Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Panasonic FZ5
Автор: helix   
Дата:   04-04-06 11:24

Здравейте.
Не се занимавам с фотография професионално, просто ми е хоби. Досега имах една меко казана сапунерка - Trust. От известно време разглеждам апаратите и се спрях на Panasonic FZ5. Предимно заради фиксатора, големия зуум, CDD матрицата а и парите са доста ограничени. Какво ще кажете за този апарат?

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FZ5
Автор: ejko   
Дата:   04-04-06 11:26

Бива... на теб ти трябва да си снимаш за удоволствие и за семейния албум, а този апарат си е много добре за тези неща!

Автор: pmartinov   
Дата:   04-04-06 11:29

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

За целта е номер 1

[shtrak]

Автор: simbon4o   
Дата:   04-04-06 11:35

[smilie24] щом парите са проблем, този е най-доброто за парите си :)

Автор: apollo   
Дата:   04-04-06 14:45

Абсолютно съгласен!:-)

Автор: stoyan_5   
Дата:   04-04-06 14:47

Лошото е, че след като го купиш няма да останеш с него.
Ще вземе да ти хареса фотографията и ще хукнеш да събираш за ДСЛР[smilie5]

Автор: Dido_N   
Дата:   04-04-06 16:02

Преди 2 дена си купих FZ5.Мнооооого съм доволен.Сега го разглеждам но ми се вижда доста сложен.Зуума и стабилизацията са просто убийствени.повечето неща от менюто изобщо не знам за какво са но ще го разуча.
Бях си харесал FZ30 или 20.Имах парите.Но като го видя приятелката ми, ми каза че съм луд (били много големи).Извинете ме за тъпия въпрос, какви са тези ДСЛР апарати.

Автор: pmartinov   
Дата:   04-04-06 16:12

Едни апарати които като си ги вземеш и джобното затъмнение става перманентно състояние на духа и тялото...

Автор: stoyan_5   
Дата:   04-04-06 16:16

Dido_N
Дата: 04-04-06 16:02

Преди 2 дена си купих FZ5.Мнооооого съм доволен.Сега го разглеждам но ми се вижда доста сложен.Зуума и стабилизацията са просто убийствени.повечето неща от менюто изобщо не знам за какво са но ще го разуча.
Бях си харесал FZ30 или 20.Имах парите.Но като го видя приятелката ми, ми каза че съм луд (били много големи).Извинете ме за тъпия въпрос, какви са тези ДСЛР апарати.

Дидо_Н,
Това означава огледално-рефлексен дигитален апарат.

Автор: apollo   
Дата:   04-04-06 16:28

Взимай FZ5! Като се полакомиш след време ще прибавиш към него DSLR и готово!:-) А за джобовете...:-)))

Автор: r_popov   
Дата:   04-04-06 17:05

от три месеца снимам с FZ-5, взех го по съвет на Бони, двоумих се между него и подобни като цена модели на Фуджи /5500 и 7500/ но в крайна смтка реших да е FZ-5.
Много съм доволен от апарата и за цената си е супер.
Според мен - вземай и няма да сгрешиш.

Автор: simeon_simeonov   
Дата:   04-04-06 17:08

имам FZ 5 от 4 месеца и съм мн доволен ! Хич не се колебай,зимай го [smilie24]

Дата:   04-04-06 18:36

Значи другото което се чудех са батериите. Пише че се захранва от някаква 7 волта, или нещо от този род. Такава батерия сменя ли се / зарежда ли се, ако да с какво ? Аз просто не съм им свикнал на модерните машинарии.

Гледах го в get.bg че е 620лв.
Там обикновенно са с надценка.
Вие за колко взехте вашия ?

Автор: boni   
Дата:   04-04-06 19:07

В момента е 599лв с ДДС в Техномаркет.

Дата:   04-04-06 19:28

Като обръщаш апарата наобратно съвсем бавно се усеща някакъв луфт в обектива.За да проверя дали е нормално, ходих до Техномаркет и там гледах два ФЗ5 - същата работа.Моя го купих 599лв от Технополис защото там дават със 16 Мб карта още 128Мб.Та при вашите апарати има ли го този луфт и ако го има защо?

Благодаря Ви предварително

Автор: boni   
Дата:   04-04-06 19:30

Всички апарати с дълъг зум си имат съвсем лек луфт, няма начин(ако обективът не е скрит в корпуса)

Автор: solo5   
Дата:   04-04-06 19:37

днес го гледах в Германос за 599лв и за пръв път поснимах през него
Хубав си апарата [beer]

Автор: avo   
Дата:   04-04-06 19:49

И аз снимам с ФЗ 5, бива[smilie21]
Леко по-шумен,отколкото трябва, но иначе става като за хора,които не разбират от фотография много много, като мен например,просто да си щракаш за кеф. Аз като го купувах се двоумях между него и Fuji 5600, и не взех фуджито само заради липсата на стабилизация(то пище че има там някаква, дето е на принципа,че като е тъмно и сама ти вдига ISO-то до 800 примерно,ама с такава матричката снимката сякаш става неизползваема. Сега на моменти маничко съжалявам, но не съм снимал с Фуджито и не знам дали са орпавдани съжаленията[smilie18]
Но като цяло апаратчето си е ОК де, не се оплаквам[shtrak]

Дата:   04-04-06 20:07

Аз SD си имам ама ако взимам ще го взема от технополис. 128 мб не са си за изхвърляне [smilie3]

За батерията не разбрах как се зарежда, зарежда ли се, продават ли се други такива?

Автор: Wildkid   
Дата:   04-04-06 21:26

Идва си със зарядно в комплекта батерийката, не се коси, а и допълнителни продават, примерно във фотопавилион - към 40 лв, което си е оферта - батерията издържа към 150 кадъра (ето сега имам прясно впечатление, че бях в Русе и снимах цял ден, без да го гася - моя е ФЗ 20, но батерията е същата). Аз имам по-големия - ФЗ20, но като размери той си е същия, само обектива е по-голям, та ако не са ти парите проблем - него вземи, за мен предимството на обектива на 20-ката си струва. Иначе и 5-цата е ок, аз като се колебаех снимах и с двата и ми харесаха! А да - и ръчния фокус на 20-ката е по-удобен, но аз и без това рядко го ползвам.....

Дата:   04-04-06 21:56

Ахам, за батерията беше важно оточнение. Аз не разбирам абсолютно нищо от обективини. Досега съм си снимал с обикновенни апаратчета и съм прочел няколко статии от този сайт, на база на които си форимрах исканията - голям оптичен зуум, поне 5mpx, по-голяма CCD матрица, прилична цена. Пък някой ако се брукне с кратко разяснение за обективите или даде статиика ще му бъда крайно благодарен [smilie21]

Автор: StoyanBozhkov   
Дата:   04-04-06 22:00

FZ5 е с малка матрица - 1/2.5". Т.е по-малка от 1/1.8"

Автор: Wildkid   
Дата:   04-04-06 22:33

Кратко за обективи - нЕма [smilie5] !

Автор: miton   
Дата:   04-04-06 23:24

[smilie11]

Дата:   05-04-06 08:48

Някой може ли по някакъв начин да ми обясни как се снима с този апарат.Инструкцията е кажи речи безполезна.Проблема ми е че не знам какво означават повечето термини, например експозиция, макро, приоритети на това онова.Например когато включа на макро снимките ми стават мнооого светли.Една скала се мърда наляво надясно и се пуля ката тъпак.

Простете ако са ми глупави въпросите[smile] [smilie11]
Най добре е някой да ми обяснява ама като нямам такъв познат

първа  назад  1  2     всички  напред  последна