Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Apacer Steno CD211 - търся информация от притежателите
Автор: jdl   
Дата:   06-04-06 10:53

Една молба имам към ползващите Apacer Steno CD211:

Трябва ми PSD, и най-удачния вариант за момента ми се струва за BG именно CD211. Много ми харесва HyperDrive HD80, примерно, но с цена $149 и сериозна сума за доставка допълнително, не ми се вързва с финанси/нужди-те. Затова моля, който ползва Apacer-чето, да помогне с малко информация, аз нямам възможност да отида до офис на Вали, за да го разгледам на място:

1. С бърз CardReader, примерно сините HAMA 19-in-1, и бърза карта (Kingston Elite Pro, примерно, или SanDisk II), успява ли да надхвърли 2MB/s, или това са му възможностите. Или другояче казано, колко време му отнема преточването на 1GB карта - 8мин или по-малко?

2. Има ли ограничение в броя на прехвърляните файлове, когато се прави backup на цялата карта, а не избирателно прехвърляне на файлове? Четох в документацията нещо за max 40 файла на ниво?!? Примерно 240 или 480 файла ще ги прехвърли ли без проблеми при backup-a наведнъж?

3. Забелязали ли сте при трансфера да се пропускат файлове или да има грешно прехвърлени такива?

4. Има ли индикатор за напълно заредена батерия (при зареждане) или го държиш на заряд над 4 часа просто.

5. Корпусът му е пластмасов, прилично качество ли е пластмасата, или ще се напука след няколко месеца :-)

6. И последно - някой ползвал ли го е 4-5 дни без презареждане (примерно една планина далече от хижи с ток), колко GB успява да преточи, преди да му падне батерията? Интересно е в този случай какъв е точно модела на HDD-то, аз смятам да го оборудвам с един 40GB 5200RPM 8MB Cache на Toshiba, хареса ми, че консумацията му е по-ниска от 4200RPM модела, а е с $2 по-скъп само.

А, да, уточнение - всички горни въпроси се отнасят до ползването на Apacer-чето САМО на батерия, без външно захранване.

Благодаря на всички, които ще ме освятлят по горните въпроси :-) !!!

Отговори на това съобщение
 Re: Apacer Steno CD211 - търся информация от притежателите
Автор: n1x0n   
Дата:   06-04-06 10:55

Трябва ми PSD, и най-удачния вариант за момента ми се струва за BG именно CD211

Е тва ако го преведеш, супер ще бъде...

Дата:   06-04-06 10:57

PSD съм го срещал като Photo Storage Device, ако не бъркам, а имам предвид, че за България Apaacer CD211 е най-удачния за мен вариант.

Съжалявам за пообъркания словоред [smilie3]

Публикацията е редактирана (06-04-06 10:58)

Автор: simbon4o   
Дата:   06-04-06 10:58

и аз искам да знам отговорите, бях се зачудил и аз :) ето едно въпросче и от мен:

Верно ли е че след 3,5-4GB трансфер батерията сдава багажа и ако да колко струва допълнителна?

Автор: Георги   
Дата:   06-04-06 11:00

1. бавничката pqi 40x, 512mb около 4 минути (с рийдър отново на апейсър)

2. стотина файла ги мята от воле. за повече нинам. нямам как да видя освен ако не пукам на джепег, а не го правя.

3. не

4. да, лапмичка, която угасва като се зареди напълно

5. да

6. не съм го мерил. щото още доста си играя с него. и преди да тръгна някъде да снимам като знам че може да снимам повече, просто го зареждам.

Дата:   06-04-06 11:01

Не е правилен въпроса след колко GB батерията сдава багажа, а след колко време въртене на диска! Аз затова питам с добър cardreader каква скорост на трансфер се постига.

А батерии има Fujifilm NP-60 ми се върти в главата, има и вариант NP-120 да се сложи, по-голям капацитет. (може да съм объркал имената на батериите, ако те интересува, ще погледна там, където съм ги чел).

Автор: Георги   
Дата:   06-04-06 11:02

пинко правеше някакви шашми с допълнителна батерия от нокия :) ползвай търсенето, скоро имаше същата тема и бая нашироко се писа.

Дата:   06-04-06 11:04

Мда. Благодаря за инфото. Остава да се разбере само каква скорост може да постигне с бърза карта и четец и колко време издържа батерията му [smile]

Автор: dau   
Дата:   06-04-06 11:05

USB2.0 си е
1ГБ карта се прехвърля за около 3 мин поне моята де ако ти е бърза картата няма да имаш никакви проблеми просто ...

Ами не ми се е налагало няколко дена да го тествам, но по принцип като го включа към пц-то държи около 3 часа на четене само и около 2 на активно писане чечене така че не мисля че би имал проблеми да прехвърлиш поне 20-30ГБ (аз съм 80ГБ хард)

Бекъп прави без проблеми можеш да си избираш файлове и директории, но тогава е копиране и е малко бавничко и дървено с този интерфейс макар и да върши работа...

Ако искаш виж и заместника CD311 сигурно са му подобрени параметрите поне-малко ...

Дата:   06-04-06 11:09

Максимум съм стигал 10ГБ, в рамките на 3 сесии в последователни дни. Това е 4-5 дни след като съм тръгнал от Сф и не е зареждан. Накрая остана малко батерия, ама не рискувах.
Положението се спасява с допулнителна външна батерия, или адаптер за запалка на кола.

Дата:   06-04-06 11:10

Разбрах, dau, това ме интереуваше - за скоростта на четене. А четох на няколко места, че firmware на CD311 директно може да се зареди в CD211, хардуерно били практически идентични, а пък CD311 не го внасят Вали в момента май.

Като казваш 2 часа на PC-то работа, там не съм сигурен, че е показателно, възможно е Apacer-чето да дърпа от USB-то ток, нищо не не е включено в контакта, и затова да издържа толкова дълго. За мен е показателно работа напълно самостоятелно, с точене на карти от reader-a, трябва ми като съм в планината.

Дата:   06-04-06 11:11

10GB+ с една батерия ме устройва, все пак и фотото няма да изкара повече с неговите си батерии без презареждане.

Дата:   06-04-06 11:12

мен ми трябват груби стойности щото с последното падане на цените на SD картите мога да си купя към 6GB карти за парите на 80GB Hitachi, Стеното и четец :).

Дата:   06-04-06 11:15

311 до колкото разбрах е 211 със включен диск в комплекта :)

Дата:   06-04-06 11:19

6GB не ми стигат обикновено за повече от 3-4 дни [smilie2], при това само на JPEG, а пък някои неща си струва да са си на RAW.

Я още нещо да питам - зарядното на Apacer-а импулсно ли е или е с траф, т.е. доста ли тежи? Макар че 2.5А не ми се вярва да го вадят от трафче, не е практично някак [smilie18]

Дата:   06-04-06 12:00

6GB на JPG за 4 дена?! Wow!

Автор: dau   
Дата:   06-04-06 12:15

Пуцай куме .... [smilie18] [ezik] [beer]

Дата:   06-04-06 12:28

[beer]

Не казах ли, че сме с два апарата комплектувани отскоро във фамилията, как да не се пълнят 6GB за 4 дни [shtrak] [smilie18]

Между другото, Вали го нямат никъде в наличност, ще проверя с доставка за колко време ще дойде, иска ми се до Великден да стане [smilie6]

Публикацията е редактирана (06-04-06 12:30)

Автор: loveforever   
Дата:   06-04-06 12:32

Не знам колко струва в Вали, но в гет.бг го мярках за към 120 лв
http://get.bg/catalog/product_info.php?products_id=14960

Публикацията е редактирана (06-04-06 12:34)

Автор: ALBIREO   
Дата:   06-04-06 12:50

get.bg взимат стоката си от Вали ;)

Автор: Стоев   
Дата:   06-04-06 12:52

Моето CD211 стои от 2 месеца развалено в къщи и нямам време да им го занеса на Вали за подмяна... [smilie11]

Дата:   06-04-06 13:15

Какво му се скапа?

Автор: Стоев   
Дата:   06-04-06 13:19

Не ще да се включи, макар да опитвам да го заредя в момента на включване.
Интересното е че от Вали ми казаха че това е вторият случай с това апаратче, а аз познавам и собственика на първият случай....

Иначе е в гаранция и няма проблеми с подмяната, само да го занеса.

Автор: pmartinov   
Дата:   06-04-06 13:22

Стоев

Всичките ти опити да минеш тънко водят до нова финансова пропаст ! [smilie5]

Дата:   06-04-06 14:22

ми аз както съм с един апарат и 5GB(до седмица, сега си чакам втора 2GB карта) имам едно ходене из страната към края на месеца за 6 дена = поне 15GB снимки може да излязат като знам къде ще ходим... мисля че по 3GB на ден ще правя :). Мисля за вариант да записвам по CD-та по пътя :). По средата на ходенето минаваме през София, може да напиша една купчина CD :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна