Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 8mm lenta
Автор: illy   
Дата:   15-12-03 10:03

Знае ли някой къде (или как) да прехвърля филми от старите 8мм любителски камери на видео касета?

Отговори на това съобщение
 Re: 8mm lenta
Автор: GuruMMX   
Дата:   15-12-03 11:52

studija bojana :)
majtapja se de.. njamam ideja :)

sigurno shte da e dosta skup proces... poglednato technicheski :)... [smilie24]

Автор: HanSolo   
Дата:   15-12-03 14:09

Най-простия начин: 8мм. прожекционен апарат, има доста на старо, трансперантен /полупрозрачен/ екран, цифрова видеокамера /за да може да се качи в компютър без загуби на качеството/. Прожектираш и снимаш от обратната страна на екрана, качваш в компютър и обръщаш огледално образа[smile]

Автор: illy   
Дата:   15-12-03 14:54

ХанСоло,мерси!
Пробвал ли си този начин? Изглежда логичен. Имам прожекционен апарат и стотици метри ленти от детските години. Доста работа.

Автор: Pho   
Дата:   15-12-03 14:56

Преди време имаше обяви за такова прехвърляне, ползвал съм тази услуга, цената беше 1лв на минута и 1,50 с добавяне на звук (подходящо музикално оформление) Останах много доволен, но за съжаление загубих телефона. Погледни в.Куриер, обявата беше от там.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-12-03 15:49

Правил съм си го сам, с такава киномашина, прожекция върху екран (от лицевата му част.)и заснемане с любителска видеокамера S8. Прожектираното изображение няма нужда да е по-голямо от размер А3.Вкарвал съм си и звук, разбира се..музика-от дек в камерата. Става супер. Филмите през видеото изглеждат архаично, което ги прави по-добри.
Една особеност: не с всяка видеокамера става. Ако с някоя не става, трябва да може да и се променят настроиките за запис к/сек. Иначе..се дефазира с прожектирания образ, имало е такива случаи.
Разбира се, полученият така филм е далеч от качеството на заснет с видеокамера, но пък си носи архаичният привкус, и си е приятно да си ги гледа човек така.

Автор: HanSolo   
Дата:   15-12-03 20:55

Да пробвахме го. Началник ми се пада един от най-големите специалисти по специални визуални ефекти в България, и той по този начин си прехвърли няколко семейни филмчета, правихме го на екран 120/80 а снимахме с професионална камера, която има възможност да променя плавно честотата на сканиране на CCD елемента - това помага да се избегне декадража - тоест разместването на изображението

първа  назад  1     всички  напред  последна