Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Чудя се дали след няколко години изобщо ще се печатат снимки...
Автор: boni   
Дата:   10-04-06 01:36

Все по-малко и по-малко хората печатат снимки за семейните си албуми. Факт е, че стана много по-лесно и удобно да пратиш снимките на бебока по мейла на близки и роднини или да ги качиш в личния си сайт където всеки да може да ги види...Или да спретнеш една презентацийка с подходяща музика, която можеш да си врътнеш на видео CD или DVD и да си гледаш и на телевизора освен на компютъра.Особено като станат масови HDV телевизорите...
Електронните билбордове скоро ще заменят съвсем традиционните. На път са да станат реалност и електронните вестници, (вече ги има в ч/б варианти, да не се бърка с онлайн изданията, които си гледате на домашното PC)Не пречи след време и списанията да станат само такива.
Чудя се как може да се развият нещата в тази връзка при цифровата фотография, ако започне да изчезва печата.[smilie10]
Кодак явно са сериозно разтревожени от подобна алтернатива, защото в последните си реклами се опитват да налагат идеята, че "Истинските спомени са тези на хартия"
Може и да са прави от позицията на нашето поколение, но как ще го чувстват децата и внуците ни един господ знае:)
А фалити на фотоателиета наблюдавам ежедневно вече.

Отговори на това съобщение
 Re: Чудя се дали след няколко години изобщо ще се печатат снимки...
Автор: Brummaker   
Дата:   10-04-06 01:43

аз пък се чудя кои/къде/колко/в какъв размер да си отпечатам за нещо като изложбичка в хола [smilie3]

че то добра е идеята всичко да е 60х90 см , да кажем, в електронни екрани ама....нещо не го виждам ха ха ха

[shtrak]

Дата:   10-04-06 01:46

Не го виждаш сега и не го виждаш ти ... Ама вече се продават електронни настолни рамки, в които можеш да си сменяш разни снимки, а след години кой знае какво ще бъде и как ще го виждат децата ти...

Автор: CYPER   
Дата:   10-04-06 01:49

Аз пък си печатам още, щото не е скъпо и ме кефи крайния резултат [smilie24]

Дата:   10-04-06 01:49

е за това говоря - знам за тия рамки, но още цената име ...да де ;)

а че след време на всички ни ще висят по стените - спор няма [smile]

въпросът е единствено след колко време една такава рамка 60х90 см ще струва 100лв [smile]

Дата:   10-04-06 01:54

Cyper, и аз си печатам още, питам се накъде ще се развият нещата в тази насока... Тези мисли ми дойдоха в главата, защото установявам, че започвам да забравям да пиша ръкописно с химикал. Просто не ми се налага...
Brummaker, не знам след колко време, но рано или късно ще дойде...
Не ме разбирайте погрешно, такава алтернатива не ме кефи. По принцип това бясно електронизиране във всички сфери на живота не ми харесва и никога не ми е харесвало. Започваме да се отдалечваме твърде много от "важните неща", както пееше мечока Балу[smilie18]

Дата:   10-04-06 01:56

защо бе бони [smilie11]

кофти ли е да имаш на всяка стена по една рамка 60х90 с качество , малко по-добро от това на хартията [smilie3] и с един бутон да сменяш когато си поискаш "изложбата у дома" ...

ех, дано това време дойде по-скоро , казвам аз ...

Дата:   10-04-06 01:57

Ха , ей ви тука по въпроса, какво излезе като написах в гугъла "електронна книга" :
http://rumengospodinov.hit.bg/elektronnahartia.htm

Дата:   10-04-06 01:59

яко [smilie24]

Автор: muha-palamarka   
Дата:   10-04-06 02:00

За жалост нещата наистина стоят по този начин, дори при мене е така откакто си взех лаптоп преди 8 месеца, не съм копирал една снимчица, а всяка седмица сканирам филми. Каквото и да си говорим за добро или за зло покрай всички тези нови технологии светът на фотографията доста се промени.
Ceep on [shtrak] пък ще видим де ще му излезе края!!!

Дата:   10-04-06 02:01

Като чета тази статия за електронната хартия, май до десетина години друга няма да има....
Хубавото в цялата тая работа е, че ще се намали драстично изсичането на горите:)

Автор: bobihot   
Дата:   10-04-06 02:30

То затова няма много хартиени свидетелства от "древните" развити цивилизации, ама шъ ги настигнем!

Автор: karavelov   
Дата:   10-04-06 04:51

абе моите 3,24 стотинки:

Едва ли скоро ще има визуализилащи устройства, които имат разделителната способност еквивалентна на днешните хартиени носители. Засега на мониторите е 72 или 96 DPI, на печата във фотото е 400 DPI, без изобщо да се засяга въпроса за оптическото копиране на хартия (цветно и черно-бяло). Такава резолюция е в близките 10 години непоснижима, най-вече понеже индустрията на LCD мониторите не й е първа грижа цифровите рамки за снимки.

Друга важна особеност е това, че хартията отразява светлина, а монитора, излъчва. Това е фундаментална разлика, която променя самия образ. Следствията от това са неизброими.

От друта страна, Бони е прав, че много от снимките, които днес биват отпечатвани, вече просто ще бъдат пращани по e-mail-а или качвани на сайта. Но все пак това са тези снимки, в които фотографията има обслужваща функция - да регистрира нещо, иначе речено - снимките за спомен. Но от това не виждам как фотографията като изкуство би загубила. Класическа черно-бяла фотография се прави с подръчни средства: кафе, парацетамол и сода за хляб. Цветната едва ли ще изостане, понеже двигател на мастилено-струйните принтери не е фотографията, а офис нуждите за все по-шарени дипляни.

Публикацията е редактирана (10-04-06 05:58)

Автор: delchev   
Дата:   10-04-06 07:22

хммм... електронното си има своите предимства... аз например копирам само нещата, които бих си закачил на стената... затова пък в доста внушителен формат.

Автор: Стоев   
Дата:   10-04-06 07:25

Много място заема хартията [smilie11]

Автор: zoomaniak   
Дата:   10-04-06 07:36

Към нищо хубаво няма да доведе тази човешка еволюция - прикрита под фалша "прогреса е важен" - но няма да съм жив да го видя. Бони всичко което ти си изброил като "прогрес; развитие" е помийна яма, в която ще се къпят и мойте деца [smilie2] [smilie2] [smilie2] и след къпането си - те ще са забравили всичките истински и стойностни неща. А аз ще съм прекалено стар и немощен за да им попреча да се превърнат в една деградирала дигитализирана раса [smilie9]

Автор: Стоев   
Дата:   10-04-06 07:37

(черпи Зоо едно кафенце за Добрутро)

Автор: nsirakov   
Дата:   10-04-06 07:58

Зоо - след 100 години ще има дигитални начини да се подмладяваме - така че ще имаш сили да им казваш на вниците това дето го каза ;)

Автор: shadowhand   
Дата:   10-04-06 08:05

Бони, това за което говориш ще стане и както ти сам каза вече е на път. Проблема е, че малко хора успяват да разберат колко по-хубаво може да изглежда изображението на хартия и до известна степен ползват електронния метод за да спестят време.

Автор: urbangrey   
Дата:   10-04-06 08:18

da spasim dyrvetata [ezik] ot masovo iztreblenie [smilie24]

Автор: diandimov   
Дата:   10-04-06 08:28

Интересна тема.

Знам само едно: Че винаги се случва само по-лошото.

Откъм наша гледна точка.

Затова пък е абсолютно ясно че децата и внуците ни ще се чудят как сме живели при тези условия.

Както ние не можем и да си помислим за бита на дядовците и прадядовците ни.

(Колко спечено, а? Жена ми има рожден ден и излизаме!)

Автор: kolov   
Дата:   10-04-06 08:32

[smilie24] [shtrak] сега да си щракаме фотките,пък после времето ще покаже[smile] [smile] [smile] , Бони ,прав си на там вървят нещата,друго си мисля след сто години някой внук като се разрови по тавана ще намери ли стари пожълтяли снимки на който ще се зарадва или ще намери дискове които надали ще има вече на кво да ги пусне[ezik] Бони дай ми малкщо подробности ма мейла за малкото бижу,да се видим тия дни[smile]

Автор: diandimov   
Дата:   10-04-06 08:34

Между другото отдавна не печатам.

След маса време пред скриина нещата на хартия са по- други.

Да, монитор и Color Management. И друга видеокарта, и какво ли не. Все неща които са вързани едно с друго, и с пари, а и не чак толкова необходими на първо време...

Автор: Marillion   
Дата:   10-04-06 08:36

Каквото и да си говорим няма да променим нищо. Хората все повече се превръщат в пасивни потребители. Пределно ясно е, че на човек му е доста по-лесно да прави всичко с 1-2 движения с мишката отколкото да се мъчи с часове в тъмната стаичка. Масовото използване на цифровите апарати довежда след себе си и цифровизацията на фотографията. Вече всяка една снимка - без значение дали е на хартия или цифров файл минава през обработка. Както казва Бони - много ателиета започнаха да фалират. Все по-малко хора си купуват лентов апарат Скина (още по-рядко по-скъпи фотоапарати) и носят ленти за проявяване, защото им излиза доста скъпо. Всеки предпочита да си купи някаква сапунерка, да изщрака 100-200 кадъра и да си ги метне на компа, след това да ги качи на сайт или да прати по е-майл. Преди няколко дни в едно ателие ми направи впечатление, че дори и на най-обикновенните снимки за лични документи се прави обработка - заглаждат се бръчки, прическа... стига да си платиш естествено. Няма как - прогреса ни диша във врата. Явно без приспособяване към нововъведенията няма как да останеш на пазара.

Зоо - напоследък ми прави впечатление, че си крайно настроен в повече от мненията си. Изказването ти по-горе е ужасно крайно и глупаво. Щом си толкова против новите неща - спри си тока, извърли мобилния, строши си компа... взимай едно копие и си намери пещера, където като няма да ти вали. Запали си огън с кремък и ... успешен лов на диви прасета. (нищо лично)

Автор: 2metraninja   
Дата:   10-04-06 09:25

Да бе хора - какво сте тръгнали да оплаквате "истинските неща" ами да седнем да се тръшкаме за пергаментите - колко красиви са ръчнописаните и рисувани евангелия... като си помислите колко "напред" сме от средновековието и колко по- добре живеем, значи не е толкова страшен този прогрес.
Както не са спрели да издават хартиени книги досега, не мисля че и скоро ще стане..
Според Майкрософт, догодина всички хладилници и микровълнови в света трябваше да имат инсталиран уиндоус... Аз на живо още такъв не съм видял... А и новия им уиндоус за компютри нещо се бави...
Стига вече апокалипсис, стига сте се кахърили за неща, които скоро няма да станат, взимайте си фотоапаратите - и лентови и цифрови и излизайте да снимате - навън е пролет, аналоговите пчелички жужат аналогово, аналоговите цветя цъфтят под аналоговото слънце с аналоговата му светлина...
Хартиени снимки винаги ще има.[shtrak]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна