Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цени на фотоапарати?????
Автор: _Oceanblue_   
Дата:   08-04-06 23:02

Интересуват ме цените на следните фотоапарати:
Sony DSC - H2
Sony DSC - H5
Canon S3 IS
Panasonic DMC - FZ7
и магазините(освен photopavilion ),в които може да се тестват и закупят...
Ще съм благодарен на всеки,който разполага с някаква информация и мнение за горепосочените апарати......

Отговори на това съобщение
 Re: Цени на фотоапарати?????
Автор: Стоев   
Дата:   08-04-06 23:43

http://911.bg

Дата:   08-04-06 23:55

Стоев,благодаря ти,но търсените от мен модели ги няма там....Ако знаеш някой друг онлайн магазин...

Автор: chiphead   
Дата:   09-04-06 14:23

представителството на Сони е Сони.бг
на Цанон - цанон.бг
Панасоник внасят К&К (техномаркет)
...

на сайтовете на представителите, има дилъри и дистрибутори, евтините неща са в щатите.

Успех!

Автор: simbon4o   
Дата:   09-04-06 16:42

освен техномаркет не знам къде, пък ако намериш карта за 6% намаление...още по-добре. Ама никой от тях не ми харесва честно казано! На тях пари има и много по-добри машинки. FZ7 май е най-евтин, а на цената на FZ30(мисля че там са им цените някъде) да си купиш S3IS, H2 или H5 си е набутвация си мисля :). Освен че всички шумят колкото че ако не и повече от него и са само 6 мегапиксела(Н5 май беше 7 което на 1/2.5" матрица е УЖАС), нямат бърз RAW(някой хич нямат, сонитата май имаха ама не съм много сигурен), никой не е с ръчен зуум, абе ... ти си знаеш :) успех![shtrak]

Публикацията е редактирана (09-04-06 16:46)

Дата:   09-04-06 20:09

Chiphead,благодаря,но там няма цени..
simbon4o ,за тези пари кои са по-хубавите апарати?И все пак,аз съм само любител.....[shtrak]
Canon S3 IS май е най-добре ???????

Дата:   09-04-06 23:22

ами от изброените Panasonic и Canon са "добри"

Канона е с въртящ дисплей и висока цена,
панасоника е с голям дисплей(въртящ е по-добре) и ниска цена, като картина ще са вече еднакви, въпреки, че не съм виждал снимки с канона. Мисля че ще са еднакви щото 1/2.5" матрица с 6 мегапиксела ще има шумоподтискане здраво и ще е едно мазало. FZ7 поне според мен дава по-лоша картина от FZ5. FZ5 и S2IS можеш да сравниш на dpreview.com, според мен FZ5 e по-добре от двата защото канона повече омазва нещата при ниска осветеност, но при новите мазането ще е еднакво - голямо.

За тия пари, имайки предвид че канона струва над 1000лв(S2IS е толкова новия ще е още повече), има един дето аз снимам с него и дето ще ми изядат ушите след малко задето си го хваля :) ама не е така, просто е на арите си най-доброто за мен поне FZ30. Има значителни преимущества и пред S3IS и пред FZ7 :).

Важни преимущества на FZ30:
8Мpix
ръчен зуум
ръчен фокус на гривна
RAW който пише за 3 сек
въртящ дисплей с 235000 пиксела[smilie24] (дисплея му според мен е по-добър от на канона и като цветове и като възможност за настройка и ...)
По-удобен е и по-тежък(това не мен ми харесва онези са като играчки)
Като цяло апарата е по-горен клас.

Ако ще е на тия пари обаче и си съгласен да мъкнеш раница със обективи, вече можеш да помислиш и за едно Olympus E500 с два обектива и 1GB карта което за 1600лв е МНОГО добра оферта. Печелиш - много по-малко шум, готин DOF, бързина.

Дата:   09-04-06 23:25

май се улях да пиша :)

Дата:   10-04-06 00:29

simbon4o ,
благодарности за разясненията,но имам още едно малко доуточняващо въпросче. Как така
S3IS със своите 6Мпиксела и матрица 1/2,5 ще маже повече и ще има повече шум от ФЗ 5, а доколкото знам ФЗ30 е с 8Мпиксела и само с 1/1,8 матрица --- не е ли още по-зле????. Нещо не мога да схвана?????
S3IS - 999лв
ФЗ7 - 749лв.
Някакво мнение за Сонитата?

Дата:   10-04-06 00:43

1/1.8" е по-голяма матрица от 1/2.5" :). FZ5 е с 5 мегапиксела което е на границата на приемливия шум дори за ентусиастите на фотошопа на 1/2.5" матрица :). 6 мегапиксела на тая матрица са грешка за мен поне, а 7 като на Н5 сонито са ужас :). Ще маже защото този шум трябва да се скрие за пред заблудения потребител. И шумоподтискането което ще направят ще е зверско и детайлопомазващо :). Не знам къде гледаш цената на S3 ама аз на S2 в момента гледам по-висока http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09016830
. :)

Сонитата - по-лоши оптики от на канона и панасоника и много силно шумоподтискане на Н1 модела, не вярвам на новите да е по-добре :). С две думи - не харесвам :).

Причина поради която да предпочетеш S3IS пред FZ30 - последния ти идва голям и тежък. Само това е причина(за мен не беше даже се радвах на това).

FZ30 със две големи карти(2х 2GB PQI) и допълнителна батерия идва на около 1350лв грубо. Направо ще се скъсаш от снимане щото апарата е и доста по-бърз от другите, които споменахме :). Аз лично като изляза съм като картечница :). Снимам и предимно 80% на RAW ;).

Друг вариант ти писах е DSLR от нсикия клас такива - ти си реши :).

Публикацията е редактирана (10-04-06 00:45)

Дата:   10-04-06 01:52

simbon4o, още веднъж ти благодаря[smile]
За цената на S3IS и ФЗ7 виж тук:
S3IS ФЗ7

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (10-04-06 01:56)

Дата:   10-04-06 02:11

мда, не бях го посещавал това място доста време :).

първа  назад  1     всички  напред  последна