Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 KM 7D или Canon 30D?Дайте съвет!
Автор: doktora   
Дата:   31-03-06 22:08

Като се има предвид,че на първия цената му е по-добра,а на втория пък резолюцията.В останалите параметри са идентични.Става дума за тяло.
Интересно ми е мнението на jumbo.И лични мнения,а не препратки към форуми.
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: KM 7D или Canon 30D?Дайте съвет!
Автор: samara   
Дата:   31-03-06 22:13

...джъмбо пък с тия работи [smilie8] ...да беше питал за Д200 [smilie3] ...[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: SLR   
Дата:   31-03-06 22:15

Мисля че при разлика от хиляда и кусур лева човек може да подмине малко по-високата резолюция[smilie7]
[beer]

Дата:   31-03-06 22:22

Точно за това ми е думата,Самара.Джъмбо е отявлен никонец,а и е показвал предпочитание към този модел на КМ.Но и моделът на Канон си го бива.Та,затова.
СЛР,и аз съм на това мнение,но и КМ е модел на 2 години.Знам ли!

Автор: samara   
Дата:   31-03-06 22:26

...30Д [smilie24] [smilie5] ...[beer] [shtrak]

Автор: чичовия   
Дата:   31-03-06 22:29

Имаш пари Кonika Minolta 7Д
Имаш много пари Canon 30D

Аз така ги виждам нещата [smilie25]

Автор: hotsnail   
Дата:   31-03-06 23:06

е знаеки че КМ е история .... точно сега май не е монета да се залага на това тяло все пак трябват обективи туй онуй а Сони поне до понедленик или по скоро до Юни, на дали ще кажат нещо. Представи си за момент, че пуснат AF-S обективи подобно на Канон, дето не са съвместими със стари тела? (не че Минолта не са го правили ама сега ще е за 100% от обективите).

ЗА Канона поне следващите една, две години нещата са сигурни.

Автор: snooper   
Дата:   31-03-06 23:18

Тка писах за по грешка за в другата тема, в която се гожори за 30Д, 20Д и 350Д [smilie22]

Публикацията е редактирана (31-03-06 23:19)

Автор: kolov   
Дата:   31-03-06 23:32

докторе ,и се чудиш 30 то е ясно[shtrak]

Дата:   31-03-06 23:42

Хмм,не е ясно,Колов!Поне за мен.Иначе нямаше да питам.А относно историята hotsnail,то не съм много съгласен.И Канон са променяли закачването,пък не вярвам Сони да не се съобразят с байонета на КМ.Те все пак няма какво собствено да си закачат и защитат,нали!

Автор: carl_cox   
Дата:   31-03-06 23:59

doktore-ако не си маниак на тема CANON и също така си цениш парите-то няма как да не те изкуши чудесното съотношение

качествено тяло/приличен китов обектив/AS system/Цена

а дали имат бъдеще KМ 7D/D5 телата? - SONY рядко греши

важното е да имаш творческо вдъхновение

Автор: vladod   
Дата:   01-04-06 00:00

Защо ли не съм видял някъде сериозни фотографи с КМ в ръка? (това си е риторичен въпрос)
Иначе - препоръчвам Канона!!! Не се колебай изобщо [shtrak]

Автор: gorbi   
Дата:   01-04-06 00:01

риторичен въпрос.....

Автор: kolov   
Дата:   01-04-06 00:25

докторе и на теб ти е завлезнала фотографията,ако си натъманил пари вземай канона,той е кат хубавия часовник ,колкото повече го носиш ,толкова повече го заобичваш[shtrak] [beer] [beer] , включая и никона[smilie5]

Автор: юнга   
Дата:   01-04-06 00:41

Нямам нищо против Канон и Никон, но както и друг път съм казвал, Минолта прави най-добрите тела, Никон най-добрите обективи, а Канон е най-добрия компромис.
Това разбира се не съм го измислил аз, а американец притежаващ и 3те системи.
Той така си мисли.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   01-04-06 01:45

Докторе, извини ме но в задаването на темата и по-късните ти постинги се разбира , че явно си си заплюл Минолтата и като , че ли търсиш някакъв вид оправдание или подкрепа за това си решение. От мен няма да го получиш. 7D е голям компромис, но все пак е DSLR.

Автор: Георги   
Дата:   01-04-06 01:50

30д!

все едно питаш пернишки голф2 или мазерати битурбо :Р

Автор: n1x0n   
Дата:   01-04-06 08:49

Минолта прави най-добрите тела, Никон най-добрите обективи, а Канон е най-добрия компромис.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Верно?! Леле че умен американец този... тц..тц..

Автор: carl_cox   
Дата:   01-04-06 09:28

интересно ми е как пресметнахте, че плюсовете, които има CANON 30D ще вдигнат неимоверно повече фотографските умения на DOKTORA в сравнение с KM 7D?

и също така -заслужават ли си тези разлики от над 1000 лв и то 1000 лв ако си го купи 30D с 18-55мм?

doktore-ако наистина парите са без значение-ясно е че CANON 30D е по-добрият вариант в комбинация с хубавите канонски обективи....

...аз в разрез с по-горе споделилите -при сравнение възприемам цената като част от характеристиките на апаратите.

в крайна сметка ти сам трябва да прецениш до колко те ограничава едни такъв "голям компромис" като KM 7D...

Дата:   01-04-06 09:34

dok, каквото и да е, само да е канон :-)

Дата:   01-04-06 09:45

dok, и ако искаш сериозно мнение (защото темата е малко несериозна понеже двата апарата са доста различен клас) - едниствената перспектива, кято не ме кефи в кониката е липсата на мерене с механични обективи. казвам перспектива, защото не съм сигурен дали е така напълно :)

ииии, ако ти се доще нещо твърдичко, я 50мм, я 100, я нещо по-дълго кешиш като поп за аф обектив. а можеш в доста ситуации (зависи какво снимаш) да минеш за смешни пари с някое доста добро мф стъкълце.

мм това е. иначе и с двата щрака можеш да правиш прекрасни неща.

Автор: knutanozavar   
Дата:   01-04-06 10:29

КМ7 хич не е за подценяване. [smilie24]
Георги, като тяло Минолтата е близо, според мен, до 30Д. Магнезиево тяло, стабилно и добре изпипано, стъклена пентапризма, ... неща, които в едно 350Д няма да намериш.

Публикацията е редактирана (01-04-06 10:36)

Автор: dimi_borgir   
Дата:   01-04-06 10:35

Със 7Д снимам от няколко месеца и да се говори за компромис е шега. Имай предвид, че първоначално "компромисът" е бил по-скъп от 20Д. Сега за 2000 лева го подаряват със страхотния 17-35 ф/2,8. Сравни го с Канона само по цена.

За цени като говорим - имай предвид Anti-Shake системата... (която при мен работи перфектно, има и достатъчно тестове онлайн, но няма да ти давам препратки)

От моя опит казвам, че Минолтата е страхотен апарат. За качество на изображението има достатъчно примери в нета. Според мен и за моите нужди - перфектно. 2МП за мен (и според мен по принцип) не са от голямо значение. Но на мен (май и на повечето хора) повече от 6 не им трябват.

Разбира се, задава се въпросът, коя система по си струва.. (и пак имай предвид предимствата на Анти-Шейка)

Ако цената беше такава, каквато Минолта я обявиха при появата на 7Д, бих се колебал. Но при сегашните цени, не бих. Ако имаш вече Канон-обективи, не ти трябва Минолта. Аз лично нямах и засега съм убеден, че съм взел добро решение.

Сега да снимаме и да не говорим много много за апарати, за да не ги урочасаме ;)

Поздрави и наслука при избора!

Дата:   01-04-06 10:41

knutanozavar [smilie24] [smilie24]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   01-04-06 10:43

Георги !!!!! КМ мери по-добре от Канон когато става дума за механи4ни обективи независимо дали М42 или К байонет, а 7Д е про тяло. Не мог а да я разбера тая манящина относно канон!!!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна