Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Дилема за покупка на апарат
Автор: kiak   
Дата:   24-03-06 22:10

Решил съм да си купя цифров фото апарат и да градирам в положителна поскока като фотограф любител :) До сега съм снимал със един стар ФЕД2, след това със Зенит ЕТ. преди година и половина си взех една "сапунерка" Екзакта 3.3мп но тя е общо взето от класа на "Скина" .
Апаратите на които ми се е спряло вниманието в момента са Panasonic FZ-30 и Olympus E-500. Поразгледах ревюта, снимки и мнемия на притежатели и на двата апарата. Горе долу им знам и предимствата и недостатъците, но все още не мога сам да преценя и избера. На моменти превес има единия апарат, на моменти - другия. Все още може да се каже, че съм начинаещ и Панасоника би бил по-подходящ, но ксто се замисля, че Олимпуса е DSLR, в кита има два обектива, 1 гб карта и на практика е само 400 лева по-скъп и изпадам в голяма дилема. Надявам се да получа компетентни мнения от хора снимали с апаратите и с ваша помощ да успея да направя правилния избор. Бих имал огромно желание да се срещна с притежатели на такива апарати и да мога да ги погледна наживо и да направя няколко тестови снимки.
Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват с мнения !!!

Поздрави,
kiak

Отговори на това съобщение
 Re: Дилема за покупка на апарат
Автор: zoomaniak   
Дата:   24-03-06 22:15

Остани си само на Фед....[smilie24]

Автор: plam1   
Дата:   24-03-06 22:28

ОЛИМПУС Е-500 [smilie24] НЕ ПИТАЙ[shtrak] САМ РЕШИ

Дата:   24-03-06 22:32

[smilie8] Точно това е проблема - че немога сам да реша! Утре ще отида до техномаркет да ги погледна двата апарата, макар и през витрината.
Имам време да мисля и да решавам и се надявам да избера най-доброто за парите които съм решил да дам.
За 1600 лева на Панасоника бих могъл да добавя някой аксесоар - филтри и wide и tele конвертори, добра карта памет и още и някоя друга глезотиика (чантичка, статив...)

Наистина съм се вкарал в някакъв филм с избора на апарат :)))

Публикацията е редактирана (24-03-06 22:34)

Автор: darksorrow   
Дата:   24-03-06 22:34

Ако не са ти такъв проблем тия 400лв, темата ти е меко казано смешна. [smilie24]

Автор: ejko   
Дата:   24-03-06 22:35

Е500[smilie24] Панасоника е хубав, но човек и добре да живее си взима накрая ДСЛР..

Публикацията е редактирана (24-03-06 22:38)

Дата:   24-03-06 22:36

darksorrow, че са проблем парите - проблем са, но ако успея да се аргументирам че трябва да ги дам - ще ги дам. Прочети по-горния ми пост - едитнах го докато ти си писал.

Дата:   24-03-06 22:37

а относно зооманиака - я ми посочи някой добър самоуважаващ се фотограф, дето снима на тва? [smilie23]

Дата:   24-03-06 22:41

Евентуален плюс в полза на олимпуса е двугодишната му гаранция, но е произведен в Китай. Панасоника е японски (надявам се) но отстъпва по горната точка. Предимство на Панасоника е огромния зуум. С малко допълнителни средства за аксесоари, не мисля че е лош избор, при положение, че така да се каже ще се уча с него [smilie25]

Автор: hotsnail   
Дата:   24-03-06 22:43

пич за тия пари си земи хубав ДСЛР Никон или Пентакс, може и Канон втора ръка. Ако си гледал ревюта както твърдищ ... не знам как си избрал тия двата. Айде Панасоника найстина има дефекти, но е най-добрия от този тип апарати, ама Оли-то.... (я кажи къде има рекламно ревю)

Недей да правиш глупости.

Никон д50 е много по-добра опция, сега има и промоция. Има много и не скъпи обективи за него и други аксесоари. Едно нещо дето аз не се сетих като избирах моя, ако имаш познати с ДСЛР и сте с една марка - може да си купувате различни обективи и да ги менкате чат пат. Щото ако си любител на дали ще имаш огромен бюджет. Хубавото при никона е че ако искаш можеш да си вземеш Д200, като напреднеш и всичките ти обективи си стават без грижи. А при Оли .... 330 казват е по зле от 500.

Е така аз си зех Минолта, а един познат има Никон. Минолтата е готина и не съжалявам, накупих туй онуй. Е за съжаление сега не можем да обменяме джаджи.

Може би ако нямаш много пари за обективи Паната е избора ти. Оптиката казват е супер и почти за всички ситуации става. При ДСЛР за да покриеш тоя диапазон с това качество и стабилизация бая лев ще отиде - 35-420 с доста голяма бленда.

ФЗ20 също май не е лош вариант е зоома не е механичен, но....

Дата:   24-03-06 22:46

Ми виж сега, ти, като гледам, си достатъчно наясно с нещата, така че просто си реши какво ти е по сърце. Паната си шуми стабилничко при исо над 200 каквото и да ти разправят, пък Олито си е ДСЛР. Друг е въпросът, че тия обектиФчета с него май не бяха хич длъжки, но може и да бъркам...

Моето виждане е, че ако парите са ти проблем, на първо време суперзуума ще ти върши добра работа... Ма пак дипендс он за какво го използваш...Аз бих взел ДСЛР-а, но това си е мое виждане и лична позиция.

Автор: cade   
Дата:   24-03-06 22:46

E500 е с доста по-голяма матрица (4/3) и оптичен viewfinder...

Автор: plam1   
Дата:   24-03-06 22:49

ОЛИМПУС Е-500 ЩЕ СИ "ЗАПАЗИ" ЦЕНАТА [smilie24]НО ВСИЧКО ТОВА СА ПРИКАЗКИ-ЗАВИСИ КАКВО ЩЕ ПРАВИ КАПИТАЛОВЛОЖИТЕЛЯ С НОВАТА СИ ФОТО-КАМЕРА[smilie24] ТИ СИ НА ХОД[beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] kiak написа:

> Решил съм да си купя цифров фото апарат и да градирам в
> положителна поскока като фотограф любител :) До сега съм снимал
> със един стар ФЕД2, след това със Зенит ЕТ. преди година и
> половина си взех една "сапунерка" Екзакта 3.3мп но тя е общо
> взето от класа на "Скина" .
> Апаратите на които ми се е спряло вниманието в момента са
> Panasonic FZ-30 и Olympus E-500. Поразгледах ревюта, снимки и
> мнемия на притежатели и на двата апарата. Горе долу им знам и
> предимствата и недостатъците, но все още не мога сам да преценя
> и избера. На моменти превес има единия апарат, на моменти -
> другия. Все още може да се каже, че съм начинаещ и Панасоника
> би бил по-подходящ, но ксто се замисля, че Олимпуса е DSLR, в
> кита има два обектива, 1 гб карта и на практика е само 400 лева
> по-скъп и изпадам в голяма дилема. Надявам се да получа
> компетентни мнения от хора снимали с апаратите и с ваша помощ
> да успея да направя правилния избор. Бих имал огромно желание
> да се срещна с притежатели на такива апарати и да мога да ги
> погледна наживо и да направя няколко тестови снимки.
> Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват с мнения
> !!!
>
> Поздрави,
> kiak

Дата:   24-03-06 22:49

cade няма друг ДЛСР с толкоз малка матрица, като Оли и с толкоз много шумпри високо ИСО. Предимстовото пред паната в това отношение е малко да не кажа незначително предвид липсата на стаиблизация при Оли-то

Дата:   24-03-06 22:50

Ревю на олимпуса четох тук: http://www.dpreview.com/reviews/olympuse500/

Nikon D50 е отлична машина, но цената..... за 1600 едва ли мога да го взема с два обектива.

Аз затова съм я пуснал темата - за да ми помогнете да се ориентирам :) Не оставайте с впечатлението че съм се ограничил само с панасоника и олимпуса, но парите са кът.

Автор: Стоев   
Дата:   24-03-06 22:52

Когато чуя "само 400 лева по-скъп" се сещам, че за още "само няколко леФчета повече" може да захапеш въдицата и да продължиш нагоре....

От прочетеното досега у нета бих препоръчал паналайката, макар и да реват от него че е дефектиращ модел, ама и добри отзиви има...
За оли не коментирам..

Що не погледнеш и у Цанонските фотощраци?

За "само 400 лева повече" и после още малко само, и само сега, само за дреболийки, и пак ........ [ezik] [smilie5] [beer]
(да не ми се приемат мненията на сериозно, че за само 200лв. повече, ама няколко пъти подред и нямам пари да се оженя)

Дата:   24-03-06 22:55

Ами с няколкото лева в повече за Канон и излизам извън всякакви планирани бщджети за момента :)))) А в това , че какъвто и апарат да взема, ще има допълнителни разходи - съм убеден :)

Автор: carl_cox   
Дата:   24-03-06 22:55

нека прибавя към размишленията ти и още един много перспективен и изгоден модел(едва ли CARL ZEISS още дъъълго ще пасуват) Konica Minolta 5D ->
https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/ofhs9281.JPG
http://www.fotolan.info/prodpic/n45.jpeg

Дата:   24-03-06 23:01

carl_cox - добро предложение. за сега не откривам ервю в нета, но попрочетох 2-3 мнения на собственици - нямаше нито едо негативно което говори добре за апарата :)

Дата:   24-03-06 23:04

Виж промоциите за Никон - 1100 кинта май беше с 1 обектив 18-55.

за 400-500 лева може да си вземеш 70-300 обкетив кеф ти на Никон кеф ти на Сигма. И това е доста повече от двата обектива на Оли.

За да приравниш зуума умножаваш при никон *1.5 при оли *2 цифричките. Гледай и какви са блендите тия сифри след буквата f обикновенно са две числа - колкото по-малки толкоз по добре.

А и да ти кажа и с единия обектив може да щракаш, докат събереш парички. Това 18-55 си е добре за доста ситуации т.е тия 500 лева не ги даваш веднага и задължително.

А в базара Никон имаше и за 900 лева, по тънко от Панасоник [smile]

Абе иди ги виж първо какво представляват и не се връзвай на негрмотните продавачи пипни ги земи си с тебе една карта, включи го, виж през визьора, щтракни, пробай автофокуса.

Автор: Стоев   
Дата:   25-03-06 01:36

Каквото и да харесаш - прочети Стоев и мнението му за "само 400 лева по-скъп" - човешкото око е ненаситно, накрая ще клекнеш на хилядарки отгоре над първоначално пожеланото, ще искаш и още...

Вземай сапунерата, дслр-то ще ти носи само разходи за обективи.

Премери добре, дали ти трябва дслр и какво ще снимаш с него. Винаги ще можеш да се донабуташ за такова, а ако си мераклия -ще кацнеш и по-скоро.

Няма единствен добър съвет, всичко е до джоба и до лудостта, до колко можеш да си позволиш...

Автор: ejko   
Дата:   25-03-06 01:40

не го слушай Стоев е психо! Той се вманиачава и си мисли, че със всички е така, а то не е! Аз си цакам с каквото имам и съм си доволен и не ламтя! Просто няма смисъл да си взимаш компактен след като след 7 мерсеца ще го сменяш пак за ДСЛР :) Вземи си го от сега...

Автор: fastman   
Дата:   25-03-06 08:14

Ако дори не подозираше за този сайт, ако никога не беше влизал тук, то какво би избрал? Панасоника нали? И щеше да си прав. Но вече е късно!!!
До максимум една година, ще си продадеш Панасоника за без пари...
А и си снимал със Зенит... Като чуеш затвора на Панасоника, ще разбереш, че си си купил скъпа играчка. Иди в магазина, вземи в ръка който и да е ДСЛР и ще решиш веднага.
Спести пари, вземи си ДСЛР от сега. Ако сега нямаш мангизи за стъкла, то след месец- три...
Моето предложение към теб в този ред: Пентакс ДЛ, Никон Д50, Канон 300Д, Олимпус 500.

Добронамерен бивш собственик На Панасоник ФЗ 20, понастоящем неимоверно щастлив с един ДСЛР!

Автор: Neli78   
Дата:   25-03-06 08:36

"carl_cox - добро предложение. за сега не откривам ервю в нета"
kiak, този апарат дори си има сайт www.dynax5d.com
[shtrak]

Автор: toc   
Дата:   25-03-06 10:50

Линкове май не излизат тук - бях ти пусна линк за Е-500 в photopavilion на добра цена с двата обектива и 1 гб. карта - 1599 лв., само дето го нямат в наличност в момента и чакат доставка...

Публикацията е редактирана (25-03-06 10:55)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна