Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Canon S-50 vs Samsung V50 vs Sony W1
Автор: boni   
Дата:   26-07-04 15:49

Понеже се изписа доста за 5мп апарати и някой пусна снимки от Samsung V50 ,снимани при лоши светлинни условия,направих на бързо един малък тест. На добро осветление всички апарати се справят добре и особена разлика в качесвтото на картината няма .По – интересно е да се види какво става прилоши светлинни условия. Снимах от статив в Техномаркета на изкуствено осветление. Всички апарати бяха настроени на “Ауто” ,50ИСО за Канон и Самсунг и 100ИСО за Сонитата.Снимките бяха на максимално отворена бленда 2.8 (за 717 - 2.0) ,а скоростта беше съответно – за Канон 1/8, за Самсунг 1/6, за Сони W1 1/6 и се включи NR ,717 избра скорост 1/30 ,но снимката е доста недоекспонирана.
Сами можете да разгледате резултатите – кроповете са 100% ,като първия е от Канон,после Самсунг,после Сони В1 и 717.
Моите впечатления са следните:

Canon S50 :
Предимства - RAW формат,добро цветопредаване и мерене.
Недостатъци – голяма хроматична аберация,обективът е видимо мек в края на кадъра

Samsung V50
Предимства – 2.0” въртящ дисплей, резба за сменяеми накрайници,обективът е по-рязък от Канонския в края на кадъра.
Недостатъци – Няма RAW,голяма хроматична аберация

Sony W1
Предимства – 2.5 “ много добър дисплей, изключително бърз запис на файловете и АФ, почти пълна липса на хроматични аберации. По този показател апарата е просто перфектен!
Недостатъци – Няма RAW,най-голям хроматичен(цветен шум) – вижда се добре в десния край на кадъра горе.

Sony F717 – за този апарат по принцип мога да кажа много хубави неща,но въпреки ,че кадърът е явно недоекспониран с 1 бленда ,се вижда ясно силния хроматичен шум особено в сенките,нещо което винаги ме е дразнело в този модел. Другото тъпо ,е че няма RAW.
Все пак 717 е в по-висок ценови клас и мисля ,че не му е мястото в този тест. Него ще го тестваме по-обстойно с Канон Г5 скоро.

Всеки от апаратите има предимства и вбесяващи недостатъци .Според мене идеалният избор е апарат с перфектния обектив Zeiss ot W1 като na Sony W1 bez CA ,с бързина като на Sony W1 ,с въртящ се дисплей и резба за накрайници като на Samsung V50 и с RAW формат като при Canon S50. Не знам защо някой от големите производители не вземе да се напъне и да го произведе най-накрая , та да не си скубят косите потребителите от яд ,че трябва все да правят компромис с едно или друго.

Ето и теста :
(файлът е малко посмачкан ot JPEG-a ,но иначе става много тежък
https://photo-forum.net/boni/test.jpg

Публикацията е редактирана (26-07-04 15:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon S-50 vs Samsung V50 vs Sony W1
Автор: iviv   
Дата:   26-07-04 16:10

Е браво!!
Хубаво си го направил ама да беше го постнал преди половин час. Поръчахме V1 от Tokyo а то май имало вече само W1 и няма да го вземат [smilie11]
W1 наистина се справя най-добре а на S50 хроматичните дразнят жестоко.
Що се говорят толкова лоши работи за W1 като го виждам че си е много добре пък и толкова снимки изгледах....вече ще вярвам на очите си само.
Не били детайлни...аз точно пък с детайлите проблеми не виждам тук.

Дата:   26-07-04 16:27

Otnosno detailite az ne vijdam goliama razlika mejdu 3 - te.
Koito iska da mi pishe na boni@kkelectronics.com,shte mu pratia originalnite failove bez razvaliashtata dopylnitelna JPEG

Автор: alex_markov   
Дата:   26-07-04 16:31

браво бони,
хубаво е някои да тества.
аз да добавя (имах S50 и W1) сонито е МНОГО по-бързо във всяко отношение а за мен това е ного важно, сонито и фокусира по-добре (говоря за автофокуса естествено) и зарежда светкавицата значително по-бързо (това яко ме изнержяше в S50)

Дата:   26-07-04 23:51

Mene v S50 me iznervia samo hromatichnata aberacia. I to po-tochno me iznervia zashtoto mnogo uvajavam Canon. Tova e vse edno niakoi nepoznat da ti napravi gadost - shte se iadosah pyk shte zabravish. Obache ako lubimia ti chovek te precaka - shte te zaboli mnogo poveche. Ne moga da razbera kak taka Sony sa se spravili s tozi problem ,a Canon sa se osrali totalno - obidno e niakak si....

Автор: Brummaker   
Дата:   26-07-04 23:56

Бони,
ще си помисля, че мразиш 717 [smilie3]
Излиза, че той шуми повече от V1 / за другите няма да говоря/. Това аз не го вярвам [smile]. Просто няма как да е така. Още повече, че както и ти писа снимката на 717 е недоекспонирана. Ами като се експонира правилно-тогава къде отиде...
Има нещо тукааааааааа [smilie8]

Дата:   27-07-04 00:01

Нищо няма. Така си снима апарата - това беше на ауто настройки . Не шуми повече от V1. Снимката наистина е недоекспонирана,но хроматичния шум си му е множко особено в сенките на тоз апарат,дори и при добре експонирана снимка.
Намам основания да го мразя - просто това се вижда по всички снимки.

Дата:   27-07-04 00:05

Да бе - и аз за сенките говоря.
Ама не съм много съгласен / щото то кво се оказа-отварям снимки за сравнение и се оказва, че не са снимани при еднакви условия/, ама карай [beer]
Ние да сме щастливи [shtrak]

Дата:   27-07-04 00:07

Е моите снимки са снимани през 1 минута и при еднакви условия.
А 717 си шуми хроматично в сенките на всякакви снимки и при всякакви условия.И това е хроматичен шум ,а не луминансен,за който си говорим по -често. Дължи се на засилената сатурация. Ако апарата имаше RAW от този хроматичен шум нямаше да има никаква следа след конвертиране във фотошоп8

Дата:   27-07-04 00:10

Да бе така е, мен това най-ме дразни за RAW.
Ама не е проблем и без него...
Като пуснат телеметричните с RAW ще си купя...
До тогава "Бони, ела в отбора" [smilie3]

Автор: TPECHAT   
Дата:   27-07-04 00:12

ko staa be Brum, pa li si na ba4?

Дата:   27-07-04 00:13

аа

Дата:   27-07-04 00:14

basi

Дата:   27-07-04 00:15

ъъ

Дата:   27-07-04 00:15

Ба ,в отбора :)) Аз нали знаеш ,че съм бил в повечето отбори.Поснимах последно с един Канон С50... Сега пак съм без апарат. Мъкна си в джоба едно самсунгче V5 предпродукшън (от началото на годината)без сериен номер и с фалшив фърмуер. Горкото току си гасне само или превключва от ръчен на ауто фокус:))
Пратиха ми преди няколко месеца такива мостри на разни апаратчета ,някои от които не работят въобще,а други бачкат от тук-от там :)))
Ослушвам се какво ще се появи на пазара от големите грандове

Дата:   27-07-04 00:16

йй

Дата:   27-07-04 00:19

boni
на теб с чиста съвест трябва да ти призная, че май ако не във всичките, то в повечето отбори си бил !
Ами какво стана с онзи Панасоник LC1 - може ли да снима това чудо ? [smile]

Дата:   27-07-04 00:24

a na kakva skorost trqbva da mi e bateriata na aparata, za da kompensira lipsata na cifrov zoom [smilie10]

Дата:   27-07-04 00:26

Може да снима :))Снимах с него вече.
Не ме закачай на тази тема....

Автор: manitu   
Дата:   27-07-04 00:27

Привет boni,
тъй като забелязах, че мейла ти (както и самите снимки) е от техномаркет бих искал да те попитам нещо и силно се надявам да ми отговориш честно. Тъй като със сигурност ще си купувам (вероятно утре или вдругиден и то от техномаркет) сони-то и няколко седмици изчетох де що има за този модел, има не малко мнения критикуващи основно две неща:
1. При видео реижм, фокуса не действал и се размазвала цялата картина
2. Снимките били недостатачно детайлни
и още няколко по-скоро субективни. Тъй като има и обратните мнения (че няма никакви проблеми с тези две точки) аз стигнах до извода, че вероятно става дума за лоши партиди. Вярно е че въпроса ми е недискретен, но все пак аз се надявам на искрен отговор (ако работиш в техномаркет разбира се)
Пробвал ли си всички апарати (или поне няколко) от този модел и би ли казал, че нямат такъв дефект? И изобщо бих искал да знам по твое мнение имаш ли обяснение за толкова различни мнения (потребителски по формумите) за този модел. Тук не говорим за субективни оценки, колкото за потенциални дефекти....

Благодаря предварително за отговора..

Дата:   27-07-04 00:28

Треснат,на задна :))

Дата:   27-07-04 00:28

ЗАЩООООО ?!?!

Бони, аз едвам се отървах от "тази болест" - сподели моля те, да не прихвана и ти...

Дата:   27-07-04 00:33

Маниту,аз не работя в Техномаркет ,а в офиса на КК.За съжаление нямам много впечатления от този модел,защото ние не ги внасяме. По принцип сме вносители на Самсунг и Панасоник.
Не съм му пробвал видеото,но както при повечето модели ,АФ на цифровите апарати във видео режим се фиксира преди записа на филма и ако много променяш дистанцията може и да се размаже на места.
За детайлността мисля ,че е ОК. Ти само можеш да отидеш в ТМ и да си пробваш колкото искаш там.
Моето впечатление ,е че този модел на Сони е доста добър.

Дата:   27-07-04 00:35

Брум - "Защото защо,завършва на о"
Пиши ми на майла :))
нали знаеш какво ти означава ника? - затова.

Автор: ivcho   
Дата:   27-07-04 00:36

Az veche se sdobih sys Samsung V50 i sym mnogo dovolen za cenata si pravi prekrasni snimki....Sony W1 pravi dosta tymni snimki na dnevna svetlina i tova drazni...viarno e che Samsunga ima hromatichna aberacia no zatova ima Photoshop i lesno se lekuva....-:)))...Mislia che Samsunga e za predpochitane....

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна