Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има нещо сбъркано в този сайт...
Автор: tinman   
Дата:   30-03-06 11:16

и то може да бъде изразено с една дума: ТEKУЧЕСТВО. Текучество на снимки, ненаситен стремеж към качване на все нови и нови снимки, без да се интересуваме от старите. Снимките сега са като плувци, в различни възрасти и умения, който са пуснати в бурна река да плуват срещу течението. Неумелите водата отнася веднага, по-упоритите се борят, 1, 3 или 30 дни в рейтингите преди да се удавят в калния поток. Няма спасителен бряг, няма галерия "Най-добро" в която снимките да си отдъхнат. Излишно съществува Албум-Всичко, в който огромно число снимки чака реда си да се влее в калния поток. Всеки потребител влачи на гърба си огромен товар от стари снимки, които никой не гледа. Системата за категоризиране по рейтинг е обидна и несправедлива към новите автори. Ако все пак следва да се взима под внимание рейтинга, то това според мен трябва да бъде като право да държиш по-голям брой снимки в профила си.

Отговори на това съобщение
 Re: Има нещо сбъркано в този сайт...
Автор: sas   
Дата:   30-03-06 11:19

tinman, да беше погледнал, че има рейтинги за изминалите месеци, където можеш винаги да видиш добрите снимки стъпили на "спасителен бряг"

Добре е човек да се информира преди да пише глупости... [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: gorbi   
Дата:   30-03-06 11:22

tinman: определено се усеща в тебе някаква естетическа незадоволеност последно време......[smilie3]
Не взимай толкова насериозно нещата тук, не взимай много насериозно себе си и ще постигнеш някакъв баланс и хармония със "нещото фотофорум"... Или потърси някой сайт, където всичко да е толкова добро и уредено, че да няма даже какво да предложи човек....... [smilie5] [beer] [beer]

Автор: Георги   
Дата:   30-03-06 11:23

чукча не читател...

Дата:   30-03-06 11:24

Това което трябва да се направи според мен за да се спре надпреварата е:

1. Да има постояни класации на снимки за всяка една категория.
2. Всяка класация в дадена категория да може да се сортира по време и рейтинг и да има търсене по автор.
3. Всеки да разполага с право да качва и сваля определен брой снимки на сайта, няколко от който да участват в текущи конкурси и постоянните класации. Да речем във всяка категория по една снимка за класация.
4. Авторът да решава, кога да маркира снимките като състезаващи се и това да е обратимо.

Автор: boni   
Дата:   30-03-06 11:29

1. Не може класациите да са постоянни, те са по месеци и ги има, може да се разгледат за всички месеци назад откакто съществува сайта.
2. В дадена категория може да се сортира класацията по рейтинг за различни периоди от време
3. Всеки има право да качва и сваля определен брой снимки в сайта и сега
4. Авторът и сега решава кога снимката му да се състезава или не и може да променя това от профила, като има възможност да я спре за гласуване ако желае

Дата:   30-03-06 11:31

Ето например на Георги и Горби макар че имат толкова много и все хубави портрети, трябва да им се даде право да показват само по един едновременно. Днес един, утре още един. А то така толкова хубост наведнъж, човек пресища от красивото.

Автор: Marillion   
Дата:   30-03-06 11:33

Аз така като гледам 1,2 и 4 си ги има и сега...
А относно Всеки да разполага с право да качва и сваля определен брой снимки на сайта, няколко от който да участват в текущи конкурси и постоянните класации. Да речем във всяка категория по една снимка за класация. - не виждам смисъл...

Аз отивам да снимам... за вас не знам. Има къде по-интересни неща от писане на предложения, а именно - удоволствието от добре направения кадър! Поне за мен.

Автор: sas   
Дата:   30-03-06 11:34

tinman, ето това например е Рейтинг за категория Портрет за месец 12.2005 година.

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=GALLERY_RAITING&MONTH=12&YEAR=2004&CATEGORY_ID=1

Това отговаря частично на второто ти искане за сортиране по време. ТОва реално е сортировка по време и по рейтинг за това време. Нали така? Генерална класация за рейтинг за всички времена няма да има ако това ти е идеята...

На трета точка, да - всеки разполага с право да качва и сваля определен брой снимки. Точно авторът казва кои да участват в конкурси и кои в общите класации. Авторът може да си избира категорията сам.

"Авторът да решава, кога да маркира снимките като състезаващи се и това да е обратимо." - и това е точно както го искаш. Винаги може да редактираш снимката си кога е в конкурса и кога я махаш от там.

Всъщност не мога да разбера какво искаш?

Автор: Marillion   
Дата:   30-03-06 11:40

Ето например на Георги и Горби макар че имат толкова много и все хубави портрети, трябва да им се даде право да показват само по един едновременно. Днес един, утре още един. А то така толкова хубост наведнъж, човек пресища от красивото.

Що не предложиш тези, който могат да снимат да не пускат снимки ВЪОБЩЕ? Или ако пускат снимки първо да минават през комисия от начинаещи - справедливост и равноправие...

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   30-03-06 11:41

Сас, това са снимките удавници. Това не са живи неща, които някой разглежда, коментира, вълнува се.

Това което предлагам е всеки да има право да показва да речем 5 снимки, или 10 или 20, да речем (може да бъде свързано с рейтинга). И в класациите (постоянните) да участват САМО тези снимки. 1000 потребителя х 10 снимки, това са 10000 снимки разбити в десетина категории.

Няма текучество, броят на разглежданите снимки остава приблизително постоянен, тъй като авторът сам сваля старите. (Освен може би някакви заслужили, който можете да държите в прашни витрини като посочената от теб).

Автор: ATO   
Дата:   30-03-06 11:46

Колкото до сбърканото в този сайт едва ли има нещо което да се нарича идеално, едва ли има някой който да може и да го направи идеално.
Аз предлагам на администраторите да се добави ако е възможно някак един маркер под снимките на авторите или бройка, за да се вижда колко хора са добавили определена снимка като любима. Това да се вижда само от автора на снмката, мисля, че има логика.

Публикацията е редактирана (30-03-06 11:47)

Автор: boni   
Дата:   30-03-06 11:46

Няма снимки удавници, старите месеци са си разгледани и снимките там си стоят, не виждам защо хората да ги трият, за да пускат нови, нито пък ми е ясно защо някаква снимка от преди 1 година, която е втръснала на всички да се мъдри постоянно най-отгоре.
Има си рейтинги за месеците и който желае може да разгледа всичко най-добро в сайта за всички времена, а който вече го е гледал може да разглежда само най-новото.
Изобщо изборът е толкова голям, че повече от това здраве му кажи.
И моя съвет е просто да снимате и да се забавлявате, ние достатъчно много мислим по въпроса как да се виждат хубавите снимки и мисля, че няма невидяни и недооценени шедьоври в тоя сайт.

Автор: urbangrey   
Дата:   30-03-06 11:49

tova ne e losha idea spored men... kolkoto i gluposti da sym prochel do tuk ;) - ako ima ogranichen kraen broj pone za nachinaeshtite tova shte gi kara da izbirat naj dobrite snimki i ako imat po-dobra da triqt stara... taka samo naj-dobrite snimki sht bydat pokazani... spored zaslugi - da se uvelichava limita...

Автор: deyo   
Дата:   30-03-06 11:58

boni е прав [smilie24]

А лимит - защо винаги трябва да бъдете ограничавани отвън, бе хора? Достатъчно е ограничението от по 3 снимки на 5 дена (за някои и по-малко), а вътре в профила си всеки може да си трие и качва каквото иска. Ако искате профила ви да е подреден и стегнат - триете и разчиствате редовно. Ако искате профила ви да показва пълното ви творчество във всички свои аспекти - пълните постоянно, и така... Поне за сега мисля че няма проблеми откъм физическо място във сайта, така че.. за чий х.. са ви още ограничения???[smilie7]

Дата:   30-03-06 12:02

horata, koito se grijat, triqt, podrejdat i razchistvat profilite si ne sa problem ;) problem sa takiva kato men ;) deto samo kachvat bokluci i zadrystvat foruma; svalqt nivoto i trupat tochki chrez icq-metod
hubavo e da ima ogranichenie i limit za nachinaeshtite

Автор: юнга   
Дата:   30-03-06 12:08

Дааа. Да седне някой майстор и да напише как се правят шедьоври, а друг майстор, на точкуването, да напише стратегия на точкосъбирането.
Всички ше бъдат щастлви и шампиони.

Автор: navy   
Дата:   30-03-06 12:08

Мдаааам, живота е един и същ, колелото на недоволството, настроението и всичко останало се върти от година на година[smilie7]

Автор: djore   
Дата:   30-03-06 12:09

абе минат не минат 2-3 седмици и излезе тема с елементи на разсъждения... [smilie7]

Тинман, аз например не се вълнувам толкова. Гледам да науча квот мога и да гледам. [shtrak]

Дааа. Да седне някой майстор и да напише как се правят шедьоври, а друг майстор, на точкуването, да напише стратегия на точкосъбирането.
Всички ше бъдат щастлви и шампиони

[smilie11]

Публикацията е редактирана (30-03-06 12:11)

Автор: deyo   

Темата почна така:
"Системата за категоризиране по рейтинг е обидна и несправедлива към новите автори"

и завършва така:
"kachvat bokluci i zadrystvat foruma; svalqt nivoto i trupat tochki chrez icq-metod
hubavo e da ima ogranichenie i limit za nachinaeshtite"

Т.е. с още едно ограничение за начинаещите, което според мен не е необходимо изобщо, и би ги демотивирало.

Автор: Стефан   
Дата:   30-03-06 13:24

tinman, мисля че бъркаш в това, че старите снимки никой не ги гледа. При мен например, редовно някой изравя някоя от старите снимки. Мисля че основно това става по линия на "Любими снимки" - разглеждал на някого любимите снимки, видял моя и хоп озовал се в профила ми... По-малко вероятен е случая да се е ровил в профила ми толкова назад. Или пък по рейтингите за минали периоди. Във всеки случай и аз по-често така откривам за себе си интересни снимки и профили, които съм пропуснал - като съм надникнал на някого в "Любими снимки".
Разбира се от това са облагодетелствани най-вече "хитовите" кадри, които са станали "любими" на много хора. Но и кадри които даже не са пуснати за оценявани и/или не са предизвикали особен интерес навремето макар и по-рядко ми ги коментират. Може би нещата опират и до бройката - аз като държа в профила си над 400 кадъра естествено че вероятността за коментари е доста по-висока от колкото ако имах примерно 20-ина [smile]

Автор: garry   
Дата:   30-03-06 13:26

На кой ли му пука за точките [smilie5]
Тва е ФОРУМ, не е учебно заведение по фотография в което на изпитите са почнали да пишат по-лесно оценки [beer]

Автор: zoomaniak   
Дата:   30-03-06 13:35

[smilie5]

Автор: bigdeal   
Дата:   30-03-06 23:54

Според мен най-добрият начин да виждаш стари снимки освен рейтингите по месеци, е като гледаш новите снимки на автора. В 90% от случаите на снимки които са ме впечатлили ме подтикват да огледам целия профил на автора и неговата галерия. Така оценявам и стари негови творби и нещата са прекрасни.

Един от големите проблеми за мен е гювеча в категорията Избрано.

първа  назад  1     всички  напред  последна