Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой от апаратите ще ми свърши работа
Автор: Markis   
Дата:   12-04-06 10:21

става въпрос за преснимане на сгради,които вече са извадени на снимки или са рисувани.Кой от следните апарати ще ми свърши по-добра работа-FZ30 или 350D(с подходящ обектив),изображението да се разпъне с размерите на билборд с възможно най-малко шум.Е ще има разбира се обработка с фотошоп,но ме интересува кой от двата ще предаде дълбочина на цвета и по малко шум на изображението като се абстрахираме от компютърната обработка.Известно ми е че двата апарата са в различен клас,но като следя мненията във форума някои даже препоръчват FZ30 пред 350D-(с оглед набъбването на инвестицията след закупуването на тялото и оборудването му с подходящитe обективи).

Отговори на това съобщение
 Re: Кой от апаратите ще ми свърши работа
Автор: boni   
Дата:   12-04-06 10:27

Ако мислиш да си купуваш апарат, само за да преснимаш снимки, по-добре си вземи хубав скенер и ги сканирай тези снимки.
Иначе много ясно, че 350Д с подходящ обектив е по-добре.

Автор: kaff   
Дата:   12-04-06 10:29

boni
[smilie24]напълно прав по добре скенер дори и на заем за някой ден[beer]

Автор: asahi   
Дата:   12-04-06 10:29

Нищо няма да ти набъбне откъм инвестиции. За репродукциите ще ти трябва само 1 обектив. Вариантът ти е 350Д + ЕФ50/1.8 или един от двата на М42 - Волна 9 или Индустар 61Л3. Има и по-скъпи обективи, но според мен няма нужда.

Защо не си сканираш картинките?

Дата:   12-04-06 10:46

Защото някои са нарисувани на самите сгради а други на дървени или PVC-плоскости,иначе имаме скенер на А3,но преснимането с 8мп.няма ли да даде по-добро качество и в двата случая има по следваща обработка,и все пак?

Дата:   12-04-06 21:12

добре разбрах че най-подходящ ще е 350D,но с кой обектив?

Автор: asahi   
Дата:   12-04-06 22:59

Търси отговора по-нагоре.

Дата:   13-04-06 09:16

asahi
Благодаря ти за отговора,и сигурно е така както каэваш.Ама нейсе,човек като си чете по форума и вместо сам да си помогне като се вслушва в мнението на по-опитните,той повече се обърква.Защото пазара е залят с техника и фотощраци бол,и обективи бол,и се чуди човека къде ще е разковничето,но така е.Тези които питат не са специалисти и искат мнението на специалистите,те пък от своя страна не знаят точната потребност на питащия и какво конкретно да му препоръчат,и така се въртим в един омагьосан кръг.[beer] В крайна сметка колкото и да питаш докато не вземеш да пробваш,все ще се чудиш![thankyou]

Дата:   13-04-06 23:08

[beer] [shtrak] [thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна