Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Днес и утре се гласува за конкурса "Пътешествия"
Автор: J0R0   
Дата:   16-12-03 12:01

И приключваме и с този конкурс на 17.12.2003

[beer]

Публикацията е редактирана (16-12-03 12:03)

Отговори на това съобщение
 Re: Днес и утре се гласува за конкурса "Пътешествия"
Автор: r_popov   
Дата:   16-12-03 14:25

За всички участници [beer][beer] [beer]

Дата:   17-12-03 18:30

Приключи!
Честито на победителите!
Емо да каже на кой телефон да се обадят за да си продиктуват имената и адресите за абонаментите.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-12-03 00:34

J0R0 , даите победителите? Аз сега кликнах по рейтинг и видях първите три, но...от де да знам кога точно е приключил конкурса, т.е. гласуването може да си е продължило.
Честито на победителите!

Автор: Photo   
Дата:   18-12-03 01:17

Mobby_Dick на заглавната страница пише:

"Приключи конкурсът "Пътешествия" на сп. Одисей. Победителите са: Valentin Russanov, Deno, Ant, Pinko, Stefan, Amateur. Честито!"

Честито и от мен![smile] [beer]

Дата:   18-12-03 10:36

Всъщност ANT има две снимки в първата шестица, но тъй като взима едната втора награда, то няма да е справедливо да вземе и третата едновременно.

Автор: jumbo   
Дата:   18-12-03 10:45

аз съм разочарован от резултата снимката на дено бе много по-силна от тази на валентин (това е мое мнение) и се задържа доста месеци на първо място а вальо пусна снимката си 3 дена преди края и спечели [smilie11]
което за поредн път доказва че трябва да играеш в последните няколко дни
наистина смятам че снимките на дено и ант
даже на ант най-вече са по-добрите и ако трябва да съм честен ант е 100% вписан в условието и има перфектно качество [smilie25]
снимката на валентин може да е попадение но е далеч от перфектното качество поне видимо на монитор
честито на победителите [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   18-12-03 11:11

Ами има много добри неща в галерията. Не мога да кажа, че тези наградените са лоши, напротив - хубави са. Но спокойно според мен биха могли да бъдат и други - Polar Bear, Svetalcho, Chanev , Sokkon, Ilianski, Obi One Cenobi, Brummaker, Kolovos, Nenov, Boreto..... са все хора които биха се вписали идеално в числото на наградените. Но за съжаление винаги е така - наградите са по-малко от тия които ги заслужават.

Автор: PolarBear   
Дата:   18-12-03 11:24

JORO, дали обратното не би било повече за съжаление? :)

Автор: geo   
Дата:   18-12-03 11:47

Борето специално с неговите чукари и борчета може да оборудва всеки влак на БДЖ със свежо изкуство, защото тяхното сигурно вече е избеляло.

Дата:   18-12-03 12:02

Гео, мен лично някои снимки на Борето доста ми харесват. Този тип снимки може да не се вписва точно в категорията изкуство, но това важи за много други снимки. Репортажите също не са. Уникалните астрофотографии на Маркишки - също. Но това не ми пречи да ги харесвам.

Автор: neuromancer   
Дата:   18-12-03 12:11

Може ли да се разгледат само снимките от Пътешествия по рейтинг? Ако кликна на рейтинг ми дава снимките от всички албуми

Дата:   18-12-03 12:22

Влез първо в галерията Пътешествия и тогава натисни синия линк "по рейтинг" - горе вляво (а не жълтия от командния ред)

Дата:   18-12-03 13:53

Съгласен напълно с мненията на Джъмбо, и на Жоро. Наистина, последните неща маи се класират някакси. Снимката на 1-во място е много добре направена но...имаше също доста много добре снимани екзотики, от които ми миришеше на пътешествие и стягане на раница доста повече. Явно доста Артове са оценявали - добре, че нямаше натюрморти с компас и бутилка, например B&W, но пък имаше доста подуенски жп.линии и прочие. Нищо лошо - ама всяка снимка си има място - на мен ми харесва снимките в предни позиции В ТАКЪВ КОНКУРС да миришат на тропици, пасати, пясък, студ, бури и антика. Може би, защото съм пристрастен - по образование съм и географ :)) ценях в този конкурс повече пътешествието...а не интерпретацията.
В Национал Географик снимките освен, че са хубави, са правени в редки кътчета.
участвах само с 2 снимки, защото не съм имал шанса да пообиколя някои такива редки кътчета, както са го направили доста от участниците, а част от тях са се справили прекрасно и с фотографската част.
2-ро място - "Зелена буря" - много силна снимка, но точно точно това зелено...ама хич, ама изобщо не се връзва. Вече мога да го кажа, не исках да влияя или влизам в спорове с разни Артове.
3-то място - Ант е пуснал не 1-2 или 3 силни снимки, точно по темата. Браво!! Според мен тои трябваше да бъде първенеца!
Искам да кажа , че видях достоини за класиране неща и на Amateur, Polar bear, Ilianski,Svetalcho, msld, pulse,ObiOneCenobi, Brummaker, Boreto, както и много приятни снимки на Ivan-Kolovos,Peter, Chanev, eli, emmmo, ceco, pulse, mia, Стефан, Elina, pinko, fototo, .извинявам се, сигурно съм пропуснал някои.

Автор: dreamweaver   
Дата:   18-12-03 14:31

Моби, с много от мислите ти съм съгласен, най-вече с тази ..."на мен ми харесва снимките в предни позиции В ТАКЪВ КОНКУРС да миришат на тропици, пасати, пясък, студ, бури и антика. Може би, защото съм пристрастен - по образование съм и географ :)) ценях в този конкурс повече пътешествието...а не интерпретацията.
..."
От друга страна не бих искал да съдя хората, които са снимали подуенските линии с желание да участват, всеки има право на това, особено в този сайт.
Затова: конкурса свърши - честито на победителите, и до скоро!!![smile]

Автор: Boreto   
Дата:   18-12-03 14:53

Гео, дай връзка с някой шеф в БДЖ-то да го оборудвам с изкуство.
[smilie5]

Впрочем, качвал ли си висок планински връх?
Помирисвал ли си мура?
Или това не е нужно за разбиране на Изкуството?
[smilie11]

Автор: TheMadMan   
Дата:   18-12-03 15:27

bore, be ostai go neka da rupa :)

az predlagam ama izobshto na takiva kato geo i poly_the_girl, koito si imat takova negativno otnoshenie i kritikarene, da ne im se obrushta ama gram vnimanie i da ne im se replikira. i v edin moment shte im omruzne da zloslovyat i rusyat prostotii.

e, i na men ne svichko mi haresva, NOOOO tova ne oznachava, che trebva kato nekakvi puberteti da metame kal i da komentirame drugite koooolko edi si kooolko zle bili, a puk nie kooolko sme vuzvisheni.

Bih iskal da se oburna kum geo i poly_the_girl i da im dam samo edin primer: v nito edin chuzd forum ili site za photography ili kakvoto i da e drugo izkustvo az ne sum chul i vidial ili prochel podobni users, nyama takiva, koeto e hubavo i yako to espodeleno, koeto e posredstveno ili slabo mu e kazano po toleranten i mil nachin, bez da se zabiva v okoto na tozi deto se uchi debela treska, shtadi se lichnoto dostoinstvo na choveka, ima tolerantnostta. zashtoto nikoi ne se e rodil nauchen, nooo tozi, koito raboti i se stremi da se nauchi i da bude po dobur dnes ot vchera i da napravi po-dobro neshto ot predi sedmica , mesec ili godina, tozi deto se stremi da progresira, toi uspyava !!!!

Chestito na pobeditelite !!!!!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Na odbur chas ot men, i da namirat novi muzi i temi za exploatirane, zdrave i kusmet, polozitelni emocii [beer] [smilie18] [smilie19] [smilie3] [smilie7]

Дата:   18-12-03 15:35

Boreto - ако на мен БДЖ то ми предложи такъв вариант, с радост им давам снимки - те ще се гледат доста време, преди да изсветлеят или ги счупят, и от повече хора и от НДК[smilie3] Не е обидно, както не е обидно понятието - "снимка за картичка","за календар"- защото повечето, който правят такава категоризация не биха могли и снимка за картичка да направят.
dreamweaver - най-малко съдя такива хора, още повече, че са сложили добри снимки..и не те са ги оценявали. Просто споделям, че оценяването не ми пасва съвсем на вкуса, спрямо КОНКРЕТНИЯ конкурс. Търсех Натюра пред Арта, а тои може да е дори в едно лице, портрет..ама не всеки добър портрет[smilie3]

Дата:   18-12-03 16:08

TheMadMan:
"Bih iskal da se oburna kum geo i poly_the_girl i da im dam samo edin primer: v nito edin chuzd forum ili site za photography ili kakvoto i da e drugo izkustvo az ne sum chul i vidial ili prochel podobni users, nyama takiva, koeto e hubavo i yako to espodeleno, koeto e posredstveno ili slabo mu e kazano po toleranten i mil nachin, bez da se zabiva v okoto na tozi deto se uchi debela treska, shtadi se lichnoto dostoinstvo na choveka, ima tolerantnostta. zashtoto nikoi ne se e rodil nauchen, nooo tozi, koito raboti i se stremi da se nauchi i da bude po dobur dnes ot vchera i da napravi po-dobro neshto ot predi sedmica , mesec ili godina, tozi deto se stremi da progresira, toi uspyava !!!!"

TheMadMan, ти за пореден път надхвърли очакванията ми. Като гледам горното изречение и докато се мъча да разбера смисъла му, реших, че ти си един истински български Фокнър. Това е най дългото изречение в този форум и съдържа сентенции и просветления, които са достойни за наизустяване. Моля те, позволи ми да те цитирам в случаите, когато искам да изглеждам малко по-интелигентен!

Дата:   18-12-03 16:16

re Boreto:

Най-високият връх, който съм изкачвал е Мусала, но това е инцидентна проява. Може и да съм мирисал мура, но не съм сигурен, защото не я разпознавам сред останалите дървета. И да - това не ми пречи да разбирам от фотография. Може би ти трябва да се замислиш дали мирисането на мури и катеренето на баири превръща спомените ти в изкуство. Тук ще си позволя да цитирам Андрей Тарковски, който казва, че спомените от детството не превръщат човека в артист.

Автор: ValentinRussanov   
Дата:   18-12-03 16:19

Re:Jumbo-Kakvo da ti kaga za ka4estvoto,predi izvesno vreme bqh pisal 4e 100K ne sa dostata4ni da pokage6 snimka v koqto ima mnogo detaili,no kakvo da se pravi takiva sa usloviqta i sled kato u4astvam zna4i sam saglasen s tqh.
Za snimkata na Deno koqto dosta ot komentira6tite qvno haresvat pove4e ot tazi koqto e na parvo mqsto,da dam i az edna kritika koe ne mi haresva v neq,na parvo mqsto zelenoto koeto moge bi idva ot kopiraneto na snimkata/poradi pove4eto sinio v kadara ma6inata e pusnala galto i v kraina smetka =zeleno/taka si mislq/ne znam s kakvo e snimana i ne moga da govorq za ka4estvoto.Vtoro -tamnoto petno v lqvata 4ast na kadara mnogo nategava kompoziciqta i treto 4ovekat koito se namira po4ti v centara na kadara.Tova e li4noto mi mnenie ne iskam da zasqgam nikogo.Blagodarq na Fotoforum,Odisei i vsi4ki koito haresaha snimkata mi,blagodarq vi i uspeh v na4inaniqta vi!!!

Дата:   18-12-03 16:22

Валентинееее, обади се в редакцията, че Емо те издирва под дърво и камък.
И си остави телефона в профила.
Същото важи и за другите клубари, които не са си написали телефоните.
Бъдете спокойни, няма да ги раздаваме на гаджета, ще ги ползваме за свързване с човека, когато има нужда.

Автор: TheMadMan   
Дата:   18-12-03 16:37

JORO, imenno na revnostni fenki trebva da gi davate telephonite ot profilite [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie7] [smilie7]

Автор: r_popov   
Дата:   18-12-03 16:43

Geo, би ли ми разяснил по-детайлно твоите критерии за хубава снимка, защото от коментарите ти не мога да се ориентирам. А искам да мога да се науча да разбирам снимките така добре, както ти го правиш.
Ето например Борето:
Прегледах всичките му снимки... хм... има някои които не ми харесват и определено са слаби, напр. "Опълченците на Вихрен", "Пътят към Ягодинската пещера". Има средна работа - напр. "Родопско утро" - предния план е много добър, но задния трябва да се пипне малко.
НО намерих и много истински и въздействащи, по мое скромно мнение, като например: "Дървото" - за шестица, "Октомври на Витоша", "Това не е мравояд", "На Витоша през зимата", "Мъглата се вдига", а "Вихрен и Кутело" ми е любима [beer]
Но най-важното е, че като гледам тези снимки и усещам полъха на вятъра... има емоция, въздейства на зрителя. Мисля, че биха стояли добре и на изложба в НДК, а защо пък не и във вагон на БДЖ. Тогава повече хора ще могат да им се радват, в което не виждам нищо лошо.
Е, това е само моето мнооооого скромно мнение, ти си по засуканите коментари [smilie25] .

Автор: Boreto   
Дата:   18-12-03 17:02

Гео, ти май имаш комплекси на тема изкуство и артистизъм.

Пожелавам ти да имаш енергията и възможността да преустроиш света според разбиранията си (включително и за изкуството).

Впрочем, извинявай дето не съм разбрал, че сайтът е само за художествена фотография (каквото и да значи това).
[smilie6]

А, да те попитам може ли да разглеждам фотографии на рисунките на Дали (например) или това е проява на лош вкус и трябва да отида и да разгледам непременно оригинала, ако тази фотография не е артистично направена.
Извинявай, ако изречението е прекалено сложно и ме прави да изглеждам по-умен отколкото съм.

първа  назад  1     всички  напред  последна