светкавицата спрямо обектива, на най-масовите сапунерки е само 1-2см по-нагоре и почти няма снимка без червени очи, но при по-големите апарати е 5см и нагоре и доста рядко се случва.

Автор: stoyan_5   
Дата:   12-04-06 11:46

Всичко зависи от типа на светкавицата и газът, който е използван за нейната направа.
При вградените светкавици, ако не се ползва функцията за намаляване ефекта на червените очи, винаги се получават червени очи.
При повечето модели външни светкавици /аз ползвам Уномат/, където и да я сложиш, червени очи не се получават.

Автор: int_27h   
Дата:   12-04-06 11:47

stoyan_5, аз нямам нито една снимка с червени очи със С2ката [shtrak]

Автор: stoyan_5   
Дата:   12-04-06 11:50

Не споря - винаги има изключения!

първа  назад  1     всички  напред  последна