Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 каква светкавица за Canon G5
Автор: miloev   
Дата:   30-07-04 13:57

Замислям се за външна светкавица (никога не съм ползвал досега) и се опитвам да прочета това-онова. Бих бил благодарен за коментари и съвети в такава една посока:
- доколко ми трябва нещо друго, освен E-TTL (то другото при този апарат е ръчно)
- толкова ли е зле Speedlite 220? (ако някой я ползва, бих бил благодарен за коментар)
- разните не-канонски светкавици (Sigma, Sunpack и Metz) доколко работят с Powershot Gx-ове. Сайтовете им са доста объркани откъм парт номера и се притеснявам, че ако купувам от САЩ, може да не получа точно това, което съм гледал..

Публикацията е редактирана (30-07-04 17:29)

Отговори на това съобщение
 Re: светкавица за Canon G5
Автор: Pho   
Дата:   30-07-04 14:07

Ако си решил да взимаш светкавица за Г5 - най-доброто според мен решение като съотношение цена/качество е Speedlite 420EX. ако имаш възможност от САЩ да я вземеш - 170 USD иначе тук е над 700 лв. Много здрава, много стабилна и малко по-лоша от върховия модел на канон, която е над 420 дол. Купуваш веднъж и ползваш докато снимаш с Канон без значение на лента или дигитал....[smilie24]

Публикацията е редактирана (30-07-04 14:27)

380EX
Автор: GenaDP   
Дата:   30-07-04 20:42

...като нова, с калъфче и книжка - 360лв.

Същото като 420, но не и се върти главата в хоризонтална посока, и не поддържа безкабелна синхронизация с 550ЕХ/14MR/24MR

Re: 380EX
Автор: misho   
Дата:   30-07-04 21:27

Гена, кажи за кой модел става дума, има ли достатъчно ръчни настройки!

Ха!
Дата:   30-07-04 21:45

Кви ръчни настройки са те патили бре, такива имат само 2 модела на Канон - 550EX & 24MR

...а модела го пише горе...

Re: каква светкавица за Canon G5
Автор: misho   
Дата:   30-07-04 21:49

Верно, забравил съм си очилата! ще ти се обадя тея дни, навил съм се да си взема светкавица най сетне. Скоро снимах с една 550 ЕХ /на MSLD/ и ми падна шапката, а като видях после и цената паднах и аз!

Хе-хе...
Дата:   30-07-04 23:27

Абе ако ти е мерак - мога да ти уредя и 550ЕХ, и 420ЕХ, и даже 24MR - имам ги в наличност, и много-много не ги ползвам, ама... ще ти падне канчока. Тази 380ЕХ ми е личната, изпрал съм 20-тина сватби, кръщенета и др. простотии с нея, и толкова... Наскоро продадох една друга, на доста повече километри :))

Автор: msld   
Дата:   30-07-04 23:46

miloev - ako imash vazmojnost,kupi si canon 550 EX,niama da sajaliavash...

Дата:   30-07-04 23:47

miloev - ako imash vazmojnost,kupi si canon 550 EX,niama da sajaliavash...

???
Дата:   31-07-04 00:01

...бе я ме светни ква е великата файда от 550-ка, че аз още не съм узрял... Имам такава, заедно с две 420 - заради безкабелното палене, като ходя нейде да щракам репортажно - мъкна тях, че не тежат, и няма жици...

Ако ще ползва ръчни режими - да си земе един Вивитар за без пари - той може даже повече от 550 (има тиристорно мерене). А за E-TTLа е без значение кво ще накачули на апарата... Мощност ли му требе такава, що ли?

Дата:   31-07-04 00:40

spored men predimstvata mu(na 550EX) sa slednite - dostatachno moshtna,
dostatachno info otzad na LCD panela,E-TTL,TTL(s CF3),high-speed flash,wireles,bounce flash,FEB,second-curtain flash,multi flash,vazmojnost za snimane s 17 mm obj.,flash ratio,udobna i nadejdna pri rabota...

Бе гълъбе...
Дата:   31-07-04 01:04

1. E-TTL, high-speed flash, bounce flash - това го имат и другите модели;

2. TTL(s CF3), second-curtain flash - това на G5 как си го представяш?

3. vazmojnost za snimane s 17 mm obj - верно ли тоз апарат имал 17мм. обектив?

4. flash ratio - всяка светкавица за 100-тина лева го има, като ще снимаш на ръчен режим - купи си Вивитар

5. udobna i nadejdna pri rabota... - смешник

Дата:   31-07-04 01:29

Gena DP - popita me i az ti otgovorih - govoria po printsip za vazmojnostite na 550 EX...
za second curtain na G5 - ima si second-curtain - procheti si rakovodstvoto...
kolkoto i da ti e smeshno moga da ti prevklyucha 550EX na TTL ,postavena na G5...
spored teb sigurno sa smeshnitsi vsichki profesionalni fotografi po sveta izpolzvashti canon 550EX
i predi vreme se opita da sporish ,che 550EX niama TTL,no may se ubedi ,che ima...

Дата:   31-07-04 01:35

За да работи ТТЛ, трябва и камерата да го поддържа. А Г5 не може.

2nd curtain G5 няма как да има, щото няма curtain, а централен затвор. А дали светкавицата ще се изпразни в началото или в края на експонацията - функцията се управлява от камерата, не от светкавицата...

Като не помниш за кво съм спорил, въри назад да гледаш. А профитата ползват не само 550, а и Метц, и Вивитар, и Сънпак...

Публикацията е редактирана (31-07-04 01:45)

Дата:   31-07-04 15:03

tova e menuto na G5 - za 2nd curtain

https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/aldn1741.JPG
http://www.dpreview.com/reviews/CanonG5/Images/Captures/anim_recmenu.gif

Хе-хе...
Дата:   31-07-04 15:20

Ми Канон-ци са се осрали с названията. Но както сам забелязваш, менюто е НА АПАРАТА, не на светкавицата...

Дата:   02-08-04 00:29

I Canon G5 i Canon 550EX poddarjat second-curtain flash sinhronizatsiya,ne stava vapros za curtain,a za nachin na sinhronizatsiya sas svetkavitsa.Postavena na aparata(G5) svetkavitsata(550EX) ima prioritet pri second-curtain sinhronizatsiyata...tazi snimka e napravena po tozi nachin

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/ifss4205.JPG
https://photo-forum.net/images/msld_1091394687_dance.jpg

Велика мисъл!
Дата:   02-08-04 02:03

I Canon G5 i Canon 550EX poddarjat second-curtain flash sinhronizatsiya, ne stava vapros za curtain

Велик бисер - значи не е curtain, а е curtain?

И явно е особено ценно да си вземеш светкавица, дето има същата опция като фотоапарата ти, че ако случайно забравиш как се променя синхронизацията от тялото - да го направиш от светкавицата.

Публикацията е редактирана (02-08-04 02:13)

Автор: heliossve   
Дата:   02-08-04 08:05

Abe GenaDP,
kato si tolkova protiv 550 EX kaji za kakvi pari moje6 da q nameri6 ili si re6il da q podarqva6?

Шът бре!
Дата:   02-08-04 09:19

Против съм, щото е твърде скъпа (според мен) за това, което предлага, голямо прасе е, и не върши кой знае ква по-различна работа от малките модели (често може да бъде заменена от някой стар Мец или Сънпак за 1/4 пари).

Няма да я продам моята - писал съм за кво я използвам по-горе. Иде реч за ползване от обикновен юзър, дето слага на фотоапарата и щрака (като Милоев).

Автор: behemoth   
Дата:   02-08-04 11:11

GenaDP,
tova za koeto osnovno izpolzwat 550EX e tova za koeto i ti.
no naprimer za 300D ( bez hack - a) niamash FEC, onia prostotii s "curtain" i ako svetkavicata ti go niama duhash.

az mojesh da izbiram 420EX za 170$ ili 550EX za 300$ i izbrah 420EX za men 130$ ne sa oprawdani za razlikite.

Re:светкавица за Canon G5
Автор: miloev   
Дата:   02-08-04 11:24

Благодаря на всички, които изказаха конструктивно мнение - фо, Гена за офертата за 380ех (няма да се възползвам) и на msld.
Със сигурност и 420 ми е на границата, а за 550 не става и дума. А и не съм сигурен дали и колко ще използвам някои от екстрите. По скоро въпроса ми беше дали някой ползва/познава по-евтините неща като 220ех, Sunpack pz-40x, Metz 44.

Автор: laguna   
Дата:   02-08-04 11:34

GenaDP,
за колко ги продаваш /или не съм разбрала правилно/, но ако продаваш 420EX или 550 ЕX,
можем да поговорим. Имам 300D и си търся
добра светкавица, може и втора употреба.

Цените:
Дата:   02-08-04 13:58

380ЕХ - 360лв.
(С калъфче и книжка, съвсем малко употребявана)

420ЕХ - 600лв.
(С кутийка, калъфче, стойка, книжка - нова)

Автор: pinko   
Дата:   02-08-04 14:04

laguna, щом си с 300Д, най-добре си вземи една Сигма EF 500 DG Super, тя е ПЪЛЕН аналог на 550ЕХ, а струва 470 лева с ДДС и гаранция.

Ако пък не държиш на дисплейчето отзад, EF 500 DG ST, 340 лв.

Вършат същата работа, вервай ми[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна